Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sendit'ten alışveriş yapmak.

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar.

Uzun bir süredir biraz araştırma yapıyorum, bu konuyuda nereye acacağıma karar veremedim en iyisi konu dışı (sanıyorum) diye buraya açtım. Eğer yanlış kategoriye açmışsam kusura bakmayın..

Şimdi konuyu açmamın sebebine geleyim.
Ben sendit alışveriş sitesinden 2 veya 3 parçalık birşey satın alacagım.
3 parça aldıgımda bunların fiyat toplamı 93 euro yapmakta. Fakat bu ürünler teknoloji ürünleri biriside oyun. Açıkcası bir kaç yerde duydugum ve okudugum yazılara göre 100 euroluk bir alışveriş oldugunda gümrükte takılması söz konusuymuş.

Şimdi sorularıma geçiyorum.
1. 3 adet ürün gümrük sorunu yaratırmı?
2. 100 euro'yu birazcık aşsam bile yinede gümrükte takılırmı?
3. Ptt gönderimi güvenli oluyormu? Ben Bursa'dayım, sizce kaç günde elime ulaşır?
4. Son olarakta oyunların region'u Pal mı, Ntsc mi?

Teşekkürler şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iPod aldım. 9 günde geldi. Hiç sorun yaşamadım. Sendit çok güzel bir sitedir.

Tabii PTT ne de bağlı, WoW alanlardan kapılarına bırakıp gittiklerini duymuştum. Benimkiler kagıt bırakıyo gidiyp alıyorum.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 20:16 tarihinde, Chris_Metcalf tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ürünleri 2şer 2şer yollatmanı tavsiye ederim.

e-bay'den 3'lü ürünler aldığım oldu.
ancak çok ürünlerin sorunsuz geleceği kesin değil.
mesela bir baldur's gate 2 paketi almıştım, büyük diye bomba bahanesiyle ellerinde sakladılar, orasını burasını yırttılar, içinde bomba var diye beklettiler. gerçi ankara'da değildim ama babam zor almış oyunu.

bunun dışında hiç bir sorun yaşamadım.
e-bay, gameseek ve amazon kullanıyorum genelde.

dediğim gibi 2'şer 2'şer ısmarlamak en rahat yol.
3'lü gönderdikleri de olur, ama dediğim gibi takılma ihtimali de var.

hiç bir şey kesin değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde de kapıcıya veriyorlardı evde dahi olsak,

Hatta Everquest 2 şiparişimde baktım zil çalıyor,diafondan "Posta" dedi adam.Aha dedim EQ2 geldi sevinçli sevinçli kapıyı açtım,asansörün ışığı karanlık koridoru aydınlatsında oyunumu verecek olan postacı gelsin diye.Ulan 10 dakika oldu gelen yok,giden yok.Merak ettim indim aşağıya dedim merdivenlere takıldı da kafa üstü düştü mü falan,yok aşağıda da tam umutsuzca yukarı çıkarken kapıcı geldi "Ozan sana paket var,biraz önce bıraktılar."

gelinde küfretmeyin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chris_Metcalf
üye § 28 Nisan 2007, Cumartesi - 20:14 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Ben iPod aldım. 9 günde geldi. Hiç sorun yaşamadım. Sendit çok güzel bir sitedir.

Tabii PTT ne de bağlı, WoW alanlardan kapılarına bırakıp gittiklerini duymuştum. Benimkiler kagıt bırakıyo gidiyp alıyorum.

Ben şunu merak ediyorum sendit'le ilgili.
*Kapına mektup gibi atıyorlarmı aldığın ürünü ?
*Atıyorlarsa çalınırsa ne oluyor ?

[ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 14:28 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sendit'le ilgili değil bu arada yukarıda yazdığım özür dilerim.

PTT'nin boktanlığı.

Normalde ev yoksan bu tür paketleri çantasına geri koyar postacı,kapına kağıt bırakır "gel al postahane'den" diye sende kimliğinde vs. gider alırsın.

Yok ama bunlar postahaneye yürümeye mi üşeniyor,taşımaktan mı bıktılar ne bileyim kapıya atıp geri gidiyorlar.

Eee hal böyle olunca çalınsa da bir şey yapamıyorsun.

Siteye gelince gerçekten çok güvenli,paranız konusunda olsun satış sonrası verilen hizmet olsun.Ürün posta da vs. kaybolursa yenisini yolluyorlar vs.

Hatta Silphatos'cuğum güzel bir anısı vardı :P
Sosyal ağlarda paylaş

Sendit güzel bir site, son zamanlar aldığım oyunların çoğunu oradan aldım, hiçbirinde sorun çıkmadı. Gerçi 2şer aldım satın aldığımda en fazla... 2'den fazla olunca gümrüğe takılma olayı olabilir bence de, 2şer 2şer yollatma olayı gayet mantıklı :)

Sitenin çabukluğunda ise LOTROnline'ı örnek vereyim, oyunun full versiyonu 24'ünde salı günü açıldı, o gün elimde oldu direk. Güvenilir sitedir , çabuktur , sorun çıkarmaz için rahat olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda sendit in boyle boktan bir ptt oldugunu anlamasi lazim. koysun bir secenek ups yada dhl gibi isteyen 3 kurus fazla verir hizli ve kaliteli servis alir. isterse 1000 avroluk urun al o gumrukteki keyfi uygulamalardan, ptt nin kafasina gore is yapan memurlarindan muaf oluyor aldigin sey. adamlar kendi ucaklari kendi araclari ile kapina kadar getiriyor ve elden teslim ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hazır böyle bir konu açılmışken bende birşey sormak istiyorum, acaba alınan ürünlerin gümrükte takılı kalıp kalmayacakları neye göre belirleniyor? örneğin bir siteden apple dizüstü sipariş edilse veya iMac sipariş edilseydi gümrüğe takılırmıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...