Vodan Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Benim çok hoşuma gitti bu fotoğraf. 1961'in Kasım ayında Ankara Hukuk Fakültesi'ndeki bir törende, Başbakan İsmet İnönü ve eşi Mevhibe İnönü, yanlarında da elinde çantasıyla Bülent Ecevit görülüyor. Ecevit ile Mevhibe Hanım'ın arasında bir genç... Üzerinde kareli bir gömlek. Ceketinin altında, evde örüldüğü belli olan bir kazak. Saçları alnına düşmüş. O gencin adı Ahmet Necdet Sezer'dir... Emin Çölaşan'ın yazısı [ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 04:20 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 güzelmi$.bana ntv deki "o an" ı anımsattı biraz,o yüzden de daha çok ho$uma gitti açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Ahmet Necdet Sezer mi? Vay be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Ecevit'in arkasında duran farketmediği çocuk büyüyecek, adam olacak kafasına Anayasa fırlatacak... Hayat nelere kadir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 "o an" dan çıkmış bi foto gibi ciden ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 çok hoş bir fotograf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 ohaaa..çocuk mükemmel..bir insna hala o mütevazi şeklini koruyabiliyormuş demek ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 @ duende eheheheeheeeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 O çocuk büyüyecek, Orada onu belkide hiç farketmeyen Ecevit onu Cumhurbaşkanı seçtirecek te ayrı bi yorum olabilir tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 "politika ve sistem; politika ve sistemin içinden gelen konuya ilgili kişilerce icra edilen bir oyundur.. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Saçlarının alnına düşmüş olmasının önemi nedir anlayamadım şunu haber yapan ne kadar kurum varsa hepsi aynı yeri vurguladı. Halbuki o kaşlar ben ilerinin cumhurbaşkanıyım diyor resmen :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 2000 li yillarin basi suleyman demirelin cankayadaki son haftalari yeni bir cumhur secmek lazim demirel 5 yil daha kalmak istiyor ancak cogu kisi buna karsi yeni cumhur secmek lazim ama DSP-MHP-ANAP koalisyonu bir isim belirliyemiyor 3 ude cikmak istiyor gibi her konuda oldugu gibi bu konudada anlasamiyrolar ve kotu giden ekonomi sinyal vermeye baslayinca bari disardan birini bulalim diyorlar 1998 de yekta gungor ozden gibi milli gorus partileriyle mucadele etmis hep ortalikta olan sahin bir anayasa mahkemesi baskanindan sonra geri planda kalan ve cok konusmayan bir anayasa mahkemesi baskani Ahmet Necdet Sezer i farkettiler kendisinin pasif oldugunu dusunup ahanda cankayaya cikaririz zaten etliye sutluye fazla karismiyor diyip meclis disidna sayin Sezer i secip 10. Cumhurbaskanligi gorevine getirdiler ancaaak bu hukuk tanimiyan koalisyon sert kayaya carpmisti kuzu zannettikleri avlari aslinda aslan cikmisti ve farkinda olmiyarak 8 cumhurbaskanindan sonra koske en cok yakisan ismi secmislerdi 7 senede sayin sezer hukuktan ve ataturk ilkelerinden taviz vermeyip cankaya ya Ataturkten sonra altin cagini yasatti kendinden oncekiler gibi medyatik degildi 101 korumayla trafigi kapatan bir cumhrubaskanida degildi herkes gibi kirmizi isikta duruyor gereksiz gosterise gitmiyor ulkeyi ucaktan yonetmiyordu hatta gazetelerde cikmisti cankayada bir markette rastlamis bir vatandasimiz arkasinda alisveris sepetiyle sirada bekliyormus herkes gibi alicagini alip normal bir sekilde arabasina gittiginde cok sasirmislardi cunki ayni gunlerde sayin basbakan yaninda 100 tane isadami 200 tane korumayla eyupsultanda sov yapiyor kendine gelen dertlerini anlatmaya calisan vatandaslara bagarip azarliyordu diger bir enteresan not ise kendi oglunun dugununu cankayada cok sade bir bicimde yapmis o gece kullanilan elektirigi kaydedip cebinden odemistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 etkili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 wayy bea insan bunları duydukça duygulanıyor ama şimdiki gelecek cumhur başkanına bakın bide belki de ülkeyi hiç görmediği karanlığın içine sokacak ve hiç kimse bişi yapamıyor adamlar istediklerini seçip çıkartacaklar köşke, yasık valla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Benim bildigim o alisveris olayinin bircok versiyonu var. Aynisi Kemal Dervis icin de soyleniyo, Ecevit icin de soylenirdi... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Ahmet Necdet Sezer'in ne olduğunu burada tartışamayız çünkü viktor'un da dediği gibi köşke en çok yakışanlardan biriydi ama kafama hep şu soru takılıyor; Ecevit'e anayasayı fırlatmayı biliyordu da niye şu Tayyip'in pekmezini akıtmadı.Neden kendisini,Cumhurbaşkanı'nı aşağılayan adama laf söylemedi yılladır. Bir tek şunu merak ettim hep, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 valla anayasayi gercekten firlattigini sanmiyorum sezer in kisiligini su son 7 yildi cok iyi tanidik beli anayasa kitapcigini onune itmistir yada hafifce koymustur filanda al sana diye firlaticak bir yapisi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 keske bir yedi yıl daha yapsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 valla bu yazı ANS (stüdyo olan değil, Ahmet Necdet Sezer) hakkında olup olaya önce tüm yanlara uzak (politik yönden olabildiğince, elden geldiğince uzak) kendime yakın bi bakışla gelicem, çok yönlü dasaaa ((stereo)).. sonra kişisel bi yorum katıcam ama bu sefer pek bi offtopic olucak.. öncelikle kitap atma olayı hariç başarılı idi ancak temasları yoktu ve erdoğan'ın istediği gibi at koşturmasına ve diğerlerinin her bir şeyi ssöylemesine izin verdi. Önceden basın açıklamaları haftalık olarak onun adına okunurdu (ki bu çok kaba bişi) sonradan onlar da kalktı... sanıyorum cumhurbaşkanlığının ilk sosyal fobik cumhurbaşkanı olarak anılabilir. yoksa bu kadar uzak olmanın bi manası yoktu.. diğer yandan oldukça iyi bir firewall görevi yaptı. Anayasayı ve TCK'yı etc yalayıp yutması sebebiyle hükümetin kendince doğru bulduğu kararları gerek veto silahı ile gerekse vetonun yetmediği yerlerde bilgi birikimini ve tecrübesini kullanarak geri çevirmeyi bildi.. Bir firewall olarak ANS çok başarılıydı. Aynı zamanda basından okuduğumuz kadarı ile (keza kendisini TV'de ancak balolarda veya Cumhurbaşkanını ziyaret eden üstdüzey yetkililer olduğunda bir kaç saniye görebiliyorduk) kendisi kibar bi beyefendi olarak tanımlanıyor.. Ayrıca Ankara kaldığım süre içerisinde ANS ile en az 6kere karşılaştım ve kaba bir davranışını görmedim.. Ev halini bilmem elbette, burnunu karıştırıp koltuk altına sürüyorsa falan hoş değil ama onu ben bilmem.. eşi bilir ^_^ ANS'ye buradan da artı puan vererek uğurluyoruz.. Diğer yandan bu anayasa atma olayında masanın öbür tarafındaki Ecevite -gerçekten yakışık almayacak bi şekilde- Ecevitin önüne gelicek şekilde anayasayı fırlatmıştır sert bir şekilde.. Ha sonra ne mi oldu.. 21Şubat günü (sizler hatırlamazsınız belki) 19Şubattaki MGK toplantısında olan olaylar Ecevit tarafından dile getirilmiş ve Türkiye bir gecede yarıyarıya fakirleşmiştir. Belini doğrultması seneler sürmüştür...interbank piyasasında gecelik faizleri [overnight] bu kara çarşambada %2000-6000'leri görmüştür. Bankacılık ve diğer para ile yakından ilgilenen bütün sektörleri anında kavurarak bitirmiştir bu olaylar dizisi. Sonra yangın bütün sektörlere yayılmış ve ülke tarihinin en korkunç tablolarından biri ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak öfkeyle kalkan ANS yerine ülke zararla oturmuştur. Ha bu olayda Ecevitin (Allah rahmet eylesin) kriz yönetimi konusunda ki basiretsizliği de etken olmuştur ancak olayları başlatan şey 19 şubatta atılan anayasadır.. dumanı tüten silah anayasadır, ANS'nin attığı anayasa! Allah bize bir daha anayasa fırlatan ve/veya herhangi bir şekilde ülkeyi krize sürükleyen cumhurbaşkanı göstermesin.. amiiin. offtopic olan kısmında ise bu adamın hiç gülmediğinden bahsedicem! Az önce saydım.. en az 6 kere karşılaşmışım bu adamla! hiç birinde gülerken görmedim.. (( _ /)) bööle sert bi yüz ifadesi.. hoşlanmam hiç gülmeyi bile bilmeyen, yaşamayı sevmeyen insanlardan.. geçen gün BJK maçlarına gitmek istediğini duydum emekli olduktan sonra.. o zaman düşündüm işte, "lam afferin be" dedim.. yok BJK'li değilim ama dünya gelen yaşamalı, robot gibi olmamalı.. Seneler boyu ben ANS'yi Anayasa1982 ve TCK yüklü bir insansı olarak gördüm.. Doğruya doğru.. cidden hoşlanmadım bu adamdan, şimdi de hoşlanmış sayılmam ya... neyse.. nihayetinde benim için FOSS bi cumhurbaşkanı arayan bir grubun seçtiği kitaba bağlı (FRP'den hiç anlamam ama) Anayasa fırlattığı dönem hariç Lawful Good, anayasa fırlattığı dönemde ise herhal Chaotic good takılmış "Somurtkan Şirin" bi karakter olarak anılacaktır, hatırlanacaktır. Ve benim babam gibi milyonlarca kişinin işsiz kalmasına sebep olmuş bir olayın baş aktörlerinden olduğu dişlerimizi sıkarak hatırlayacağımız bi detay olacaktır. Her ne kadar dönem şartları ekonomik krize meyilli olsa dahi (şu an olduğu gibi, hatta Türkiye'de her zaman olduğu gibi) krizin bu şekilde patlamasına sebep olan oyuncular arasında başrol oyuncularından biri olarak anımsanacaktır.. [ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 18:49 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Krizin sebebi tabiki anayasa fırlatma değildi. Zaten içi boşalmış olan bir hazine'nin krizden kaçması mümkün değildi. Anayasa fırlatılması bu krizi 1 gün geriye çekmiştir. Bilmiyorsanız krizin tek sebebi anayasa fırlatmaktır fln gibi saçma açıklamalar yapmayınız. He o gün, Ecevit'in direttiği bir konuda Ecevit al anayasaya bak deyip önüne ittiğinde, Sezerde anayasayı sert bir şekilde iade etmiştir. Olayda böyledir. [ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 19:56 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Kitap fırlatma olayı bana da en başından beri hikaye gibi gelmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Anayasanın fırlatılması sadece krizin günışığına çıkmasını sağlamıştır. Krizin çıkmasının anayasanın fırlatılmasıyla falan alakası yoktur. Ekonomi özürlüsü millet olarak darmadağın olmuş olan hazinenin ortaya çıkışını gördük orada sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 orada yazanlar görev süreleriymiş.. dikkat etmemişim... [ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 20:32 tarihinde, zgrw tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 dıdıt [ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 20:32 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 güzel bir fotoğraf. doğrusu ilk şöyle bir fotoğrafa bakınca ahmet necdet sezer olduğunu anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar