Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Dark Knight (Batman)

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

imdb listesi sadece bugün ne izlesem diye karar veremediğimiz zamanlarda danışma amaçlı kullanabileceğimiz bir şey,en azından sağlıklı düşünmek için diyelim

çok önemli başyapıtların o listede olmadığını görüyoruz üstüne,saçma sapan filmlerinde listeye girdiğini vs.

imdb listelerine bakmayın ya :D
Sosyal ağlarda paylaş

IMDB bencede çok gerçekçi değil kimse kusura bakmasın,saçma sapan diziler 9 küsür puan alırken,gayet de kaliteli filmer 8'in yanına bile yaklaşamıyor bazen...
Batman konusuna gelince,film gayet iyiydi hatta şöyle söyleyeyim karanlık bir filmdi ve tam Batman'a göreydi..Ne eski filmlerdeki çocukluk havası vardı(eskilerin son 2 tanesi ilk 2 si gene iyiydi de yanlış hatırlamıyorumdur herhalde),yani o havayı yakalamış,Joker'in oyunculuğuna laf yok..
Overrated olayı da eğer IMDB kıstas alınacaksa bence de doğrudur,9.1 puan,IMDB gibi en kral filmlerin bile 8-9'u zor gördüğü bir sitede fazla kaçmış bencede..
Sosyal ağlarda paylaş

ya hala imdb'desiniz. the godfather'a 31 bin adet "1" oyu verilmis sadece. sinemayla en alakasiz, hatta the godfather'daki tum oyunculardan nefret eden birisine sorsan 3-4 der ama 1 demez be. film gosterime girmeden fanboylarin organize bir sekilde digerlerine downrate, tdk'a da 10 vermesiyle oldu olay. hedefine ulastimi dersen reklamin kralini yaptilar. iste kaniti, aylar gecti hala imdb listesi baz aliyor herkes.

ha film guzel mi derseniz super. fanlari zaten severek izlemistir ama batman'den haberi olmayan bir izleyici bile begenir.
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:
ya bırakın su filme 7 den yukarı vermem ellerim kırılır.
iyi oynuyo dedikleri jokerde iki agız şaplatıyo diye çok gerçekçiyse ben tuvaletimi yaparken çok gerçekçi davranıyorum bende çok iyi oyuncuyum.
sinirlendim.

şaka mısın sen ya?

gerçekten acayip anlıyormuşsun oyunculuktan sinemadan falan.

ağzın torba olmadığı için büzemiyoruz malesef.

Marl0_on said:
Film baya iyi aslında, bir kusurunu görmedim. Ama imdb'deki yeri filan biraz fanboi faktörü bence. İyi, ama o kadar da iyi değil. Hoş, The Shawshank Redemption filan da abartı bence, güvenmemek lazım imdb'e.

sana da çüş diyorum.

shawshank redemption nasıl abartı ya?

oha kimlerle sinema tartışıyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Inanilmaz yorumlar geliyor.

Sinema gorusunu IMDB'ye endekslemis kisilerden basarili yorum beklemiyorum.

Godfather olayinda ise Godfather severlerin TDK'ya 1 vermesiyle baslamistir o puan verme olaylari. Zaten niye ciddiye aliyorsunuz o top250'yi anlamiyorum. Eglencelik liste.

Bu arada Ledger'a iyi oynamiyor diyen gunde 3 film izlemeyi biraksin :).
Sosyal ağlarda paylaş

Batmanin abartildigini düsünenlerdenim.
6 dan yukari vermezdim.Batman fani degilim ama sevmeyeni de degilim. Gercekten abartilacak bi tarafini bulamiyorum.
Benim anilarimdaki Joker cok daha farkliydi. Yenisi Saw den firlamis gibi. Jokere "Joker" diyesim gelmiyo yani.

Bilmiyorum ne muhabbetler döndü onca sayfa damdan düser gibi yorum yaptim.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Godfather olayinda ise Godfather severlerin TDK'ya 1 vermesiyle baslamistir o puan verme olaylari.

peki nasil oluyorda daha tdk vizyona girmeden bir anda 30 bin oyla 1. oluyor ve ayni anda tuhaf bir sekilde shawshank redemption ve the godfather onbinlerce 1 puan aliyor? senin dediginin olabilmesi icin the godfather ve shawshank redemption fanlarinin tdk listeye girmeden once planlamalari lazimdi. eger film'i imdb top 250'de ust siralara tasiyacaksan bunun icin en gerekli sey ust siradakilere 1 vermektir. yoksa ne kadar sen kendi filmine 10 versende basaramazsin.

insanlar imdb'e deger veriyor cunku oyleydi. ama soyle fanboy savaslarina alet olduktan sonra, vulnerable oldugunu gordukten sonra pek itibar edilecek bir siralama degil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

siz günde 3 film izleme mevzusuna çok takmışsınız kafayı ufak bir zayıf nokta bulup saldırmak isterseniz ne ala.
ben orda filmden anlamıyorsun lafına kasten yazdım bunu.
filmden anlamak için ne yapılması gerekiliyor acaba onu merak ettim.
ve bulunduğun durumu anlattım.hani 1 senede sinemaya 1 kere gidipte izlediği filmi harikaydı lan diyen adam değilim demek istedim.
Heath legderın oyunculuğuna gelirsek.
Ben ne şahane oyunculuklar gördüm ama bunun kadar abartıldığını görmedim.Belki önceki cümlemde yanlış anlaşılmalara yol açmış olabilirim hani bi şıplatmayla şöle böle.Ben orda kötü oynuyorda demedim ama o kadar abartılcak bi oyunculuğunu da görmedim.
IMDB'yi de kıstas almayın zaten alın diyen yok ama bu şeye benzer manavdan meyve alırken iyisinden ver abi demeye benzer.
başkalarının yorumuna bakar izledikten sonra kendi yorumunu yaparsın.
Alemde imdb'den de daha sağlıklı bir puan listesi olan sitede yok.
Beyazperdeyi hiç saymıyorum zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

imdb top250 olayı gerçekten baya yalan, sinemayla ilgili argümanlarımızı oraya dayandırmayalım cidden. ilk 20de sinemayı sinema yapan adamlardan, ne bir bergman, ne bir bresson, ne bir tarkovsky'nin olmadığı bi liste sonuçta, bariz bi şekilde fanboi rush.

amma ve lakin heath ledger'ın bu filmindeki performansını da gerçekten uzun süre unutabileceğimi sanmıyorum, döktürmüş, yemiş bitirmiş bence-daha önce eşini benzerini görmediğim bi rahatsızlık var adamda yani. batmani gölgede bırakıyo epey. hatta filmin adı joker olsaymış da olurmuş hehe

bu arada Türk Dil Kurumu diye film mi var fsdf
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Film uber-classic degil tabiki. Ama cok iyi film. IMDB'de su oy verme olayina hala nasil takiliyorsunuz. Bir cok kez yasanmis bir olay, ciddiye alinmaz, "fanlar is basinda" denir gulunur gecilir.

şunuda anlayamadınız ya, fan man fln alakası o filmin yüksek bir rate almasının. Ne filmler gördüm canım fanboi'larınız yerin dibine sokmuş filmi görünmüyo hiçbiryerde.

DarkKnight'ı FANBOİİİ'lar yücelttiyse Batman Forever'ı yere yıkan kimdi? Batman belediye başkanımı?

Film güzelse hakettiği puanı alıyo. MTV Avrupa ödülleri gibi değil olay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...