Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transferler 2007-2008

Eternal

Öne çıkan mesajlar

Gökhan'ın sezon sonu sözleşmesi bitiyo ve yeni sözleşme imzalamayacak, o yüzden satmaları mecburi, bedavaya gitmesin bari. Ama sezon başından beri o kadar GS uğraşmışken bi anda Fenere kaptırmak kötü olur. Bi hamle yapsak da biz alsak...

Mehmet'i daha kolay kolay bırakmazlar. En azından sezon sonuna kadar kayseride bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Isaksson ile G.Saray anlaştı"
İsveçli İsaksson'un menajeri, Galatasaray ile görüşmelerimizde hiç bir sorun yok, perşembe günü İstanbul'a gelebiliriz dedi. İsveç'in Expressen Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Manchester City'de forma giyen kalecinin menajeri, Galatasaray ile Isaksson her konuda anlaştı açıklamasında bulundu
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahçe Maldonado transferinde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe'ye transferi günlerdir konuşulan Şilili orta saha oyuncusu Claudio Maldonado resmen Fenerbahçeli oldu...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Claudio Andres Maldonado Rivera bu akşam İstanbul'a geliyor. Sarı lacivertli kulüp ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Şilili oyuncu bu akşam saat 22.45'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na Amsterdam üzerinden gelecek.

MALDONADO KİMDİR?
Tam adı Claudio Andrés del Tránsito Maldonado Rivera. 3 Ocak 1980'de Şili'nin Curicio bölgesinde dünyaya geldi. Şili Milli Takımı'nda kaptanlık yaptı. Futbol stiline bakıldığında onun benzetildiği isimler Ivan Campo, Claude Makelele, Mahamadou Diarra. Kondisyonu, iyi pas yapışı ve defansif yöndeki başarısı onu Güney Amerika'da futbol oynayan ön liberolar arasında en iyiler arasına girmesini sağlıyor. Zaman zaman hücuma çıkarak ofansif anlamda da oynadığı takımlara katkısı oluyor.

Kariyerine Şili'nin Colo - Colo kulübüyle başladı. Çocukluktan beri Colo-Colo'nun büyük bir taraftarıydı. 2000 yılında Brezilya ekiplerinden São Paulo FC'ye satıldı. O dönemde rakamın 2.1 milyon dolar olduğu açıklandı. Colo-Colo ile oynarken ise siyah-beyazlı ekipte Campeonato Chileno'da mutlu sona ulaştı.

Brezilya'da ilk ekibi olan São Paulo FC'de 3 sezonda 35 kez forma giydi. 2003 yılının Mayıs ayında ise Cruzeiro'yu çalıştıran Wanderley Luxemburgo onu ısrarla isteyerek takımına aldırdı. O dönem Maldonado'nun kız arkadaşı, hocası Luxemburgo'nun kızıydı. Kariyerinin en önemli yıllarını Cruzeiro'da geçirdi. 2003 yılında Brezilya'da bütün kupaları kaldıran Cruzeiro'nun başarısının önemli mimarlarından biriydi.

2006 yılında ise yine Luxemburgo'nun peşinden gitti. Santos Futebol Clube'un başına geçen Luxemburgo onu bu sefer 4.5 milyon bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Buı dönemde dizinden ciddi bir şekilde sakatlandı ve iki ay kadar meşin yuvarlağa dokunamadı. Sakatlığından sonra ise Copa Libertadores'te mücadele eden Santos'un ilk 11'indeydi. 2007'de Campeonato Brasileiro Série A'da ligi ikinci sırada bitiren Santos, Copa Libertadores 2008'e doğrudan gitme hakkı elde etti. İki sezondur istikrarlı bir şekilde oynayan Maldonado Santos ile 84 maça çıktı.

Milli Takım kariyeri ise 2000 yılında başladı. Sidney 2000 Yaz Olimpiyatları'ndan Bronz madalya ile dönen Şili Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosu içinde yer aldı. İlk milli maç deneyimini ise 12 Şubat 2000 tarihinde Bulgaristan karşı yaşadı. O tarihden beri 39 kez Şili forması giyen Maldonado bir kez fileleri havalandırabildi. 2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde Şili Milli Takımı'nın en istikrarlı oyuncularından biri olan tecrübeli isim bu dönemde Milli Takım kaptanlığı da yapmaya başladı…

KÜNYE

ADI SOYADI: Cláudio Andrés Del Transito Maldonado Rivera
DOĞUM TARİHİ: 03/01/1980, Curió (ŞİLİ)
BOYU: 1,74 m
KİLOSU: 74 Kg

OYNADIĞI KULÜPLER

Colo-Colo-ŞİLİ (1997/1999), São Paulo (2000/2003), Cruzeiro (2003/2005)

ŞAMPİYONLUKLARI

Campeonato Chileno 1998 (Colo-Colo), Campeonato Paulista 2000 (São Paulo), Torneio Rio-São Paulo 2001 (São Paulo), Super-Campeonato Paulista 2002 (São Paulo), Campeonato Brasileiro 2003 (Cruzeiro), Campeonato Mineiro 2004 (Cruzeiro), Campeonato Paulista 2006-2007 (Santos FC)
Sosyal ağlarda paylaş

Gökhan ve Mehmet konusunda.. açıkçası bu konular konuşulurken Mehmet Fenere gelir Gökhan GS yada BJK'a gider diye düşünüyodum.. Fakat Bugun Fenerbahce.org (Resmi internet sitesi) ki genel olarak doğru olan haberleri yalanlamasıyla meşhur siz biliyorsunuz.. Mehmet ve Gökhan'a teklifimizi sunduk gibisinden bi açıklama yapılmış.. Bu demek oluoki 2 sinide aldık dedim görünce Ama az önce (30 dk kadar) Kayserispor genel menejeri Lig TV ye bağlandı.. Mehmet Topuzu sezon sonuna kadar kesinlikle vermeyeceklerini açıkladı aslında vermeleri onlar açısından daha net bi şekilde belirtmek gerekirse geniş bir kadro kurma açısından çok büyük katkı olacaktı fakat bi açıdan sezon başındaki laflarını yemek istemiyorlar en azından gurur yapıyorlar gibime geliyor (Hatırlatma : Paf Takımla çıkıcaz = BJK as takımı vs Sivasspor.. Galip : Sivasspor) neyse Gökhan konusunda neden bu laflarını yediklerini sordular.. Gökhan 2011 yılına kadar Kayserispor'a hizmet wermek istemediğini açıklamış En doğal hakkı olarak dile getirdiler..ve Gökhan ile Fenerbahçenin anlaşmasını beklediklerini dile getirdiler.. Kişisel yorumum Gökhanın Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligi final16 müsabakalarında yer alabilicek olması sebebiyle Reddetme olasılığının bulunmadığını düşünüyorum..

Maldonado olayına geliyim.. FB TV değil genel haber ajanslarının haberlerine göre.. (haberlerine göre diyorum çünkü izleme fırsatı bulamadım) İyi bir transfer olduğuna inanıyorum çünkü Yıllardır sorun yaşadığımız Sol Bek'e R.Carlos gibi bi takviye yaparak o boşluğu doldurmuştuk .. Defans göbeği şu an Edu Lugano'yla iyi işliyor.. Sağ Bek'te kanaatimce türkiyenin en yetenekli Sağ Beki bulunmakta Gökhan Gönül.. Ortasaha dersek zaten en iyi noktamız.. MC deki eksikliğimizi DMC den MC ye geçecek Aurelio gayet iyi dolduracaktır diye düşünüyorum ki Çift ön libero fikride avrupa kuapası maçları için işleyebilir.. (maldonado - aurelio) Sol Kanatta daha öncede söylediğim gibi birbirlerinden tamamen farklı we o an gereksinim neyse ona göre kullanılabilecek bir Uğur - Vederson ikilisi mevcut.. Sağ Kanattaki Deivid çok iyi form tutmuş durumda geçen sene söylediğimiz lafları ettiğimiz küfürleri açıkçası bize yedirtti.. Alex artık tartışılmaz durumda sanırım forvet arkasında türkiyede bukadar iyi işleyen 1 futbolcu daha mevcut değil.. Forvet ise Formda Semih .. Form'a girmeye yaklaşan Kezman ve Yaparsak Gökhan takviyesi Ordaki rekabetide artıracaktır hatta Ligde artık çift forvete dönebiliriz diye düşünüyorum..

Genel Özet : Fenerbahçe iyi yerlere gidiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Gilean said:
evet eğer maldonado alışabilirse türkiyeye fenere müthiş katkı sağlar. hakikaten de fener çok iyi yerlere geliyo gittikçe. inşallah gsimiz de şahlanacak yeniden ama şu an kabul etmemiz gerekir ki fenerin tüm alanda yaptığı yenilikler çok başarılı.

Fatih Altaylı'nın bir projesi vardı .. Galatasaray'ın beklentisi ne diye düşünelim ?

Türkiye Super Lig Şampiyonluğumu ? Günümüzde evet.. Fakat asıl hedef bumu olmalı ? Asla..

Galatasaray taraftarları bazı zorluklar aşılsın bir an önce En üst seviyeye gelelim diye bekliyor.. Bu kolay - zor tartışması değil İmkansızın ta kendisi.. Bi ukala lafı vardır ya çokta beğenirim lafı gerçi "Zor'u başarırım. İmkansız Zaman alır"

Zaman alması gereken bazı durumlar söz konusu..

Şimdi Fatih Altay'lının önerisine değinicem.. Şu an Galatasaray elindeki malları satarak tekrar sermaye yapma şu bu peşinde.. Gerek yok Para harcamaktan ve dipsin kuyunun dibini kazmaktan yere gitmez.. Fatih Altaylı : Galatasaray'ın başına öyle bi başkan gelicekki Tüm Galatasaray Camiasını belki karşısına alıp .. Ben 2 Sene şampiyon olmicam kardeşim.. Bu hedeflerden bi Cayalım.. Alt Yapıdan adamlarla oynicam .. Ama 2 sene sonra çok çok daha güçlü bir Galatasaray olarak karşınıza çıkıcam.. Demesi lazım demişti..

Galatasaray Şampiyon olmaıyor zaten.. kusura bakılmasın Galatasaray Düştükçe düşerken Fenerbahçe yükseldikçe yükseliyor.. Şu an SuperLig lideri kim ? Galatasaray Fakat Galatasaraylılarda dahil olmak üzere kimse Galatasaray'ın şampiyonluğuna inanamıyor..

Gerçekten köklü reformlar lazım
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunu yılalrdır söylüyorum hatta yemin ederim fatih altaylıdan önce söyledim onu=) ama ne var ki türk halkı olarak böyle şeyleri kaldıramayız biz. deselerki 2-3 sene yokuz şampiyonlukta olay çıkar yani. ingilterede olsa millet seve seve kabul eder.
türkiyenin en iyi altyapısına sahibiz, dünyada da hatırı sayılır bi meşhurluğu var altyapımızın ancak bunu kullanamıyoruz. ama bu demek değil ki transfer yapılmamalı. elbette yapılmalı ancak adam gibi scouting yapılarak genç oyuncular bulunmalı. ben mesela barussodan baya ümitliyim.
lincoooln lincoooln diye bağırsak da ona buna borçlanarak, yayın haklarını 20 yıl satarak sadece 2-3 yıl oynayacak bi adama para vermemizi hep saçma buldum. gerçi yine de allahtan lincoln genç sayılır ve bir tutturursa uzun yıllar oynar.
ama dediğim gibi gsnin cahil taraftarlarını karşısına alma pahasına bile köklü bir değişikliğe gitmesi şart
Sosyal ağlarda paylaş

Maldonado Güney Amerika liglerindeki en kaliteli önliberodur.Bir GS'li olarak kıskandım,ama Avrupa'ya transfer olmayışı kopmak istememesinden kaynaklanıyor olabilir,28'ine geliyor artık yuvadan uçmasıda gerekiyordu FB'de 1-2 sene parlayıp,30'unun başında iyi bir kontratla geçer Milan'a falan.
Bu arada Issakson sağlam kalecidir,3 tane iyi kalecimiz oldu.1 tanesi güme gidecek,okutsak bari Aykut'u.
Sosyal ağlarda paylaş

Luinir said:
Galatasarayın şampiyon olacağına inanıyorum ve inanan çok. Zaten kimse inanmasa takım bu kadar eksikle buralara gelemezdi.

gs şampiyonluğun en büyük adaylarından biri zaten buna kimse bişi diyemez. ve ben gsnin şampiyon olmasını gayet doğal karşılarım ancak bu gsnin fbden daha iyi olduğunu göstermez. önemli olan çok geyik bi laf gibi gözükse de bir dünya klubü olabilmektir. UEFA ve Super Cupı alarak müthiş bir avantajımız vardı ve ne yazıkki bunun içine ettik. Ama iş işten geçmiş değil. GS çok köklü bir klüp ve her zaman o avrupadaki başarılı günlere dönebilecek potansiyele ve ruha sahiptir.
fbde bu ruh yoktu ve sonunda onu da yakaladılar. tecrübeyle oluyo bu işler zaten. umarım başarıları devam eder. gs bjk gibi klüpler de büyürler. böylece dünyada türkiye liginin önemi artar. ve böylece takımlar daha da büyür.
nasıl para parayı çekerse aynı şey gerçekleşmiş olur.
ha fbnin nakit kaynağı yönetim üyelerindendi. ancak bu işler parayla olmuyor. ha para işleri hızlandırır. 5 senede olacak şeyi 2 senede yapar belki. ama herşeyden önce değişen dünyadaki değişen değerleri anlayabilecek, dünyadaki sporun önemini kavrayabilecek ve takımı bir şirket gibi yönetebilecek iyi yöneticilere ihtiyacımız var. açıkçası bir gün yeterli sermaye,güç ve bilgi birikimine ulaşırsam kesinlikle yönetime girmek için elimden geleni yaparım. ama benim oralara gelmeme 20 yıl var kafadan ve bu 20 yıl içinde gsde bişiler değişmezse klüp yok olur.
ha bu arada fb henüz bir dünya klubü olmuş değil veya bütün bu uğraşlar sonucu kesin dünya klubü oluruz demek de mümkün değil ama bazı şeyleri denemeden olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Maldonado'yu kaç kez canlı seyrettiniz bilmiyorum ama bu adama fazla bel bağlamayın derim. Fazla ekstrası olmayan, düz bir futbolcu. Birkaç yerde Makalele'ye, Diarra'ya benzetildiğini okudum o daha da enteresan geldi.

Yok aga senin dünyadan haberin yok; Zico bu adamı Brezilya'da izledi, beğendi diyenler varsa bi zahmet geçen sezon Santos'un yediği gollere bakıversin.

hayırlı olsun yeni takoz fnerbahce camiasına
Sosyal ağlarda paylaş

khala said:
Maldonado'yu kaç kez canlı seyrettiniz bilmiyorum ama bu adama fazla bel bağlamayın derim. Fazla ekstrası olmayan, düz bir futbolcu. Birkaç yerde Makalele'ye, Diarra'ya benzetildiğini okudum o daha da enteresan geldi.

Yok aga senin dünyadan haberin yok; Zico bu adamı Brezilya'da izledi, beğendi diyenler varsa bi zahmet geçen sezon Santos'un yediği gollere bakıversin.

hayırlı olsun yeni takoz fnerbahce camiasına
Üstad konuştu ..

Önünde saygıyla eğiliyorum bi imza şeettirsen ?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...