Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Hawk Down:Kara Şahin Düştü

mondain

Öne çıkan mesajlar

demin yıllar sonra platoon'u izledim, (oliver stone) benim için çok özel bir filmdi çünkü sanırım sinemada seyrettiğim ilk film. işte savaş filmi budur kardeş, dört dörtlük herşeyiyle. güzel savaş filmi istiyorsanız bir yerden bulup bu filmi izleyin..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

dresq platoon var ya unity100'ün tabiriyle tepetaklak kor black hawk down'u.. :) daha çok beğenmeyecek hiçkimsenin olduğunu sanmıyorum, bir hikaye var savaş boyunca. öyle iki taraf birbirine girip de sonra "aha insanlar öldü, ne yazık" demiyor, öyle sağa sola ateş etmek dışında (bhd'de 2-3 karakter denebilecek kişi vardı) bir karakteri olan insanlar var.

ortadan ikiye yarılmış adam "kızlarıma iyi olacağımı söyleyin" dediğimde ben o anda yuh çekerek filmden bir puan düştüm. böyle bir sahneye tolerans edip de kara murat'a saçma demeye nasıl yüz bulurum sonra kendimde.. :) atardamar bulmak tamam filmdir olsun o kadar ama adam ortadan ikiye yarılmış ya. insaf yani nasıl bir abartıdır, orada askerlerin bakaması lazımdı, insan gerçekte görse öyle birşeyi şok olur kalır. tom sizemore medic istedi tıpış tıpış geldi, sonra öyle kaldırdılar spor çanta gibi adamı. bu askerler 5 savaş görmüş veteran değiller ki..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

gerçek bir olay olabilir 1000 somaliliye karşı 19 amerikan askerinin ölmesi ama adamlar kabak gibi daracık şehirlerin ortasında hummer'larla giderken bunlar çatılardan rpg'lerle filan ateş ederken mümkün değil. gerçekten silahsız birkaçyüz kişi ölmüştür herhalde, filmde sürekli silahlı birileri vuruldu. adam browning'le vuramıyor milleti bunlar gözünden vuruyor nerelerdeki adamları. hani havadan minigun'la destek verseler sürekli anlarım da hiç savaşa girmemiş çaylaklar öyle nişancılık sergilesin ve hiç vurulmasın çok uçuk geldi bana..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl rezil duruma düşüyorlar ya? generalin bir suçu yok, istediği ekipmanı vermiyorlar, elindekilerle birşeyler yapmaya çalışıyor. ama josh harnett'ın ısrarı yüzünden bir adamı kurtaracaklar diye 19 kişi geberiyor sonunda. 100 amerikan askeri 1000 kişiyi öldürdü neresi rezillik ayrıca?

film hoşuma gitti aksiyon olarak ama savaş filmi olarak zayıf içeriği..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi bir kez daha izle genral zor durumdaolan adam değil (: genral habersiz yaptığı baskından dolayı yani kime haber vericeksin diceksin şimdi, şu diğer dost şeydi neyse hatırlamıyorum , işte başarılı bir operasyon isteniyordu

Birde Adamları Kurtarma Fikri Generale aitti " Leave No Man Behind" diyor filmin sloganı dır. Geride kimse kalmayacak...[hline]Freeware.WeB.Tr
IpAdresimNe.Com
Matrix Code System
Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Sosyal ağlarda paylaş

general gizli bir operasyon düzenliyor işte, kimseye haber veremez ki. elin pakistanlısına anlatacak değil ya yaptığı harekatı. "leave no man behind" da onun sözü değil, ordunun sloganı güven vermek için askerlere. buna uymaları lazım ama hem imkanlarının yetersizliğinden hem de yeterince iyi olmayan plandan dolayı olayı batırıyorlar..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

((((:
ya işte tamam onun la habersiz bi roperasyon düzenledği için bu kötü duruma düşüyor.Ve "Leave No Man Behind" Sözünüde genreal söylüyor sonuçta.Bu sözün bir moral sözüü olduğunu sanmıyorum.Ve sonunu izlediysen general bu görevden sonra istifa ediyor...[hline]Freeware.WeB.Tr
IpAdresimNe.Com
Matrix Code System
Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Kimi filmleri izlerken bu fimin çekilmesindeki amaç ne diye sormak gerekir. Amaç salt kar elde etmek için çekilen ticari bir film olması ile sınırlı mı yoksa altında politik bazı mesajlar mı var? Kara Şahin Düştü için altında bazı politik mesajlar içeriyor demek bence olayı çok ama çok hafife almak olur. Zaten filmin çekiminde Pentagon tarafından 40 özel birlik görevlisinin 12 Kara Şahin'in görevlendirildiğini, filmin kokteylinin bir uçak gemisinde gerçekleştirildiğini bilmek bile yeterli.

Amerika'nın petrol savaşlarının ilk halkalarından olan Somali İşgali'ni zalim bir diktatöre karşı girişilen bir insani yardım operasyonu ve amerikalı askerleri iyililk melekleri olarak gösterip tarihi kendi istedikleri şekilde çarpıtmak için oynanan oyunun bir parçası olarak çekilmiş bir film Kara Şahin Düştü.

Bu filmi her ne kadar salt bir savaş, aksiyon filmi gibi izlediğini zannetseniz bile arka planda Hollywood tarafından sizin bilinçaltınıza Amerikalıların ne kadar iyi ve cesur insanlar oldukları işleniyor.

Sinema politik oyunlarda bir çok sefer silah olarak kullanılmıştır. Kara Şahin Düştü'de Amerikan Ordusu ve onun Saldırgan politikaları elinde herhangi başka bir silahtan farklı değildir, Psikolojik Savaşın bir silahıdır.

Haydut Devlet Amerika'nın bütün işgal ettiği topraklardan sürülüp özgür dünya üzerinde tek bir Kara Şahin'in bile kalmadığı günler dileğiyle...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız, en zavallı insan ise esaret altındayken bunun farkına bile varamayandır.

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Sosyal ağlarda paylaş

film sandığının tam tersine amerikan ordusunu eleştiriyor, herşeyi elinlerine yüzlerine bulaştırmalarını sergiliyor.
önyargı ile yaklaşmamak lazım.tabii eğer buysa kahraman amerikan askeri , becerememişler propagandayı.

filmi izleyip sonra yorum yapmak lazım.[hline]Guns don't kill people...We do!
Let the bodies hit the floor!
SBGG!
Sosyal ağlarda paylaş

valla aynı film mi seyrettik bilmiyorum ama benim seyrettiğimde kendilerini kelver almayacak kadar üstün görüp somalileri kafalarında ezen amerikan askerlerinin sonra ezdikleri somalililerce tepelenmesi vardı şayet amerikan propagandasıysa ilginç bir yöntem ki somalilerde sefil insanlar veya teröristler olarak değil kendi ülkelerinde kendi inançlarını savunan insanlar olarak geçiyordu

burada film i bırakıp buradaki arkadaşların amerikan propagandası paranoyası çözmek daha yararlı olur.[hline]MAN WHO WALKS ALONE
Sosyal ağlarda paylaş

amerikan paranoyasını bir kenara atarsak bence

enemy at the gates > black hawk down > saving private ryan.

er ryan'ı bir kere izlemiştim hiç sevmemiştim.
trt'de yayınlıycaklar bir kere daha izliycem. CD'nin kalitesizliği mi bilmiyorum. Ama çok sıkıcı geldi. Ha, "ben karakterlerin üstünde tek tek duran bir film istiyorum" diyorsanız bilmem. Ama savaş filminde benim aradığım heyecan, aksiyon..
Örneğin Band Of Brothers dizisi.[hline]I will crush yar bones!!! Gaarrr!!!
(İmzamı iyi oku, çok şey var)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o filmin hiçbir yerinde amerikan propagandası yok aksine bol bol amerikan magandası ve amerikan ordu'sunun gerilla savaşı konusunda ne kadar ezik olduğu, ne kadar teknoloji kullanırlarsa kullansınlar iş taktik yapmaya, savaştıkları yabancı topraklarda nasıl mıçıp batırdığına dair bolca gönderme var.

Bence amerikan ordusu ile ilgili şu güne kadar yapılmış sürekli kahramanlık, propaganda film'lerinden çoook çoook farklı..[hline]
IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...