Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmay Başkanı ORG.Yaşar Büyükanıt'ın Basın Toplantısı

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

said:
Kuzey Irak'a girme sebebimiz uluslararası hukuktan doğar; muharip güçleri sınır ötesine takip ediyoruz. Daha pratik sebeplerle ise kuzey ırak'ta tampon bölge oluşturarak, yani geçitleri,yolları tutarak terör örgütü üyelerinin yurda girişini engelleme ve güçleştirme amacı güdülüyor. Siyasetense, bir höt diyoruz Barzani'ye karşı direkt bir şey yok.

PKK'yı veya türevlerini yalnızca bu yöntemlerle sittin sene yok edemeyiz ama bu demek değildir ki silahlı kuvvetlerimiz eli kolu bağlı duracak; tam tersine, devletin ve milletin güvenliğini korumak için eyleme geçecekler fakat bu sorunun asıl çözümü siyasi ve sosyaldir.

eh bende bunu anlatmaya calistim.. oraya girmemiz sadece egomuzu tatmin edecek, sorunun cozumune odakli belki gecici ama kalici hic bir yarar saglamayacaktir. Ustune ustluk ABD resmen tehdir ediyor, Turkiye girerse ABD askeriyle carpisabilir bile dediler adamlar. Yani bu isin sonu cok bulanik, ben demiyorum ki Turkiye otursun yerine, ama bizim yaptigimiz , cocugun yaramazlik yaptiginda ana babnin dayak atmasi gibi bisi, bu isin baska cozumleri yok mu sanki?

Girip cikinca hic bir sorun cozulmeyecek, ustune cok daha kayiplarimiz olacak gerek siyasi gerek ekonomik.. Bu isler gelin asagi mahalleyle kavga var isleri degil yani.. Ben sunu cok rahat derim ki, eger bir durum olurda Turkiye Kuzey Irak yonetimi ile savasa girme durumunda kalirsa sinir otesi operasyondan sonra, bir daha hayatta belini dogrultamaz, Turkiye uzun yillar biter.. Bu oranin cok guzlu/gucsuz olmasindan kaynaklanmiyor, o savas hic bir zaman bitmez..

Yani her seyin cozumunu neden siddette ariyoruz, militaris bir toplumuz? Erdogan sunu dedi darbe olsun, su oldu savasa girelim, bu oldu keselim.. Zaten kurtlar vadisi ve turevlerinin bu kadar prim yapmasi bosuna degil heralde..

Yani darbeleri bile hakli goruyorsak, aslinda uluslararasi arenada boyle ezilmek, hor gorulmek adam yerine konmamak bize mustehak diyorum bazen.. bu kadarda acik..

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 10:48 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk mesajdan son mesaja kadar okudum,bir şey yazmasak ayıp olurdu..

Şimdi öncelikle darbe ne koşulda yapılırsa yapılsın yanlış bir şeydir.yapılacak bir şey varsa halk yapar bunu,halk gücü bu dünyanın en büyük gücüdür kim ne derse desin.Ve halk bütün olarak karar vermedikçe onlara tepeden inme bir şey getirilmesi hiçbir zaman doğru değildir..(bu bütün %100 olmak zorunda değildir zaten onun imkanı da yoktur malum.)

Ayrıca Irak'a girilmesi konusunda,bu sefer istiyorum ya.Harbiden girmeliyiz bu sefer,ama sonu kötü olacak gibi geliyor bana.Ancak girmezsek de mahallenin,sürekli küfür yiyen (malum konuşmalar)hatta tartaklanan(malum ölümler/şehitler) ezik çocuğu gibi olacağız.Kalkıp birini döversek belki de düze çıkacağız,ama tüm mahallenin bir anda sana dalma olasılığı da var tabi..Ancak ya tutarsa demeyi tercih edyorum her daim ezilmektense..
Sosyal ağlarda paylaş

yav bu is darbe ile olmaz.. anlayin dunyanin hicbiryerinde basarili bir darbe yoktur..

Simdi birisi cikip Kuba diyecek sosyal devlet guvenlik egitim sagligin bedava oldugu tek yer (buyuk ihtimalle kimse demeyecekti ama :) ) ama uzaktan guzel bunlar bir gidip gorseniz millet acliktan geberiyor..

Misal venezuella Chavez suandaki en basarili Lider.. Benim gozumde Venezuella nin Ataturk u kendisi.. Adami darbe ile dusurduler tekrar geldi Venezuella aldi basini gidiyor Amerikaya kafa tutuyor IMF ye kafa tutuyor.. Adam cikti IMF ye borcumu odemem once halkim gelir dedi..

Diger yandan Guney Kore, Irak, Saddam simdi diyeceksiniz Turkiye ile bunlar benzermi.. Simdi darbe olucak bundan once hep 1-2 yil icinde gittiler diye simdide gidiceklermi acaba..

Basina sansur uygulaniyor youtube kapatiliyor diye kiyamet kopuyor acaba asker gelince bunlar olmayacakmi uber ozgur bir cumhuriyetmi olacagiz?

Bunlari dusunun evet rte yi istemiyorum hatta soyle birileri kacirsa oldurse umrumda olmaz ama cozum askerin darbe yapip generkurmay baskaninin cumhurbaskani olmasindan gecmiyor.. Cozum halkin tayyip i korkutmasindan geciyor 14 nisanda degilse 21 nisanda 21 nisanda degilse 28 nisanda gerekirse her cumartesi yurumek gerekir.. Adayligini koyup secilse bile istifa edene kadar tepki gostermek lazim..

Ordu is basina demek tembelliktir..
Sosyal ağlarda paylaş

gaz verecek yeni genç nesil geldikçe darbeciler seviniyor tabi. marjinal olmak için de, darbe iyi bişeydir şahanedir dememek lazım. darbeler kötüdür. absolut'un dedii gibi, iç savaş durumu sözkonusu gibi değilse, düşünülemez. 20 yılda bir darbe yapan ülke, türkiye. bu muyuz biz yani? iki adım ileri bi adım geri...

türkiye'de eksik olan şey güçler ayrılığı. Quid custodiet ipsos custodes? sorusuna verecek bir cevabımız yok.
Sosyal ağlarda paylaş

28 subat darbesi başarılı bir darbedir gellidus.
80 de amacına ulaşmış ülke içi iddeti %90 azaltmıştır - hoş onbinlerce kişiyi tutuklamışlar haklı haksız -
80 den önceki durum bugünki rakın halindan kat kat kötüymüş zaten adamlar düzeltmişler işte.

Ama başarılı diyorsan 28 subat darbesi gayet başarılıdır.Kansız gürültüsüz süper post-modern darbe.
mis gibi.

Birde darbe demek askerin yönetime gelmesi demek değil, askeri "müdahaledir" u saatten sonra asker istese bu ülkede yönetime gelemez, halkın iradesini arkasına almadan cacık bile yapamaz. Zaten Askeri yöneticiler o kafada insanlar değil, eski türkeşler yok artık yönetici konumunda
O yüzden darbe deyince aklına askeri yönetim değil, askerin yönetimi dürtmesi yani eski tabirle muhtıra vermesi aklına gelsin.
misal 28 subat

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 13:39 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

büyükanıtı şöyle haklı buluyorum

senelerdir taviz üstüne taviz verdik ne diyorlarsa yaptık dış politikada rezalet bir yol izledik bugdayın anacografyası olan türkiyeyi rusyadan bugday almaya zorladık , sattıkça sattık koca türk tarihini rezil ettik kuklanın allagı olduk..şimdi "doru" rotada agırlıkta bir konuşma yapınca dış haber ajanslarıda abarttıkça abartıyorlar. iyi alıştılar sünepe türkiyeye cünki.

ne biçim konuştu ülkeyi savaşa sürüklüyor diyenlerede cevabım bu işler böle yürür sert olacaksınki gözünü baglayıp götünü okşamasınlar

darbe konusunda darbe yanlısı degilim tabiki ama şu ordununda RTEden iyi yönetecegine eminim.azına sıctı adam ülkenin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...