Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss ye 3 ay kaldı

circirbocugu

Öne çıkan mesajlar

ben rapor aldığım dönemde çok ders çaışırım zannediyordum.sonra raporu aldım,ders çalışmak için erken kalkıp mal gibi beyblade izliyordum sonra canım sıkılıyordu dışarı çıkıyordum kız arkadaşımla buluşuyordum.sonra dersaneyi bıraktım falan.rapor alınca çalışması zor oluyor.bence
Sosyal ağlarda paylaş

Sabırlı çalışmak iyi birşey ama kafayı takınca ters tepiyo(ben takmadım, ucu ucuna zor bela da olsa itü yü kazandım mutluyum, gururluyum, ballıyım=))

Geçen sene ben pek takmadım, 2 ay kala asılıyim dedim çalıştım biraz, fakat ÖSS ye 1 ay kalınca yok böyle olmuycak seneye kasar girerim diyip pes ettim, ÖSS de aldığım puan da ortalama bişeydi ama ek kontenjanlarda İTÜ nün puanımın yettiği bi bölümü vardı, seneye kasıcağıma şimdi sallıyim tutarsa girerim dedim şansa bala kazandım=)

Şimdi konuyu getireceğim yer şu ki; eğitim sistemi o kadar abuk ki fazla kasmayanın da girme şansı var, aşırı kasanın girememe ihtimali de var, ama gerçekten istediğin bir yere girmek istiyosan ortasını bulman lazım=)
Ama asla geç değildir, belki o 1 ayı çalışmasaydım o ortalama puanı da tutturamıycaktım bu şansı elde edemiycektim yani azıcık bir çalışma bile sana çok şey kazandırır.

Öğretmenlerden,çevrenden duymaktan gına gelmiştir biliyorum ama tekrarlıyim: Tek bir doğru cevap bile seni yüzlerce,binlerce kişinin önüne çekebilir. Yani en ufak bir çalışmanın kazandıracağı en ufak bilgi kırıntısı bile çok önemli. O açıdan pes etme, 3 ay 3 aydır çalışmana devam et.

Bölümünü bilmiyorum ama sayısal için konuşuyim; barajı geçen say2 sayısı geçen sene 110000 civarında bişeydi. Türkiye genelinde say2 kontenjanı zaten 70000 küsürdü yani barajı geçenlerin çoğu girdi.Diğer bölümleri bilmiyorum ama "hiç şansım yok" diye birşey söz konusu olamaz, her zaman bir şans vardır=)
Sosyal ağlarda paylaş

+1 asteroth

her ne kadar çalışmasam da tek hedefim İstanbul Üniveritesi şuan.Yedekte Kocaeli vs. de tutuyorum eğitim bölümünü takip edenler bilir.Ben rastgale kapak atmaktansa istediğim bölümü 2-3 sene sonra kazanırım daha iyi.

Neyse bakalım bu dönemde yeni başladım çalışmaya,bana neler katacak.15-20 puana daha ihtiyacım var okul 75 veriyor zaten vs.
Sosyal ağlarda paylaş

eheuh, oss den sadece baraj gecmem gerektigi için toto kagidina cevirdigimi bilirim, benden bu konularda tavsiye gelmez : )

Siz her sekilde kaybedeceksiniz, en iyi üni ye de girseniz, en iyi puanlarida alsaniz, bu sistemlerle hep kaybedeceksiniz.. : )

Ehem ahkam konusunu biraz abarttim mi ne ?
Sosyal ağlarda paylaş

benim en yüksek puanım ea-1 den 248 :) ea-2den de şans mıdır bi 210um var. okuldan bi 67 puan falan gelecek.. haliyle 250yi geçmem şart ea-2de. şimdiye kadar hiç çalışmadım desem yeridir, sene başından beri girdiğim dershane sınavları, dershanede sınıfta çözdüğümüz testler bir de azınlıkta kendim oturup yaptığım 100 soruyu falan katarsam toplamda 1000 soru çözmüşümdür..

ha denemelerde ea-1 |türkçe 28| |sosyal 28| |mat 15| |fen 5-6| ea2 |edebiyat-sosyal 22| |mat2 de 3-4| çıkarıyorum en az :Pp yine de durumumu o kadar ümitsiz görmüyorum mat1le 22yi halledersem sorun çözülür gibi, çok kolaydı ya :) özel ders alsam 38674 konu var ama bir yerden başlamam gerek... daha umutsuzluğa düşmedim.

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 20:57 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"Yerim Seni Öss" diye bir kitap var kesssinlikle ve kessssinlike okumanızı tavsiye ederim Össye girecekler. Ah ah bizim zamanımızda yoktu böyle kişisel gelişim şeyleri. Neyse kitabı zaman kaybı olarak görmeyin tam tersi emin olsun size çok çok zaman kazandırabilecek bi kitap.
Sosyal ağlarda paylaş

o kitabı ben senenin başında okudum etkisi geçti şimdi ehueh

ya bak bu 3 ay adam gibi çalışırsan artar puanın ama sakın rehavete kapılma nasıl olsa artar diye..arada bazı puanlarda takılcan..mesela sürekli 220 yapıcan..ama bi 230 yaptınmı artık o 220ye geri dönmüosun..hep sıra sıra atlayacağını düşün..level alıosun yani=P
bizim okul son 1.5 ay bırakıo bizi..ben o 1.5 ayda günde 12 saati vurarak bi 20 puan artmayı düşünüorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sene gircem bende =/ İlk defa hazırlanıyoruz sonuçta telaş panik vs. ama bilmiyorum yani.Şu an su mesajı yazmam bile yanlış aslında.Benim gibi pek çok kişi şuan saniyede 4 soru çözerken benim bu kadar rahat davranmam...Fenden EA'YA geçtik Fen1 yaparz die.Yalan olur o Fen at çöpe =) Galiba fazla rahatım ve galiba çalışmıyorum.Evet EA-2 en yüksek 242 yaptım ama o puana bi daha geri döneblcekmym?Özdebir adındaki gerizekalı sınav için Össye en yakın sınav diyorlar.Peki bu gerizekalı kurum sınava 3 ay kala neden böyle bir sınav yapıyor?Düşük yapanların morali iicene bozulsun diye mi?Bilmiyorum.Daha sonucu öğrenmedim ama mucize de beklemiyorum.Boun'a gidenlere falan bakıyorum elemanlar zamanında çalışmış.İTÜsü,ODTÜsü,vs.de öyle.En kötü ihtimal özel üniye Koça,sabancıya.Ama 11 senedir her yıl özel okullara para döken ailemde var yani.Galiba kendi kendime oluşan baskıda burdan geliyor.Kendi kendime sözler veriyorum ama bunların 3/4ünü tutmadım.Pcyi kaldırcaktım kaldıramadım.Düzenli soru çözümü yapmıyorum.Dershane etüdleri de zira öyle.Hıyar olsam cacık olmaz benden.
Sosyal ağlarda paylaş

@senko: össyi kazanacağını bilen bir insan çalıştığının 2 katınıda çalışır sorun değil. sorun onca çalışmaya rağmen olan belirsizlik. hiçbir şey belli değil, kazanırmısın, nereye gidersin, mutlu olurmusun? vs. vs. insanın psikolojisini bozan şey o bozukluk
Sosyal ağlarda paylaş

@duende:hakılısın tabii o belirsizlik bitiriyor insanı ama "ulan ünive kapak attım mı tmmdır orda çalışmaya gerenk bile yok" şeklinde düşünen arkadaşlar çok çok fena yanılıyorlar nerden mi biliyorum ben de onlardandım çünkü :)

@:prawler: hocam insan zaten hep iş işten geçtikten sonra akıllanıyor. şimdiki kafam olsaydı o zmn bende it gibi eşek gibi çalışıırdım ama... geçti bi kere...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...