Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

işlerden ara vermiştim de, osmanlı ile tekrar başlıcam şimdi.

4.1 b patchi var internette ve ben oyunun orjinaline sahip değilim (EU2 nin orjinali var onun hatırına sayalım)

4.1 b patchini kuracağım, yoksa başka sonrası da var mı bu patchin?
Sosyal ağlarda paylaş

Papal State ile oynamış olan var mı hiç ?

Şurda bahsedilen http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Papal_States_strategy

Excommunication-War-Strategy:

Bunu nasıl yapıyoruz? İlişkiyi -200 e çektim ama yine göremiyorum bu seçeneği.

Osmanlı sonrası şu HRE ve papalık olayları neymiş diye bir göz atıyordum ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Excominate icin papal controler olman lazim oda biraz sans isi aslinda, once bi suru cardinal toplaman lazim sonra excommicate edecegin adamlarin papal state ile iliskileri kotu olmasi lazim sonra belli bi surede (tam hatirlmamiyorum)mesela 5 senede 1, 1 ulkeyi excomminicate edebiliyorsun

HRE aslinda super bir sey ama kontrol edene :) deli gibi manpower, land forcelimit ve stability invest aliyorsun kasarsan HRE'ye bagli butun ulkeleri annexliyebiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Remus said:

Excominate icin papal controler olman lazim oda biraz sans isi aslinda, once bi suru cardinal toplaman lazim sonra excommicate edecegin adamlarin papal state ile iliskileri kotu olmasi lazim sonra belli bi surede (tam hatirlmamiyorum)mesela 5 senede 1, 1 ulkeyi excomminicate edebiliyorsun

HRE aslinda super bir sey ama kontrol edene :) deli gibi manpower, land forcelimit ve stability invest aliyorsun kasarsan HRE'ye bagli butun ulkeleri annexliyebiliyorsun

Annexleyemiyosun ya kimse kabul etmiyor annexlenmeyi :) ve bütün minorlar sana savaş açıyor :). Sonra hepsini teker teker annexliyorsun BB rating tavana vuruyor 140-150 falan sonra 120 yıl 3 6-rate diplomatla BByi düşürmeye çalışıyorsun :).

Kara Koyunlu tavsiye ederim 1453 başlangıcı olarak, Tribal oynamak çok zevkli tam bir Horde havası var, halkın sürekli savaş istiyor, random corelar, succession warlar falan tavsiye ederim :). Oynayacaklar için 1453 başlangıcı için Muscowy çok çabuk güçleniyor ve Holy War casus bellisiyle direk hedef oluyorsunuz genelde. Osmanlıyla beraber Muscowynin ele geçirdiği Kırım, Altın Ordu topraklarını alıp biraz geriye itmeniz gerekebiliyor başta :).
Benim oyunumda aklımda Muscowyi geriye itip, Tribal Governmenttan çıkıp, Hindistana yönelmek, Westernize olup, 1600lerde Iranı kurup Osmanlı ve Hindistanı kapsayan bir Teokrasi kurmak vardı. İranı kurduktan ve Hindistanı elegeçirdikten sonra biraz sıkıldım :). (Osmanlı da çok güçlendi ve patchsiz Westernize olamıomuşuz onun için gecikti Westernize biraz)
Papal States de zevkli İtalyayı ele geçirip Protestanlığı engelleyebilmek(Forced Conversionle), zevkli bir oyun :).
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere ile oynuyordum bi ara, iyi güzel kolonileşiyoruzda bu korsanlar can sıkıcıydı. İlla bütün amerika sahiline donanmı mı koymam lazım benim, her sene farklı 10 noktada korsan çıkıyor. İşin yoksa onlarla tek tek uğraş.

Afrikayı da kolonileştirdiğimizi düşün daha oyunun başında 3 farklı bölgede korsanlarla uğraşıyorsun, can sıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bakım derken, orduya ayrılan bütçe olayını diyordum. Morallari azaltıyor. Sonra korsanlar zamanla patrolda olan donanmaları eritiyorlar, bitiriyorlar hep.

Spawn olmamaları iyiymiş ama, thnx. Birdahaki sefere artık birer birer gemi atarım her tarafa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...