Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deniz Baykal (Bu Sefer Hakkını Verelim Derim)

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Deniz Baykal'ın mükemmel muhalefetiyle ülke belki de olası karanlık yoldan şimdilik sapmış gibi görünüyor çoğumuzun sevmediği Deniz Baykal CHP'nin oylarının düşmesinin sebebi olarak görülen Deniz Baykal hakkını vermek gerekir ki bu sefer belki de ülkeyi kurtaran bir hareket başlattı. Seçimleri Mahkemeye götürmeseydi veABDullah Gül seçilseydi olası ve büyük ihtimalli yeni dönem AKP iktidarında bir 5-7 yıl daha daha karanlık zamanlar bekliyordu hepimizi kuşkusuz.

Bu sefer hakkını vermek gerek diyorum ve açıkçası tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum kendisine
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu konuda deniz baykalın bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Yani mesela Atatürk ün yaptıkları için o olmasaydı başkası yapardı demek saçmalık olur. Gerçekten büyük bir şans gerekiyor öyle başka bir insanın çıkması için.

Ama bu olayı deniz baykal yapmasaydı başkası yapacaktı ve yine aynı sonuç çıkacaktı. Zaten anayasa mahkemesi beklemedeydi.

Ama şöyle diyebiliriz ki en azından bu sefer gerçekten kendi işine yarayıp, oylarını yükseltebilecek bir strateji yapıp gerçekten bir muhalefet gibi davranabildi. Ehh bunu da yapmasaydı zaten artık kendisinden iyice şüphe duymaya başlayacaktım.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:57 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

a) pek çok kişi yattı uyudu
b) burada çok seveni yok

cevap her ne olursa olsun çok da dert değil. hiç hazzetmesem dahi an itibari ile çözümsüzlük içinde çözümdür.. öyle umuyorum en azından..

halk konusunda aşırı bir bilnçlenme göremiyorum henüz.. politika ile barışmaları bir artı tabi..

anayasa mahkemesi olayı ise biraz karışık. anayasa mahkemesine gitmeleri pek başarı sayılmaz yapılması gerekeni yaptılar sadece.. yoksa anayasa mahkemesi re'sen çalışan bi kurum değildir.. kendi kendine dur şu olaya bi el atayım da bakıyım diyemez. olay işaret edilir ve gösterilirse inceler.

ve fakat anayasa mahkemesinin tutumu su götürür ancak üzerine yorumu kriz atlatıldıktan sonra yaparız. Ayrıca sonucun bu şekilde çıkacağı süpriz değildi kesinlikle.

SIGH..

edit: baykalın muhalefetine daimi olarak, her olayda karşı cephede yer alması sebebiyle mükemmel yakıştırması yapılabilir. ama meclis içi yapılan muhalefetin kalitesi (popomundo cetveli ile) ancak vasat olabilir

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:07 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz Baykal'ı CHP başında istemiyorum.
Büyük bir inatla başkan koltuğunu bırakmıyor olması, artı olarak CHP'ye başkan olabilecek potansiyeldek imi görürse ayağını kaydırıyor olması bir yana, muhalefetlik "koltuğundan" da zinhar kaldıramıyorsun adamı. Ulan iktidar olmaya heves falan et, ne bileyim politika yap biraz, hadi alayını geçtim muhalefet yapmaya yet bari kardeşim. Hiç biri yok adamda.
AKP'yi ve Tayyip'i başımıza saran adam olduğu gerçeği ise apayrı bir mesele tabi, Tayyip nasıl TBMM'nin kapısından girebildi hepiniz biliyorsunuz, Baykal sayesinde. Sırf bundan dolayı asla affedemem o adamı ben.
Anayasa Mahkemesine dava açabilme yetkisi bir tek onda değildi kaldı ki, başka biri de açabilirdi gayet. Bunun üstüne yatması da en azından beni kafalamaya yetmez.
Ha oy atar mıyım CHP'ye, gene de atabilirim, bilmiyorum ne yapacağım seçimlerde. Ama atarsam attıktan sonra çok küfür edebilirim, hissediyorum.
edit: topikleri karıştırmışım ehah.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:38 tarihinde, Griswold tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

deniz baykal kadar mal bi adam için bu lafları ettiğinize inanamıyorum.
adam yüzünden akp bir sürü koz ele geçirdi.
hayatımızda bundan daha kötü bir muhalefet zor görürüz.

eagle bence senin baban deniz baykalı ve chp yi takım tutar gibi tutuyordur birçok insan gibi ve sen ondan etkilenip böyle birşeyler yazmışsındır. başka bir nedeni olamaz. göz var nizam var yahu.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 05:10 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Tayyip'e teşekkür ediorum..
Güzellik uykusunda olan miletimizi uyandırdığı için...
Herkesin tarafı bir kez daha belli oldu bu yzden..
6 ilkenin önemini tekrar anladı halkımız..
Medyanın ne kadar boş olduğunu
Halkımızın aslında bilinçlendiğini ve 80 de askere karşı kaybolan güvenin tekrar geri gelebileceğini anladı..
Oy verenlerin çoğu bir kez daha düşünecek bu durumda..
1 fırsat daha çıkıcak..
İnş bu sefer aynıları olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deniz baykala en çok teşekkür etmesi gereken insanlar akplilerdir sanırım.

lol. tabi.
AKP ne çektiyse Baykal'dan çekti.Ellerinde olsa bi kaşık suda boğarlar.
cenx'in dediği gibi koz moz ele geçirmedi AKP Baykal yüzünden, takım tutar gibi Baykal karşıtı olmussunuz at gözlükleriyle bakıyosunuz.Muhalefet böyle yapılır, meclis sandalye sayısı bu durumdayken.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben chp'nin muhalefetine kötü demem .Milyonları sokağa döktüler daha önce hangi muhalefet bu kadar başarılı olmuş.Şimdi diyeceksiniz chp yüzünden mi o mitingler yapıldı.Dolaylı olarak evet , eğer chp , akp'nin bu laiklik düşmanını tutumunu görüp 2-3 yıldır bunu ısrarla dile getirmeseydi , ısrarla bu konunun üzerinde durmasaydı medyada da bu konu bu kadar yer etmez , halk da bu kadar bilinçli davranamazdı.O yüzden chp nin hakkını vermek lazım.Chp ortamı geriyor diyenleri de art niyetli görüyorum.Laiklik elden giderken her türkün görevi neyse chp de onu yaptı , tıpkı mitingler , genel kurmay , yök ve daha bir çok kurumun yaptığı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

CHP nin oylarının düşmesine neden olduğu için sevmiyorum kendisini

Yani kimse tutup ta "Ooo Deniz Baykal CHP de hadi oyları CHP ye verelim" demez ama normalde CHP taraftarı olan birçok kişi Deniz Baykal a güvenmediği için diğer partilere yöneliyo bu yüzden oyları düşüyo.

Kendisi de bunu bilmesine rağmen koltuğundan vazgeçemiyo o yüzden CHP yi de kendisiyle birlikte aşağı çekiyo

Tamam, doğru yaptığı şeyler de var ona lafım yok. Pek başarılı olmasa da muhalefetlik işini az biraz başardı diyebiliriz tabii.
Eh, ne de olsa durmuş saat bile günde iki defa doğruyu gösterir =))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...