Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Dark Knight (Batman)

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

Laorx said:
şunuda anlayamadınız ya, fan man fln alakası o filmin yüksek bir rate almasının. Ne filmler gördüm canım fanboi'larınız yerin dibine sokmuş filmi görünmüyo hiçbiryerde.

Oldu.

Fanboy etkisi "+2 to all" değildir. Film kötüyse o artı hemen eksiye döner, "lan canım karakterimize böyle dandik film olur mu" + hayal kırıklığı sebepleriyle. Mesela 6 alacak film 5 alır, 8 alacak film de böyle 9 alır.

"Fanboyluk" dediğimiz şey de "hepsi üye oldu herşeye 1 bastı betmene 10" şeklinde değil, zaten Top 250 için regular voter olma şartı var, ayrıca herkes bu kadar şikeci denyo değil. Batman'den hoşlanmak ve az çok tanımak bile bilinçaltı +0.5 demek çoğu bünyede, bunu demek istiyoruz. İsimsiz bir karakter için birebir aynı kalitede prodüksiyon yapsan 8-8.5'tan yukarı kesinlikle çıkmaz.

Fan etkisi yok diyenlere basit iki şey sorayım, daha rahat anlarsınız belki durumları;

- Shawshank ve Godfather'ın sittin sene değişmeyen puanları neden Dark Knight'dan sonra birdenbire 0.1 puan düştü?
- Aşağıdaki tabloyu başka nasıl açıklardınız?
Film / Yılı / Oy sayısı
Shawshank / 1994 / 385k
Godfather / 1972 / 325k
Godfath.2 / 1974 / 190k
Dark Knt. / 2008 / 300k
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten benim anlatmak istediğimde o ama anlatamadım bknz:Batman forever demişim. Fan'lık puanı düşürür, yükseltir ama TDK'ın puanına "fanboi'lar abamışlar hehe" düşüncesine karşı çıkmak istiyorumda anlatamıyorum.

Ben vermişim 9 puanımı, olduğu yerdende memnunum TDK'nın.

Usul usul kaçıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe topiğin başında ondan jokermi olur demişler eheuheuh şimdi herkes hayran :D rahmetli iyi oyuncuydu ama şey mesela ben pek gülmedim çizgi filmlerinde ve okuduğum bir kaç çizgi romanda daha komikti joker, burda çok karanlık bir film olmuş, güzelde olmuş ama bilmiyorum. bende oyunculuktan anlamam pek. filme 8 verirdim ama asla 1. film olamazdı. ben görüntüleri fln geçtim müzik güzeldi sondaki ona 8 verirdim çok gazdı askdask

edit:ogreye dönüşüyormuyum ne? sürekli ben bende ben ben ben ben zzzzzzzz
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Nihayet bugün itibariyle izleyebildim.

Diyebileceğim tek şey IMDB notunu sonuna kadar hakeden film oluşudur. Defalarca beklediğim şeylerin tersi çıktı. Bazı spoilerleri istemeden okumuş olsam da filmin her karesi benim için süpriz olmaya devam etti.

Herşeyden önemlisi film bir ÇR uyarlaması yada superhero filmi değildi. Finali de bunu göstermekte. Terkedildi, dövüldü, en güvendiği insanların ihanetine uğradı. Dahası bunu biliyordu.

Öve öve sabahlara dek sürdürebilirim ama arkadaşlar az bile söylemişler. Joker'e filmin yarısına dek yapaylık duydum ama filmin 2. yarısından itibaren bir anti hero'dan filmi domine eden aktöre dönüştü, resmen rol çaldı Batman'den.

10/10
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...