Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Krize mi Giriyor

Bodrack

Öne çıkan mesajlar

akp ile chp uzlaşsın demişsin dediğim gibi başka kimseye sormayacaz akp içinden seçecez diyen ben değilim.

televizyonda ağlar gibi artık cumhurbaşkanı seçmek imkansız diyenlerdende acayip tiksindim.
ne demek ya 7 seneliğine memleketi temsil edecek insanı seçiyorsun meclisin dörttebiri gelse yeter ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

Spark sen bi sakin ol önce bayağ bi gerilmişsin?
Bana gelip AKP propagandası yapıyor diyosun ondan sonra ben bişy demiorm tayyip dio diosun iyide banane tayyipten ben Türkiye'nin içine düşebileceği kötü bir durumdan bahsediyorum gelip söylediğine bi bak
Ayrıca topicin adı da Türkiye krize gidiyor değil , Türkiye krize mi gidiyor
Burda onu tartışıoruz ne olacak ne bitecek acaba diye
Sosyal ağlarda paylaş

akpnin kendi istediğini seçmek istemesi gayet doğal, kim bundan vazgeçerdi ki
mevcut sistem içersinde yetkilerini sonuna kadar kullanmayı denediler
evt bu yaptıkları bir hata ama istedikleri olsaydı zaferdi, riske girdiler ve olmadı ama bundan kaybettikleri bişey olmadı, sonuçta en az akp ye karşı çıkanlar da bunda bu durumdan pay sahibi
olamyınca vazgeçtiler, halka cumhurbaşkanı seçtirilmesi ve erken seçim çıktı
rte bu kararla cumh. başkanı seçilmez dedi yani seçim sonucuna göre 367den fazla milletvekilimiz var mı diye hesaplara girmiyecekler benim anladığım kadarıyla
herkes destek verirse en mantıklı yol bu olcak yoksa çıkar hesapları devreye girerse iyice laçka olcak sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi butun siyasi ideolojileri bir kenara koysak bile..
Son donemine girmis bir iktidarin cumhurbaskani secmesi etik degildir..

Ayrica bu olaylarda siyasi dusunceleri insanlarin gecmislerini katmadan bir yorum yaptiginiz zaman evet akp haklidir diyebilirsiniz.. Ama bundan once Turkiyede boyle bir tartisma yasanmadi neden diger cumhurbaskanlarimizda iyi kotu bir parti kokenliydi ama bu adamlar parti degil tarikat kokenli ne yazikki.. Vede Turkiye Cumhuriyetine tehdit olusturuyorlar..

Diger bir yandan Anayasa Mahkemesi uyelerini incelersen gecmislerini arastirirsan bazi gercekleri ortaya cikartirsin..

Demek istedigim sen maddeyi okuyup baska anlam cikartiyorsan Anayasa mahkemesi baska anlam cikartiyorsa demekki senin cikardigin anlam yanlismis kusura bakma..

O mahkemeye temyiz olmamasinin sebebide bundan dolayidir..

Ama belki onlarda degiserek gelisir ilerde..

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:15 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben bu akp'lileri cidden anlamıyorum.

"hukukun üstünlüğü"nden bahsederler, ama anayasa mahkemesinin aldığı karara "salakça" derler.
"demokrasi" diyip derler, ama tüsiad'a verdikleri imkanı genelkurmay yaparsa "demokrasi karşıtı" oluverir.

bir de "ben akp'yi günahım kadar sevmem" "ben akp'ye oy vermem" diyip sonra da "ama akp bu konuda çok haklı" "akp çok güzel şeyler yapmıştır" diyenler vardır.

takiye güzel şeydir arkadaşlar.
öpüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlük'te gösterdiğin topic'ten ben de bir şey quote'layım o zaman:

said:
sözlükte ne kadar çok anayasa uzmanı olduğunu görmemizi sağlamış karardır... anayasa mahkemesinin günlerce çalışarak verdiği hukuki bir kararı, anayasanın bir kaç maddesini okuyarak değerlendirip, türkiyeyi guguk devleti ilan edenler bile olmuştur...

bu ülkede insanlar, cumhuriyetin 3 temel taşından biri olan yargı'nın kararını dahi siyasi olarak niteliyorlarsa, aslında siyasi olan kendi subjektif yaklaşımları mıdır yoksa yargının en önemli kurumu olan anayasa mahkemesi mi?

bu anayasa mahkemesi hakkında ileri geri konuşanları hukuk diplomalarını alıp o mevkiye çıkmaktan alıkoyan nedir? bir de bunu merak etmeme sebep olmuş bir hadisedir.

suçu başkalarına atmaya çalışıyor akp.
yok chp anayasa mahkemesini etkilemiş de, yok ordu anayasa mahkemesini etkilemiş de felan filan.
iyi bari bir de miting yapan insanları azarlayın tam olsun. lol.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar eldeki tüm yasaları inceleyip karar vermiş,
hatta işin uzmanları bile tv'ye çıkıp anlatmıştır bazı şeyleri,
biz hala bu kararı beğenmiyoruz.
bir de "özal" olayına takmış kişiler var.

hayır geçmişleri ak pak olan bir partiyi savunsanız anlayacağım.
ama dün dediğinin bugün karşısında olan, takiye yapıp halkı kandıran bir partiyi savunup hukuk'un verdiği karara "hukuksuzluk" gözüyle bakıyorsanız,
saçmalamak olur bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hukuksuzluktan bahsetmiyorum.Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimini zorlaştırmış olmalarının yanlış olduğunun düşünüyorum eğer cumhurbaşkanını halk seçecek olayı gerçekleşmesse işimiz var
367 zorunluluğu yüzünden 184 milletvekilini bir araya toplayan parti cumhurbaşkanıı seçtirmiyor.Düşünsene bi birdaha ki seçimlerde AKP 184 milletvekili içeri sokabilirse birdaha genel seçime gidilecek.Yani günümüzde Türkiye'nin krize gitmesini engelleyecek tek şey Cumhurbaşkanını halkın seçmesi yada Baykal ve Tayyipin anlaşması.Yani halk seçme olayını geçirmezlerse meclisten daha uzuuun seçimler var önümüzde

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 10:15 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bence anayasa mahkemesinin aldıgı karar dogrudur.

illa herşey en ufak ayrıntısına kadar oraya yazılacaktır die birşey yok. toplantıda karar alma sayısı 367 ise, toplantı yeter sayısı da en az bu sayıda olmak zorundadır. bunda mantıksız ne var ki. aksi halde acılacak bir oturum zaten mantık dışıdır, karar cıkmayacak bir toplantı yapmıs oluyorsunuz.

bunu göz göre göre ihlal edip, seçimin ileriki safhalarına gecmek mantık dışıdır.

3 ayda bir seçim olayı da sacmadır. Hiçbir parti durduk yere bu ülkeyi kaosa sürüklemek istemez. Yeter ki karşılıklı "dialog" olsun.

Ama AKP gibi bir parti cıkarsa, bunu seçimden ziyade tamamen "atama" olayına cevirirse, siz karışmayın biz sececez derse, bu tür olayların yasanılması kacınılmazdır.
Ülkeyi bu duruma düşüren tamamen iktidardır, muhalefet degil.
Sosyal ağlarda paylaş

aaaah aaah şunu herkes anlasa bi pek mutlu mesut olacam. Hayır bide koca koca adamlar anlamamazlık ediyolar falan üzüyolar bizi..

said:
illa herşey en ufak ayrıntısına kadar oraya yazılacaktır die birşey yok. toplantıda karar alma sayısı 367 ise, toplantı yeter sayısı da en az bu sayıda olmak zorundadır. bunda mantıksız ne var ki. aksi halde acılacak bir oturum zaten mantık dışıdır, karar cıkmayacak bir toplantı yapmıs oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bişey olmaz.
AKP nin 14 sandalyeye ihtiyacı var.
Çıkarabilir mi 3 turda bilinmez.Beklenmedik fireler veriliyor.
Çıkaramazsa erken seçim olucak işte.Erdoğan da seçim tarihi vermiş.

Erken seçimde AKP bu kadar sandalye alamaz.Millet uyandı.Sandıktan 2 partili iktidar çıkar.
2 partili iktidarda adam gibi birini çıkartır Çankaya ya.
Zaten süreç içersinde Sezer görevine devam edeceğinden yasa büyük olasılıkla değişecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

hatırlarsanız bülent arınç şey diyodu " gündeme başka bişi almıcam sadece cumhur başkanlığı seçimi konuşulacak"

Demekki isterlerse gündeme başka şeylerde alabiliyolar. Zaten alabilmelilerde nede olsa meclis yasama yılı bitmiş değil.

Edit : Hukukcu değilim ne yazık ki. Kader utansın be abso =(

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 11:19 tarihinde, Malibu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

alabilir tabi,o meclis hala görevde duruyor((hukuk örencisiyim efenim))

ha şunuda söelyim kamu hizmetinde devamlılık ((dorumu oldu la)) ilkesi gereğince,yerine yeni biri gelene kadar,seçilene kadar,Ahmet Necdet Sezer görevde kalıcak,yeni seçilen cumhur başkanına ise görevini devredecek,o güne kadar görevi yapmak İSTEMESSEAAA yerine meclis başkanı pekala vekalet yapabilcek fln fln.

bu kadar.
no panik.
Sosyal ağlarda paylaş

işte mereak ettiğim((bir hukuk örencisi olarak utaniyrim kendimden su an))

anayasıyı değiştirmek için kaç millet vekiline ihtiyacları var?

yasa tasarılarını nasıl düzenleyipte yetiştirebilcekler bu kadar sürede?cünkü sadece 40 günleri var efenim.öle biz erken secimin tarihini tayin ettik,fln deme hakları yok,cumhur başkanını secemediniz,o zmana 40((yada 60,unuttum)) günde erken secim olcak,haydi yallah diye bir olay var.akpnin yaptığı şov yani.

eğer bu 2 şartı şe ederlerse,son görev günleri,ne kadar aynen calısabilrler,istedikleri herşeyi yaparlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok derin hukuk bilgim olmasa da iki kuruşluk bilgimizi satalım efendim;

1-) Meclis başka kararlar alabilir

2-)Cumhurbaşkanlığını oylayamaz zira gerekçeli karar resmi gazetede yürürlüğe girmeden bu konuda bir işlem yapamaz. Gerekçeli karar yayınlanmadan yapılan bütün işlemler (karar konusu olan birinci tur oylama ile ilgili) geçersizdir.

3-) Meclis seçim işine devam edemediğinden seçim işinin bitmesi gereken sürenin sonunda (16 Mayıs'da göreve başlaması gerekiyor) anaysanın 102, maddesi gereğince otomatik olarak lağvedilir.

4-) Lağvedilmiş bir meclisin alacağı her türlü kararın meşruiyeti ise tartışmalıdır. Bu saatten sonra anayasa değiştirme gibi bir lüksleri olduğunu sanmıyorum. Ben yaptım oldu derlerse bilemem ama hiç şık olmayacağı ve yasallığının da tartışmalı olacağı ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün tv de vardı bir program fazla bakamadım ama sanırım gene Sabih Kanadoğlu ortaya atmış bu fikri, ancak programdaki diğer şahıslar yeni seçilen meclis göreve başlayana kadar eskisi aynen görev ve yetkilere sahiptir fikrindeydi.

Gerçi bizim anayasanın komik bir anayasa olduğunu biliyorduk; ama anlaşılan seçimi yapana kadar herşeyi anayasa mahkemesine sormamız gerekecek.

Artık bu meclisle olmaz ama umarım bir dahakinde siyasiler biraz ellerini vicdanlarına koyarlar ve şu anayasayı bi' elden geçirirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...