Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayırlı olsun rekoru kırdık!

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Sonunda be...

Çok zor oldu gerçekten. Akp hükümetine sonsuz teşekkürler.Onlarsız asla yapamazdık.

Artık "en" ler listesinde "en" tepedeyiz.

tıpkı elektrik , internet ve doğalgaz da olduğu gibi.

%15 kdv
%55 Ötv (neye yaradığını anlayabilen var mı ? )

vergilerle

2.93ytl

yani 2.17$

peki nedir ?

Benzinde 2$ ın üstünde olan "tek" ülke Türkiye...

Avrupa ortalaması 2.17ytl

Teşekkürler... Daha nice rekorlara hepberaber inşallah...
Sosyal ağlarda paylaş

lol apache
ya benzinde vergi olmasını mantıklı buluyorum ben, en azındanistanbulda range rover kullananların sayısını azaltıyor ama bir yandan da parası az olan ve araç kullanmak zorunda olan insanlar çok büyük sıkıntı çekiyor (taksiler, servis araçları vs.) Yani lüks tüketim yapmadıkları hatta ekonomiye yarar sağladıkları halde lüks tüketim vergisi ödüyorlar.
Benzinden vergi alınmasaydı bir çok insan araç seçerken küçük araçları değil suvları range roverleri falan seçerdi (ki bunların büyük çoğunluğu karısı için seçiyor araçları) ve kişilik kompleksi olan karılarla dolardı yollar, 6 kişilik araca 1 kişi binen ve trafiği sürekli kitliyen insanlar. Şimdi benzin sınırlama getirsem özgürlük var denir, insanlar farketmiyor ki birisi yolda jip ile hava atmak için gezince benim ulaşım özgürlüğüm elimden alınıyor.

Karşıyım arabalara zaten, her türlü içten yanmalı aracın şehir içinde kullanılmasına karşıyım (şehir içinden şehir dışına gitmediği ve yük taşıma toplu insan taşıma yapılmadığı sürece) kendim de almıyorum ve kullanmıyorum yoksa ben de biliyorum araba kullanmasını. Bisiklet ile gayet güzel ulaşım yapılıyor, trafikte motorsikletten daha hızlı ulaştığımı bilirim gitmek istediğim yere. Şehir içinde kısa ama trafikli yollarda kullandığı sürece iyi.

Ha alınan vergi daha az saçma ve daha mantıklı şeylere harcansa çok daha iyi olurdu

[ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 13:55 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

2.0 üstü motorlu araçlar için zaten sağlam bir ötv var.
lükse giriyor çünkü,
ama benzinin pahalı olmasının asıl sebebi benzin kaçakçılığı ya
toplam benzinin %70 imi ne kaçakMIŞ.
Kaynak belirtemiyorum tabi ama Van lı arklarımın dediğine göre, Van'daki herhangi bir evde benzin bulabilirmişssin.
Sosyal ağlarda paylaş

Birde chemical haklısında,
şehirlerde - hadi istanbulda bir nebze iyi o ama izmir ankarada berbat -
gece ulaşımı sıfır. Alkol alıcam diye almıyorsun arabayı, binpişman oluyorsun sonra.

Mesela geçen izmirde, saklıbahçeye gittik sahil evlerinin orda
ben mavişehirde oturuyorum ve gecenin 4 unde taksı dısında hıcbır ulasım aracı yok.
Düşün sen halimi,
gece ulaşımı çok büyük sorun o düzeltildilmeli once bence.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında o ötv range roverdan çok, piyasadaki eskimiş dandik araçların defolup gitmesi için. bir sürü araba var deli gibi trafik oluşuyor. insanlar hem bunun farkında ama yine de arabasız da yapamıyorlar. devlet de bunu bir güzel sömürüyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaçak benzin yüzünden diyorsunuz bu fiyat pahalılığını. Peki benzinde sadece kdv olsa o kaçak benzin getirenler uğraşırlar mı sizce kaçak getirmeye?

1lira olsun benzin alışı. Devlet 3 liraya satıyor. Kaçakçı 2 liraya satıyor.
Benzin 2 lira olsa ne kaçak benzin alan ne de satan o riske girmez zaten.

Akp nin salladıklarını siz de burda sallıyosunuz resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Canni çok doğru söylemiş. Devlet benzine %500 vergi koyarak bir yerde kaçağı körüklüyor.

Benzin'in rafineri çıkış fiyatı 75 YKR civarında (kar konmuş fiyattır). Pompa fiyatı ise 2.75 civarında...

Burada devlet kasasına giden büyük bir rant var. Türkiyede en büyük rantı devlet yiyor.

İşin komiği araba alırken ödediğimiz %bilmemkaç ÖTV'nin birde %18 KDV sini ödüyoruz. Verginin vergisi ödenen başka bir diyar varmı bilmiyorum.

Geçen bir arkadaşla konuşuyorduk. Benzine ayda 600 YTL ödüyormuş. Tamam öğrencisin otobüse bin diyenler çıkacaktır belki malum bizim ülkede servet düşmanı çok ama neden insan araba alacak durumu var diye ulaşıma bukadar para ödemek zorunda kalsın? Neden daha fazla vergi ödeyerek kazandığı parayla aldığı araba yüzünden cezalandırılsın ki? Türkiye de hiç katmadeğer yaratmamak daha fazla değer buluyor

[ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 19:40 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye'nin vergi konusunda diger ulkelerle karsilastirilmasi pek dogru degil. Diger ulkelerde gelir beyan edilir, bunun uzerine vergi alinir; Turkiye'de herkes gelirini minimum beyan ettigi icin, veya etmedigi icin vergilerin cogu satislardan aliniyo. Eh bu da benzin fiyatindan tutun da her turlu alinacak urunun fiyatini katliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyada kullanılıyor range roverler şehir içinde diyorsunuz, dünya dediğiniz amerika, milyonlarca sinek yaniliyor olamaz hehe, dubai falan diceksiniz, orasıda bizim gibi, ama onlarda hiç olmazsa haremlerini gezdirmek için alıyorlar jipleri, kadınların trafikte araç kullanması yasak zaten.

Şehir içinde suv kullananlar gibi, 1.5milyarlık cep telefonu sahibi olup, marka giyinip her yemek tenefüsünde benden kendisi için yemehhaneden ikinci defa yemek almamı istiyen (ki kişi başına 1 öğün veriliyor, yemekhaneye önceden yazılıyorsun) insanlar da yanlış yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...