Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medieval 2: Total War

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

Stainless Steel oynamaya başladım da, sorum olacak.

Şimdi oyuna İspanya'yla başladık, başlarda Spear Militia'yla takılıyoruz, iyi güzel, zira herkes o durumda. Yahu 130+ turn oldu, hala çıkarabildiğim en elite piyade spear militia.

Ekonomi, AI vs. hepsini çözdüm, çılgınlarcasına para kazanıyorum, bir heroic victory'den diğerine hopluyorum da, binasını yapmama rağmen "Turns Until Next Available Unit : 9" olayını çözemedim arkadaş.

Feudal Knight'tı, Dismounted Feudal Knight'tı, hiçbirini çıkarmama izin vermiyor oyun. Religion'la mı alakalı dedim, %90'ın üstüne çektim alakası yok, arada bir "Dayı ülke bu kadar askeri kaldırabiliyor, yeter artık asker üretemezsin" diyor, disband ediyorum fazlalıkları, yine alakası yok. "Bir dahaki ünite 9 turn sonra müsait olacak" diye diye 100 turn geçti.

Knights Templar'la başladım bu defa, hem biraz daha zorlu olsun, hem belki bug gibi bir olay olmuştur diye, hayatımda ilk kez MTW campaign'inde ordularımın %70'i peasent oldu.

Nedir abi bunun olayı, militia'ya hasret kaldım resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

"Yeteri kadar" falan değil abi, İspanya'yla 1 turn Mailed Knight çıkarabildim heavy cavalry olarak, çağ değişti, Feudal Knight'lar geldi ama henüz 1 turn bile üretebilmiş değilim.

Light Swordsmen, Dismounted Feudal Knight, Pavise Crossbowmen başka örnekler, hepsinin binası hazır, hepsi "Recruit" ekranında görünüyor fakat hiçbirini çıkaramadım, çıkarabilecekmişim gibi de görünmüyor.

Versiyonu 6.2 değil bu arada, 6.0
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Arkasokak said:

şehirleri otomatik planlamaya bırakmak yararlı mıdır? bina inşalarını düzene oturtamıyorum. nüfus ve isyan baskısı oluşmasn diye tarla yapmayın denilmiş bazı sitelerde. doğru mudur?

Sakın sakın yapay zekaya şehir emanet edilmez

tarla yap yaw tarlasız olur mu.Yalnız din olayına dikkat et mutlaka 3. level din binası ve 1-2 imam/papaz vs bulunsun kalabalık şehirlerde.

Bir de kale çok az olsun armory binasını zaten 1 yada 2 yerde son seviyeyeye getirebilirsin oradan bastığın adamlar da yeter Kaleler deniz kıyısında olmasın denize kıyısı olan şehirlerden ticaretle çok sağlam para geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben konyayı ve erivanı kale olarak kullanıyorum. diğerlerini ticarete yöneltiyordum ama anadoludaki diğer şehre asker basayım o halde hmm..

cami yapıyorum imam da bulunduruyorum, şehirler gelişime hazır deniyor fakat bir türlü büyük şehirler kaleler üretemiyorum.

moğollar son oyunumda suriye'de çıktılar anlayamadım. erivan'ı sırf onları durdurmak için askeri yapıyordum oysa ki. belirli bir çıkış alanları yok mu moğollar'ın?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
baya süre oynadım oyunu. kafama takılan bir çok noktayı tecrübe ederek aştım.

şimdi şöyle bir sorunum var ki, moğollar atıyorum musul'a 2-3 orduyla saldırdılar diyelim. savaş alanında eğer topçuları mancınıkları vs. yoksa ön kapıdan koç boynuzu merdiven ve arabalarla geliyorlar. ben hepsini sipahilerle mızraklı birimlerle bir şekilde yıkıyorum ve savaş süresi bitene kadar içeri giremeyip dışarıda atlılarla oyalanmalarını sağlıyorum.

sorun ben bu araçları yok ettikten sonra içeri girme imkanları kalmadığında, savaş süresi sonuna kadar beklemek istemeyip çıktığımda kesinlikle kaybediyorum. ama savaş sonuna kadar bekleyip ya da bunlar bir süre sonra kendiliğinden dağılınca kazanıyorum. patch yapmadan oynuyorum oyunu sonraki sürümlerde bu düzeltildi mi yoksa böyle bir şey yapmaya mecbur muyuz? 3 4 saat bir şehri vermemek için savaşmak can sıkıcı oluyor, sürekli kuşatıyorlar her ne kadar eritsem de orduları fazla.

bi sorum da moğollar ve timurların gelişleri kaçıncı turda acaba nette aramayayım şimdi size zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu hızlandırıp bekleyeceksin kuşatıldığında, başka çare yok. öyle 3178618976138761316938713671 tane (abartmıyorum) kuşatılma savaşı oynamışımdır herhalde total war serilerinde. upkeep'i düşük tutup militia ile filan yetinirim çünkü hep.

moğolların gelebileceği belli noktalar var ama bunlar değişir, eski oyunda da öyleydi. senin yaptığın gibi uyanıklık yapılamasın diye. ;)

moğollar 1230'da gelir, timurlardan emin değilim ama 1400 civarı olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe sam'in dediği gibi, kuşatma aletlerini kır kırabiliosan sonra zaten beklemece. En güzel moğol temizleme taktiği kalene çekip katletmek.

Ama timur top atan fillerle geliyor o biraz sakat, onun için eğer bu mızrak atan balistalardan varsa elinde, onlarla meydanda savaşmak en iyi fikir. patır patır indiriyorlar =).

bide moğollar geldiğinde falan assasin bulundurursan güzel, bir sürü assn. olsun, sal heriflerin liderlerine. Kingi öldürmen çok zor ama artık oradada load/save :p. Prens sana gelip "babamı temizlersen aramız ıyı olur" gibisinden bişi diebilir yani.

Neyse, Erivan en uyduruk kalen olsun, o taraftan gelsinler, doğu anadoluda savaşmak güzel çünkü:)
Sosyal ağlarda paylaş

mızraklı yeni çerileri de anlayamıyorum. hiç işlevsel değiller. şehir surlarını top atacak kadar geliştiriyorum, onlar baya indiriyor moğolları.

hızlandırarak beklediğim halde oyunu laptop üzerinden oynadığım için fazla ısınıyor. durduk yerde ekran kartını zorlamak istemediğimden acele ediyorum :)

şehir savunması yapmak yerine tüm iyi ve tecrübeli ordularımla saldırmaya çalıştığımda da kesinlikle kaybediyorum. medieval total war'ın ilk oyununda Türkler bariz üstünken bu oyunda en zor ırk sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ağır yeniçeri oyunun en iyi 2-3 yakın dövüş piyadesinden biri ama hat tutmak için değil. ya arkadan ya yandan vuracak düşmana, ok yemeyecek. hat tutmak için kalkanlı piyade lazım.

ilk oyunda da çok fasafisoydu türkler benim için, kingdoms ile en azından kılıç-kalkanlı ağır piyade verdiler de oynanabilir oldu.

moğollara karşı o laptop ısınacak kaçarı yok. ilk oyunda 5-6 saat ermenistan dağlarında savaştığımı bilirim. (abartmıyorum çok ciddiyim, filmini bile çekmiştim) geldikleri turn'de yoketmiştim moğolları. :p
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Şu stainless steel modunu kurunca, oyun komple hep bu modda mı açaılacak ? Yoksa yine offical Medieval ve mod arasında seçim yapma şansımız olacak mı ?

Bir denemek istiyorum moduda şimdi savelerde var onlar uçmasın, savelerini başka yere kopyalayıp oyunu silip başdan kurmakda istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...