Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etrafta neden punkçı teyzeler rocker dedeler yok ???

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Uzun bi süre önce penguende ersin karabulut bahsetmişti sandık içinde.Neden etrafta punkçı teyzeler ablalar yok.Acaba belli bi yaştan sonra müzik zevklerimi değişiyor diye.

Sonra bende dikkat etmeye başladım.Belli bi yaşın üstünde hiç rocker punkçı amcalar teyzeler yok.
Önceden dinlemiyorlarmıydı?
Düşünsenize saçları uçuk pembeye boyamış jölelemiş bi teyze yanınızdan geçiyor falan.

Mesela şimdi taksimde gördüğümüz o uçuk tipler falan.İleride bundan 10 yıl sonra falan nasıl olucaklar.Hala o saçlarla sakallarlamı o giyim tarzlarıylamı gezecekler acaba?
nedir ne değildir ? =)
Mesaj tarihi:
biz bu olaya genellikle "olgunlaşma" diyoruz.
Ha diğer yandan tam tersi bir soruyu "neden liseler heavy metal ve türevlerini dinleyen ve gözü bağlı şekilde sadece bu türün iyi olduğuna inanan, asi süsü verilmiş gençlerle dolu" sormak bi o kadar abes kaçar.

Genelin büyürken geçtiği yollar bunlar.. takılmaya gerek yok.

Görecek bir şey ok devam edin..
(ha gençken bu tür müzikler dinleyenler sanırım daha senfonik metal, indie ve trip hop'a doğru kayıyorlar.. Biz de öyle oldu en azından. Taksim'deki kendini aykırı zanneden ama aykırı falan değil hiçbir şey olamamış zavallılar hakkında yorum yapamayacağım. Bilgim yok, çevremde de öyle biri yok. Ücibikler.)
Mesaj tarihi:
Bilmiyorum ben Almanya da da fazla görmedim.
Ama şu var sanırım iş hayatı.
Örneğin bu yaz ben takım elbiseyle hilton da çalıştım 4 ay boyunca.
Hayatımda birkez düğünde giymiştim takım elbiseyi.
Ondan önce farklı giyiniyordum şimdi daha farklı resmen dolabı falan yeniden düzenledim.
Artık hep gömlek ve polo yaka şeyler giyiyorum siyah bile çok az giyiyorum.
Eskiden dinlediğim müzikleri bile artık çok fazla dinlemiyorum hatta müzik dinlemez oldum =) dinlersemde kafa yumuşatıcı şeyler
Mesaj tarihi:
Gençliğimi pantera vb. dinleyerek geçirdim.
Halada bir çok grubu dinlemekden zevk alırım.
Ama yaşam koşulları saçlarım uzun ve siyah bir şekilde giyinmeme izin vermiyor.

Tabiki yaş ile beraber insanın müzik konusunda düşüncesindede değişiklikler oluyor. En azından katılığı kalmıyor. Ya bizdensin ya onlardan. Popçular Dışarı gibi takıntıların kalmıyor.

Hergün kravıtımı takıyorum (Lise dahil takmadım evet evet asiyim ben :P )
sinek kaydı traşımı oluyorum ( askere kadar kısaltmak dışında top sakalıma dokunmadığım gerçeğini göz önüne alırsak buda yaklaşık liseden sonra bir 7 sene ediyor )

Uzun lafın kısası hepiniz bu hale geliceksiniz :P
Sonunuz vahim kaçın kurtulun :P
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ayrıca dış görünüşün müzik ile ilgisi yok. Metal dinlerim , üretirim de ama dışardan bakarsan bana ya arabeskçi ya tarikatçı dersin.
Mesaj tarihi:
Bazı şeyler insanın hormonal olarak delirdiği dönemlerde keyifli gelsede sonradan hormonlar normale dönüp tekrar mantıklı insan olduğunda eski keyfi vermeyebilir. Buna tıpta ergenlik çağı diyoruz :)
Mesaj tarihi:
Genel toplum yapısından kaynaklanır. İçten içe sevse bile belli bir yaştan sonra "ay ne derler sonra" diye gençliklerinde yaptıklarını yapamazlar.

Ayrıca yine belli bir yaştan sonra mücadele etmeyi bırakıp rock ve punk gibi isyankar müzikleri dinlememe olasılıkları da yüksek
Mesaj tarihi:
almanyada var.
yasına bakmaksızın hala eskısı gıbı takılan cok insan.
gercektende bizim ulkemiz buna izin vermiyor.
burda dunyaca unlu prof var hatta hala o modelde takılan bizim okulda.
caliştigin standartlara bagli birazda.iş ortami falan musade etmiyor herhalde.

bu arada pantera kral gruptu ya,iilk göz agrım:) anselmo die nickim vardi,birgun sananede ufak bi velet " abi o ne pembe dizilerden mi asirdin?" nickini diyene kadar.
Mesaj tarihi:
Yarın bir gün kanalizasyon çukuruna düşüp ölebiliriz.

Saçını mor, turuncu, yeşil renklerine boyamış 75 yaşında sokakta yürüyen bir teyzeye "aa ne garip karı lan bu!" vb tarzda tepkiler verme olasılığı bi hayli fazla olacağı için teyzelerimiz daha bi hanım hanımcık giyiniyorlar.

Yukarıda yazımın özeti. Burası Türkiye.
Mesaj tarihi:
büyüyünce geçiyor da ondan.
dinlemeye devam etsen bile (ki kallavi bir eleme zaten oluyor her halükarda) dinlediğini haykırasın gelmiyor artık. zira müzik bir kimlik meselesi olmaktan çıkıyor.
Mesaj tarihi:
bu arada ema'dan mesaj görmek de pek tatlı bişemiş ama en kısa zamanda avatar'ının kendisine geri verilmesini talep ediyorum öncelikle.

Aslında bir metalcinin garip bir evrimi var.. gençken hormonlarla birlikte depreşen kıpraşan ergen daha sert ve isyankar şeyler dinlerken ortayaşa yaklaştıkça ve inceden de geçim derdine düştükçe toplumun kurallarına ve genel beklentilerine cevap vermek zorunda kalıyor (bkz. fiziksel dürtülerin sosyolojik dürtülerin önüne geçmesi)

ardındansa dinlenen sert metal ya beatler ve drumlar yüzünden trip hop, trance ya da techno gibi dallara dönüyor

ya da pink floydu keşfeden birey ağır ağır jazz a doğru kaymaya başlıyor.
  • Yeni Oluştur...