Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Kendi saçma ve uydurma savında boğulmanı istedim ama onuda beceremeyeceksin sanırım.

Yunus suresi 41. ayet
"Seni yalanladılarsa öyle söyle ' Benim yaptığım bana, sizin yaptığınız size.Siz benim yaptığımdan uzaksınız, bende sizin yaptığınızdan uzağım'"

Istersen başka ayetlerde bulabilirim var çünkü.

Baskalarina Iyiligi emretmek, ve kotulugu sakindirmanın dinle alakası yok,
Zaten sen veya ben kimin için neyin iyi olduğuna karar veremeyiz bunu ancak Allah bilir.
O sadece insanlara kendi içinde iyi olduğunu düşündüğün hareketleri yapman için söylenmiş. Mesela birine sabah günaydın demek, birilerine hediye almak vs vs vs..

Miladı geçmiş amcalardan öğrenmeye çalıştığın kendince adını " araştırma " koyduğun ekili bırak, kendi kitabını kendi aklınla ve iradenle oku.
Ondan sonra, tartışabiliriz.

Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Exhaulted'ın yaptığı şey diğer gerizekalı dincilerin yaptığıyla aynı. Yazanları kendilerince inanılmaz anlamalara doğru çekiyorlar, esnetiyorlar. İyilik kötülük lafını direk müslümanlığı yaygınlaştıra çekmek gibi. İşte aşırı dinciler bunun gibilerin beynini yıkayarak bu noktaya getiriyor. Çok net açıklamaların sanki altında inanılmaz derin manalar barındırıyormuş gibi paranoyak bir yorumlama getiriyorlar. Halkımızda düşünmeye eğilimli olmadığı için bunları sorgulamadan özümsüyor. Ortalığa gelişmemiş bir toplum çıkıyor.

Ayrı olarak dahada bireysel olan fikrimi söyleyeyim: Kendisine sunulan şeyleri sorgulamayan (herhangi bir dine körü körüne inananı buna dahil ederim) akıllı bir birey değildir. Dinlerdeki mantıksızlıklara yukarda bahsettiğim yöntemlerle anlamsız doğrular uydururlar. Bunlarada inanırlar. Böylece bir adım ileri gidemezler, kendilerini geliştiremezler.

doğru.
kuran'ı kerim tüm dünyaya "iyiliği getirmeyi" emretmez.
"iyi insan" olmayı söyler.

sonuçta din, allah ile kul arasındadır.
o kulu yargılayacak olan diğer müminler değildir, allah'ın kendisidir.
ancak bazı müminler, diğer kulların üstünde emretme hakkına sahipmiş gibi davranırlar.

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 07:40 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/news/405722.asp

said:
Erdoğan: Mitinge katılanlar bindirilmiş kıta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, rejimin tehlikede olduğu görüşüne karşı çıktı.

ANKARA - Erdoğan, Benim Çankaya köşküne çıkmamı istemeyenler bilsin ki kararı onlar değil Meclis verecek? dedi. Erdoğan, cumhuriyet mitingine ilişkin de tartışma yaratacak ifadeler kullandı ve mitinge katılanları, 81 vilayetten bindirilmiş kıtalar? olarak niteledi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan?a göre mitinge katılım abartıldı.

Erdoğan Kim yaptı? Toplandılar, bir araya geldiler. Hayırlı olsun. Tamam bir demokratik hakkı kullandınız. Gazetelerde farklı farklı rakamlar. Aman yarabbim milyonlar filan...Milyon da çok basite indi. Aynen bizim 6 sıfır attığımız banknottaki milyonlar gibi...Ne kadar uçuk..Herhalde bunlar bir alanının yüzölçümünden bihaber...Biz bu işin kompetanıyız. Ömrümüz bu işlerle geçti, ölçüp biçmekle geçti. Başka sermayemiz yok. Karadeniz Sahil yolu açılışına gelip bunu fotoğraflayıp koymuş olsaydılar, neyin ne olduğunu gayet iyi görürlerdi. 81 vilayetten bindirilmiş kıtalarla değil, tamamen o bölgenin insanlarının sevdasını aşkını ortaya koyduğu bir yürüyüştü o...İşte, gerçekleri ne kadar gizlerseniz gizleyin, ama siz Samsunlu, Ordulu, Giresunlu, Rizeli, Artvinli vatandaşıma bunu anlatamazsın,? dedi.

Dinleciyi locasından Ordu burada? lafının atılması üzerine Erdoğan, Şimdi onu da yanlış anlarlar ha...? karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, çok farklı eyler söylendiğini ancak milletin bunu yutmadığını ve yutmayacağını ifade ederek, Çünkü bindirilmiş kıtalar farklıdır. Oranın bu işe inanmış, gönlünü koymuş insanlarıyla bu işi yapmak başkadır. Çünkü demokrasi bir gönül işidir. O gönlünü koymak, yüreğinin sesini duyabilme çok farklıdır? dedi.

Erdoğan, parti grubunda yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yapılan tartışmaların demokrasi kültürüne katkı sağladığını belirtti.

Meşruiyet çerçevesi içinde tüm tartışmaları ve Türkiye?nin hassasiyetlerini anlayabildiklerini belirten Başbakan, Bizim partimizde bir kişiye kilitlenme yok. Kişileri tabulaştırarak değil, ilkeleri benimseyerek yola çıktık. Makam mevki önemli değil? dedi.

Erdoğan MKYK toplantısının ardından ahsi görüşlerini kamuoyu ile paylaşacağını vurguladı. Başbakan Türkiye?deki istikrarın vehim yer ve niyet okumalarla gölgelenmeyeceğini, rejimin tehlikede olmadığını? ifade etti.

Cumhurbaşkanı Sezer, rejimin hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük tehlike altında olduğunu söylemişti.

ölürmüsün öldürürmüsün... hey güzel allahım nasıl bir bahcen warki yaratıosun çeşit çeşit özel secmece meyve bu adam ya
Sosyal ağlarda paylaş

hayır işin komiği milyonla bile dalga geçiyor adam. hiç mi izlemedin mitingi? sadece anıtkabirde turnikelerden geçenlerin otomatik sayımı 370bin olduysa kafadan 1milyonu geçer rakam. ben dahil olmak üzere oraya gidenlerin 3te1inden fazlası girmedi turnikelere çünkü dehşet kalabalıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

turnikeler yoktu ya, vardıysa bile sonra açıldı biz direk girdik. Sanırım önce turnikeler vardı çünkü 15 dakkada bir milim oynuoduk.
3 saatte gittik 100 metreyi.

milyon degilde, 500k olsa bile yeterli.
Şu anda etrafımda " ulan keşke gitseydim bida olsun giderim" diyen insan sayısı okadar fazlaki
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Suark
Kendi saçma ve uydurma savında boğulmanı istedim ama onuda beceremeyeceksin sanırım.

Yunus suresi 41. ayet
"Seni yalanladılarsa öyle söyle ' Benim yaptığım bana, sizin yaptığınız size.Siz benim yaptığımdan uzaksınız, bende sizin yaptığınızdan uzağım'"

Istersen başka ayetlerde bulabilirim var çünkü.

Baskalarina Iyiligi emretmek, ve kotulugu sakindirmanın dinle alakası yok,
Zaten sen veya ben kimin için neyin iyi olduğuna karar veremeyiz bunu ancak Allah bilir.
O sadece insanlara kendi içinde iyi olduğunu düşündüğün hareketleri yapman için söylenmiş. Mesela birine sabah günaydın demek, birilerine hediye almak vs vs vs..

Miladı geçmiş amcalardan öğrenmeye çalıştığın kendince adını " araştırma " koyduğun ekili bırak, kendi kitabını kendi aklınla ve iradenle oku.
Ondan sonra, tartışabiliriz.

Saygılar

Oncelikle seviyeni koru seviyeli tartis ben kimseyi assagilayici bir ifade kullanmadim sende kullanma.

Allah bizleri insanlara dini anlatmakla yukumlu kilmistir, ancak dini anlattigin insani musluman yapamaman senin sorumlulugunda degildir.Senin uzerine dusen sadece dini anlatmaktir. Karsidaki sahis halen inanmiyorsa halen inkar ediyorsa senin dedigin ayet devreye girer. Zaten dikkatini cekerim "Seni yalanlarlarsa" denmis ayetin basinda.

Iyiligin ve kotulugun ne oldugu konusuna gelince.
ya ben anlatamiyorum ya siz anlamiyorsunuz iyilik ve kotuluk kuranda belirlenmistir diyorum. Allahin bizlerden yapmamizi istedigi seyler iyilik yapmamamizi istedigi seylerde doghal olarak kotuluktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer seninle çekişip-tartışırlarsa, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte, kendimi Allah'a teslim ettim." Ve kitap verilenlerle ümmilere de ki: "Siz de teslim oldunuz mu?" Eğer teslim oldularsa, gerçekten hidayete ermişlerdir. Fakat yüz çevirdilerse, artık sana düşen yalnızca tebliğ(etmek)dir. Allah, kulları hakkıyla görendir. (3/20)

Ey peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer (bu görevini) yapmayacak olursan, O'nun elçiliğini tebliğ etmemiş olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Şüphesiz, Allah, kafir olan bir topluluğu hidayete erdirmez. (5/67)

Allah'a itaat edin, peygambere de itaat edin ve sakının. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki, elçimize düşen, ancak apaçık bir tebliğdir. (5/92)

Elçiye tebliğden başka (yükümlülük) yoktur. Allah açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da bilir. (5/99)

Size Rabbimin risaletini tebliğ ediyorum. (Ayrıca) Size öğüt veriyor ve sizin bilmediklerinizi ben Allah'tan biliyorum. (7/62)

Size Rabbimin risaletini tebliğ ediyorum. Ben sizin için güvenilir bir öğütçüyüm." (7/68)

O da onlardan yüz çevirdi ve (şöyle) dedi: "Ey kavmim, andolsun size Rabbimin risaletini tebliğ ettim ve size öğüt verdim. Ama siz, öğüt verenleri sevmiyorsunuz." (7/79)

O da onlardan yüz çevirdi ve (şöyle) dedi: "Ey kavmim andolsun, size Rabbimin risaletini tebliğ ettim ve size öğüt verdim. Şimdi ben, inkâra sapan bir topluluğa nasıl üzülebilirim?" (7/93)

Buna rağmen yüz çevirirseniz, artık size kendisiyle gönderildiğim şeyi tebliğ ettim. Rabbim de sizden başka bir kavmi yerinize geçirir. Siz O'na hiçbir şeyle zarar veremezsiniz. Doğrusu benim Rabbim, herşeyi gözetleyip-koruyandır." (11/57)

Onlara (azab olarak) va'dettiklerimizden bir kısmını sana göstersek de, senin hayatına son versek de, sana düşen yalnızca tebliğdir ve hesap da bize aittir. (13/40)

Şirk koşmakta olanlar dediler ki: "Eğer Allah dileseydi, O'nun dışında hiçbir şeye kulluk etmezdik, biz de, atalarımız da; ve O'nsuz hiçbir şeyi haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de böyle yapmıştı. Şu halde elçilere düşen apaçık bir tebliğden başkası mı? (16/35)

Andolsun, biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün. (16/36)

Fakat onlar yüz çevirirlerse, sana düşen yalnızca apaçık bir tebliğdir. (16/82)

Eğer yalanlarsanız, sizden önceki ümmetler de (elçilerin çağrısını) yalanlamışlardır. Elçiye düşen ise, yalnızca açık bir tebliğdir." (29/18)

Ki onlar (o peygamberler) Allah'ın risaletini tebliğ edenler, O'ndan içleri titreyerek-korkanlar ve Allah'ın dışında hiç kimseden korkmayanlardır. Hesap görücü olarak Allah yeter. (33/39)

Bizim üzerimizde de (sorumluluk ve görev olarak) apaçık bir tebliğden başkası yoktur." (36/17)

Şayet onlar, sırt çevirecek olurlarsa, artık Biz seni onların üzerine bir gözetleyici olarak göndermiş değiliz. Sana düşen, yalnızca tebliğdir. Gerçek şu ki, Biz insana tarafımızdan bir rahmet taddırdığımız zaman, ona sevinir. Eğer onlara kendi ellerinin takdim ettikleri dolayısıyla bir kötülük isabet ederse, bu durumda insan bir nankör kesiliverir. (42/48)

Dedi ki: "İlim ancak Allah katındadır. Ben size gönderildiğim şeyi tebliğ ediyorum; ancak sizi cahillik eden bir kavim olarak görüyorum." (46/23)

Artık sen sabret; Resullerden azim sahiplerinin sabrettikleri gibi, Onlar için de acele etme. Onlar, tehdit edildikleri şeyi (azabı) gördükleri gün, sanki gündüzün yalnızca bir saati kadar yaşamış(olacak)lardır. (Bu,) Bir tebliğdir. Artık fasık olan bir kavimden başkası yıkıma uğratılır mı? (46/35)

Allah'a itaat edin ve Resûle de itaat edin. Şayet yüz çevirecek olursanız, artık elçimiz üzerine düşen (yalnızca) apaçık bir tebliğ (gerçeği en yalın biçimde size iletme)dir. (64/12)

(Benim görevim,) Yalnızca Allah'tan olanı ve O'nun gönderdiklerini tebliğ etmektir. Kim Allah'a ve O'nun elçisine isyan ederse, içinde ebedi kalıcılar olmak üzere onun için cehennem ateşi vardır." (72/23)

Öyle ki onların, Rablerinden gelen risaleti (insanlara gönderilenleri) tebliğ ettiklerini bilsin. (Allah,) onların nezdinde olanları sarıp-kuşatmış ve herşeyi sayı olarak da sayıp-tesbit etmiştir. (72/28)
Sosyal ağlarda paylaş

burasi (bu topic) iste kuranda yazani aciklamanin yeri degil konumuz yapilan miting ve miting de deginilen noktalar

senden ve oltaya gelen bi akc kisi disinda kuran tartisan yok topic in butunlugunu bozuyor uzuuuun uzun topige bakan insanalrin %95 inin ilgilenemdigi bir konuyu hararetle savunup asil konuyu boluyorsun

eger tartismak istedigin konu buysa ayrica yeni topic ac yaz basligina kurandan sunlari acikliyorum okuyun diye

referans oalrakta bu topigi ver

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 02:23 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Genel seçimlerden AKP yine 1. parti olarak çıkar ve tek başına iktidar olursa (ki öyle olacak gibi), çok güleceğim.

"Halk" gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılan ilk genel seçimlerin yapıldığı 1950'den beri bürokrasiyi iktidara getirmiyor. Daha önceki seçimlere pek seçim diyemezsiniz, 40larda yapılan seçimler tıpkı 82 anayasının referandumu gibi açık oy, gizli sayım ilkesiyle yapılırdı. Ondan önceki seçimlerdeyse tek parti belirli bir bölgeden tek aday gösterir, ve o seçilirdi.

Bürokrasi 57 yıldır muhalefette, artık son kalesini de "eğitimsiz, cahil halk"a kaptırıyor. Üstelik bu, 80 darbesinden sonra Kürtlerin meclise girememesi için koyulan %10'luk seçim barajı ve "halk"ın kendi kafasına göre Cumhurbaşkanı seçip, bürokrasinin güç tekelini sarsmaması için ilgili seçimin bu baraja tabii olan meclis tarafından yapılması düzenlemesine rağmen..

"Halk" dediğiniz şey, sadece memurlardan ve askerlerden oluşmuyor. "Halk"ın sayısal üstünlüğü, taşralının, köylünün, varoşların nicel üstünlüğüdür aynı zamanda. Ekonomi politikalarında başarısız olmazlarsa, AKP iktidarı daha uzun süre devam edecek gibi gözüküyor.

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 16:49 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

%75 tek bir görüşü savunamıyor ve hatta bölünmüş halde iken bile parçalarından hiçbiri %25'i geçemiyorsa, %25 yönetir.

Bu gerçeği saçma bulduğun vakit %25 %75'i temsil edemez görüşün de çürür. Zira %75'i değil azınlığın yönetmesini istiyor olursun. Demokrasi yönetir, sevmeye devam etmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor, toplumbilim hakkında fikir sahibi olmayabilirsin, ama matematiğinin de o kadar kötü olmaması gerekir.

Kürtler ve gerçek sol partiler meclise giremesin diye %10'luk baraj getiren, anlı şanlı bürokrasimiz. Buna rağmen kendileri dışında bir parti iktidara gelip de, Cumhurbaşkanlığı'nı ellerinden almaya kalkınca "LAİKLİK GİDİYOR HEHEY" diye ayağa kalkan yine bürokrasimiz.

Hoş, seçim barajı makul bir seviyede olsaydı da yine AKP ezici çoğunluğa sahip olacaktı mecliste.

Sanki %25 oy alan AKP'nin karşısında, %75'lik kitle (ki bunların arasında doğru düzgün bir siyasi parti olmadığını görüp de oy kullanmayanlar da var benim gibi) CHP destekçisi. Büyük bir haksızlık ile buna rağmen AKP iktidara tek başına gelmiş gibi konuşuyorsunuz.

Ama tabii, bunlara oy veren halk cahil ve eğitimsizdi değil mi? Peki, onların oylarını saymayalım o halde. Aslında azınlık olan bürokratlar demokrasi kisvesi altında ülkeyi yönetmeye devam etsinler.

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 17:20 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...