Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

El Laberinto del Fauno (Pan'ın Labirenti)


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Guillermo del Toro'nun muhteşem filmi.

sitesi için

hoş bi videosu için

ispanya iç savaşı esnasında bir çocuğun masallarla hayallerle karışık başından geçenler diyeyim size yeter.. aslında bilmeniz gereken tek şey bu filmi görmeniz gerektiğidir... öbür türlü ne desem tadını kaçırır filmin. ama şaheser.. esasında çocuk ile birlikte büyüyen bir ispanya var. her şey masallarla o kadar örülmüş, sarılmış ki... gerçekten harika
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin ispanyolca repkikleri bile rahatsız etmiyor, gerçekten mükemmel denebilecek bir film. Konusu hakkında bir şey yazmamak gerekiyor çünkü ne söylense spoiler olacak düzeyde.

Tek eksiği belki de konunun çok yavaş, gereğinden fazla yavaş ilerlemesi, ya da bana öyle geldi.

Ancak bir uyarı var gideceklere, bazı yerlerde aşırı şiddet ve benzeri sahnelerin hiç kaçınılmadan direkt gösterilmesi dolayısıyla bazı izleyicileri rahatsız edebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filme fantazi filmi, Harry Potter ya da LoTR türevi hevesiyle giderseniz doğal olarak beğenmezsiniz. Ben de aynı yanılgıyla, daha doğrusu daha bir "Alice Harikalar Diyarında" tarzı film beklentisiyle gittiğim için ilk başta bayağı afalladım, yadırgadım. İçinde peri masalı öğeleri bulundurmasına rağmen kesinlikle fantazi filmi değil bu. Tamamen "karanlık" bir film, kara mizah ve trajedi filmi, daha fazla yorum yapmak için spoiler vermem gerekecek o yüzden o konuya girmiyorum.

Ancak fantastik film değil de dram ve trajedi filmi olarak bakarsanız çok başarılı bir film.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dvd'sini izledim,tek kelimeyle muhteşemdi. Kısaca özetlersek;2. dünya savaşı zamanında savaşla iç içe yaşamak zorunda kalan,çok acılar çeken bir kız çocuğunun hayal dünyasının gerçekle karışması işleniyor.

[spo]Anlamaynlar için;kızın gördüğü yaratıklar hep hayal ürünü. Kızın hayalgücüyle hüzünlü durumundan kaçışını izliyoruz. Zaten filmin sonunda kız ölürken hayal ürünü olduğu apaçık anlaşılıyor.Kız ölürken kendisini babasının ve annesinin yönettiği krallığa erişmiş olarak düşlüyor ve hikayesini tamamlıyor.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ne yalan söyleyeyim.. bu filmi sevmeyecek çook insan var.. ha onlar bu ve benzeri "sinema dili"ni kullanan pek çok filmden hoşlanmayacaklar, anlamayacaklardır.. bu dediğim bir aşağılama değil, konuya yatkınlıktır sadece.. realitedir yani.. amerikan sinemasının yaptığı bir çok boktan ve 35mmlik film yakmaktan başka bi işe yaramayan filme bedeldir bu gibi filmler..

Guillermo del Toro gibi babalarım amerikan film endustrisiden vurduğu parayı kendi keyfine göre filmler çekmek için kullanması canavar bişi tabii.. yoksa haftalık gelire baktığınızda Teenage Mutant Ninja Turtles ve salak bi film olan Blades of Glory bu filmden daha fazla para kazanmıştır ABD box office te.. ve bu gelirle abimizin başka bi film çekmesi de zor olur.. keza dağıtımcı bile bulamaz (toplam ciro 35m$ global)

son olarak filmi değil de bu türü hiç sevmeyenlere, blades of glory'i tavsiye ederkene.. yahu internet çıkışlarında sorun mu var yahu? imdb.com bağlanmıyor bende.. rakamlar güncel değil bu yüzden.. geçen gün bi e-dergiye yazdığımda olan rakamlar bunlar.. şu an ki değerleri bilemiyorum.. lam imdb niye bağlanmıyor ki..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayal ile gerçeğin karışımı muhteşem bir film. Bu arada hayal vs. derken yanlış bir önyargı oluşmasın kafalarda, kesinlikle hafif, saf bir film veya bir çocuk filmi değil, hatta yaş sınırlaması getirebilecek düzeyde sert, bir çok kişiyi rahatsız edebilecek görüntüler içeren bir film. Ayrıca 3 oscarlı (sanat yönetmenliği, görüntü yönetmenliği, makyaj) bir film.

[ Mesaj 15 Nisan 2007, Pazar - 03:23 tarihinde, Adiemus tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stephen King yılın en iyi filmi demiş, afişi de ürpertici biraz diye, gerilim filmi olarak düşünerek gittm. Hayal kırıklığı oldu. Tam bi dramdı. Gereksiz yere içim parçalandı döndüm.

Hep bi atraksyon bekledim olmadı. Ki ben durağan filmleri severim yani.

Film sanki çok daha uzun bi senaryonun kısaltımışı gibi olmuş. Eksik kalmış biraz. Çok fazla olay çok hızlı gelişiyor. Hiçbi oalydaysa bi ivmelenme yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok beğendim filmi. kesinlikle harcadığınız paraya ve zamana değer.

ama şöyle gitmemek lazım filme: abi yüzüklerin efendisi'nden sonra en güzel fantastik film diyorlar. kılıçlı mılıçlı süperdir abi gidelim hadi. değil öyle.

bazı bazı şiddeti sansürlemeden direk göstermişler. rahatsız olabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]ben söyleyeyim filmin niye kötü olduğunu, çok güzel kurgulanmış, çok güzel çekilmiş, güzel oynanmış, görüntüler-dekorlar-kostümler kısacası prodüksiyon şahane..ancaak o masal dünyası ile gerçek dünya arasında bir bağlantı, bir alegori, bir ne bileyim geçişler, yansımalar görmek istiyo insan. ben kuramadım açıkçası, kurabilen babayiğit varsa açıklarsa sevinirim. yani bu kadar harika görüntülerin eşliğinde bi de dolu dolu bi senaryo olsaydı hastası olucaktım filmin.

tamam kurbağanın midesinden aldığı anahtarla eşleşen kadının kiler anahtarını gerilladaki kardeşine vermesi vardı, hadi bi derece. herşey hayal ürünüyse annesi nasıl iyileşti, yatağın altına konan şey, sonra gözü elinde canavar filan..ne bileyim belki de çocuksu yanımı kaybetmişim :P[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

[spo] Tamamen fantastik olsaymış, yada masal dünyasıyla gerçek dünya arası geçişler, yansımalar daha belli olsaymış ne demek, kız biranda büyüler yapmasa gate'ler açmayamı başlasaydı, harry potter izleyin arkadaşlar 2 senede bir çıkıyo filmi herhalde, emin değilim.

Ztn Del Toro'yu takdir ettiğim sahne komutanın kızı vurduğu sahnedir. Yani sonunda herkez bir gate ne biliyim büyülü şeyler bi kapı açılıp kızın gitmesini bekliyodu hiçkimse ölümünün son saniyesinde geçiş yapabileceğini bilmiyodu, ztn yönetmene büyük saygı duymamda burda, bu sonla filme tamamen hayal ürünüde denilebilir, tamamen gerçekte. [/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...