-Wissy Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 ondan r14u kaybetmek onemsiz. ne de olsa bir kere olduktan sonrasi farketmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 bi defa eger pvp den item yerine sadece HK ile kazanilabilen +dps +skill gibi seyler eklense, ki wow da talent olayi vardi sanirim , fazladan 1 talent verse. yani buyuk fark yaratsa, insanlar pvp yi birakmaz rank14 ten sonra , ayrica pve de gene gayet canli kalir diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 abi gel halisaha yapalim haftasonu, birak wow mow yalan isler... bunu yazdiktan sonra kargathta densiz bi NE roguea charge+MS+intercept+whirlwind yaptim cok zevkli oldu, garip. [ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 05:38 tarihinde, aquila tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 İyide pvp dediğin rutin bir mekanda geçiyor rank takımlarıda hep aynı.Önemli olan outdoor ama ben hiç görmedim denecek kadar az.Ama bg ler yok iken pvp side inanılmaz zevkliydi.Tarren mill falan baya sarardı.Raid savaşları.Şehir basmalar vs vs Bg denen mekanlar geldi.Rank kasılıyor kasılmasınada gene orada kalıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 yok baslamicam zaten, ben daha farkli saniyordum bazi seyleri. 1 sene pve yap, biblo gibi donat chari. pvp de yap , rank 14 ol o itemlarida al bitsin oyun. asil simdi keyfini cikarman lazim oyunun. sacma biraz yani. ha ama pve yap , pvp de yap item disinda sadece PvP ile charina guc verecek bi sistem olsun, yillarca oynayayim ben bu oyunu. neden? cunku emegimin karsiligini alayim. pve zaten her zaman pvp icin gerekli bisey. ama saolsun blizzard amcam pvp den item vererek oldurmus bazi seyleri :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 yapicak baska isim (dersleri saymiyorum=P) olsa ben de oynamam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Blizz de bazı şeylerin farkındadır pvp serverları pve serverlarından daha ileride pve olarak.Bu en başta bir çelişki ama kesinlikle pvp sisteminin değişmesi gerekli pvp yapmak için sıra beklenirmi yaw :P Bence değişecekte sistem veyahut yeni bir alternatif gelecek.Hele gelsin exp. o zaman belli olur gidişat ;) Bence o zamana kadar bekle baktın her şey aynı kararı daha kesin verirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Yazmamiş arkadaşlar Pve yapmak içinde guild lazim. :) Pve = 100lerce altın tamir masrafi malzeme masrafı sonuc guzel itemler ama o pvecilerin % 85-90 (genel anlamda) pve ye yonelik talentlere itemlere yoneldiği icin coğunlukla pvp den de verim alamiyor. Rank 14 oluyorsun bi daha honor kasmak zorunda kalmiyorsun dolayisi ile classin bayık değilse arada girip gene pvpni yapiyorsun ama tabiiki eskisi kadar çok deil. pvp çok tekduze in nox katana çın çın gibi yani ;) Ps: Allah tependen baksın emi konumu bulamadin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 zegna her mesajda gormezden geldigin nokta isin MMO kismi. rank5 adam rank14 adami alir almasina, ama rank 14 adam tek basina olmaz. her seyini tamamlamis adam niye oyundan bayar... cunku insanlar bu isin b.kunu cikardigindan gece gundur item icin birbiririyle yaristigindan hal budur. gereken honor duserse, rank14 icin harcanacak zaman da azalir. ancak BG'lere bi surerlik getirebilmek icin bu yolu secmisler. ayrica gozden kacirdigin baska bi nokta, o rank5 adamin bwl loot'larini alabilmek icin haftada bilmem kac saatini raid'e ayirmasi. bu durumda pvp yapan kisinin ugrastigi sirada adam da pve yapmakta. soyledigin dooru, biblo gibi yapinca basliyo asil oyun. ama yukarida da soyledigim gibi, isin b.ku cikinca, kusuncaya kadar bg yaptigindan daha fazla gormek istemiyo insanlar. ama oynayanlar da var tabi. amacin item almaksa, rank14 olunca biter tabi oyun. amacin eglenmekse, o zaman oyun rank14 olunca baslar. ayrica pve yaptiktan sonra arada pvp yaparak da eglenebilirsin ki bu guzel oluyo. genelde karsina general gurubu cikinca adamlar bi iki ugrastiktan sonra cikiyolar zaten; zaman kaybetmemeleri gerekiyo onlarin. kisacasi giren herkes egleniyo, is ki amacin eglenmek olsun. ayrica yukarida soyledigim gibi gurup oyunu oynadigin surece, karsinda kim olursa olsun daha basarili olursun. her ne kadar daha iyi item'in olsun, dooru duzgun oynayan iki kisiyi tek basina alman cok zor. ikinci bi noktaysa acacagin karaktere bagli her sey. misal, eger hunter'san rank14'e ihtiyac duyacagini hic sanmam. yani ihtiyac karsiliginda item pesinde kosmak bana daha mantikli geliyo. oynayip hmm benim stamina'ya ihtiyacim var diyip gidip +stam item almak, sonra deneyip gormek daha fazla surerlik katiyo benim oyunuma. gozum kapali her seyi almaksa "gereksiz" geliyo oldukca. yani sirf adi olsun diye rank14 olmaya gerek yok. ordan alacagin item'lara ihtiyacin yoksa olmazsin, yine girer pvp'ni yapar eglenirsin. amma velakin her sey guruba bagli, arkadaslarina bagli. tek basina girip papaz olmak cok olagan. olaganligi birak sikici (noktasiz). arkadaslarinla oynamaksa bi o kadar haz veriyo. acikcasi holy priest olduktan sonra shadow'ken aldigim zevkin bilmem kac katini aldim diyebilirim (shadow priest'ler daha cok dmg'a dayali oluyo, holy priest'lerinse dmg output'u oldukca dusuk. bu nedenle daha cok heal'a yoneliyolar). kisacasi is duzgun gurupta, ondan once guruptaki duzgun insanlarda; her mmo'da oldugu gibi. ek: ha bi de oyunun pve kismi da oldukca eglenceli. yani sirf pvp temelli gorup, oraya yogunlasacam baska isim olmaz diyosan kimse sana pve yap demez. pvp'de de duzgun gurubun olur ve kazandigin tecrube seni zaten diger oynayanlardan daha iyi bi yere tasir. haliyle pve ve pvp epey farkli oluyo. ayrica her halukarda farkin olur o insanlardan cunku sinif revision'larinda talent tree'leri buna gore ayiriyolar. yani pve yapacak karakterle pvp yapacak karakterin talent duzeni ayni olmuyo. birinde priest'ler aggro azaltmak icin 5 talent point'i aptal bi yere harciyolar mesela, sadece pvp yapacak birisiyse o 5 point'i aldigi spell dmg'i azaltmak icin kullanabilir. eh haliyle fark yaratir buda. [ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 07:55 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 yazilanlari okumadim zegna oyun item based bi oyun 1 yuzuk bile charin gucunu degistirebiliyor etc. daoctaki pvp sistemi guzel benzer bi housing ve castle war sistemi wow a gelirmi bilemem expansioni bkeliyorum ben acikcasi oyun surukleyici ve addictive bir oyun olmasina karsin teamplaysiz bi bok item alinamiyor sana verdigim charla takil kafana gore zevk alicagindan eminim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rabe Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 yazılıarı okurken çok güldüm mantıklı olanları var saçma olanları var.. oyunu türkiyeden alalr için sölüyorum 100 milyon ve ayda 21 milyon ödüyosun hangi oyun için bunu yaptın bnu söle beyenmiyosan bırkakırsun kardeşim bukadar basit ay o böyleydi ay şu böyleydi deme oynuyomusun oynamıyomusun bide baska oyunlarla karıstırmayın wowu kanuda sadece pvp pve itelmleri konusunda bir tartısma olsun arkakadaslar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 ne varsa ultima'da var gerisi yalan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 valla, server acin da oynayalim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Oyunun zevki tamamen PvE pvp belli yere kadar hatta çok aşırı kasarsan oyundan bile soğursun gerçekten mide bulandırıcı birşey non-stop pvp oyunun ömrü konusuna gelince us beta dan beri oynuyorum arada bayma dönemlerim oldu ki herkes gibi ara verıyor 2-3 gün yada 1 hafta sonra yeniden oynuyorsun =) ama sonuçta bu bir oyun elbet bir sonu-doyum noktası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ringeril Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Zegna, World of Warcraft online oynanan bir oyundur. World of Warcraft hazır bir sisteme karşı değil, senin benim gibi oyuncularla birlikte oynadığın bir oyundur. Diyorsunki, PVP kastım aldım rank14 itemları, sonra PVE kastım en iyileri aldım ee bundan sonra ne yapacam diyorsun? 1.si bütün bunları yapabilmen ne kadar zaman alıcak? 2.si ilk cümlemde dediğim gibi. Yani senin itemların tamamsa guild arkadaşlarının itemlarını almasına yardım edeceksin. Tavsiyem, herşeyin sonunu düşünme, anı yaşayarak mutlu ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Dönüp dolaşıp hep aynı yere geliyoruz. İtem, item, item... Napolyon'un para, para para... demesi gibi bir şey bu. Rastladığım hemen hemen tüm Türk oyuncular bu oyunu sadece item için oynuyorlar. Sanırım daha önce de yazmıştım. UO oynarken de her şey item üzerine kuruluydu. Türk oyuncular en yakın arkadaşlarını üzerlerinde pahalı item var diye keserlerdi. (Allahtan WoW'da böyle şey yok da cinayet falan işlenmiyor). Peki "bir oyunu ne için oynarım" sorusuna, neden hep "item için" cevabı geliyor. Neden, "günlük hayatın stresinden biraz olsun kaçmak, farklı dünyalarda, farklı dünyalardan insanları tanımak" cevabı gelmiyor. Oyunun ne olduğunun çok da önemi yok bence, bu açıdan bakıldığında. Hayatımda hiç BG'ye girmedim. Benim hiç rankım yok. Bana saldırılmadıkça, hiç bir düşmana saldırmıyorum. Şimdi pek çoğunuz, hassss falan diyordur. Üzerimdeki set tier mi ne ondan olmadığı için beni kabul etmeyen Türk guildleri gördüm ve içim cızzz etti. "İşte yine aynı kafa" dedim kendi kendime. "Gerçek hayattaki ezikliğini, sanal ortamda üstün olmaya çalışarak tatmin etmeye çalışan insanlar işte" dedim. Ama güya "düşmanımız olan!!!!" bir Yunan oyuncudan, hayatımda görmediğim yakınlığı gördüm. Şimdi onunla hem görev yapıp hem de Türk-Yunan ilişkileri üzerine tartışıyoruz. Bir gün de gelip bana, "senin neden bilmem ne setin yok" demedi. Ben de ona tabii... Arkadaşlar, tekrar hatırlatmakta fayda var sanırım. Bu sadece bir oyun. Burada üstünüzde taşıdığınız itemlerin, gerçek hayattaki karakterinize hiç bir katkısı yok. Bırakın bu item manyaklığını. Ama sizleri de çok iyi anlıyorum. Yaşı 38 olmuş bir ağabeyiniz olarak, sizleri de anlamıyor değilim. Çünk bu ortam ne kadar sanal olursa olsun, gerçek hayattaki karakterimizin yansımalarını bu oyuna da yansıtıyoruz. Gerçek hayatımızda, çevremizdeki insanları, üzerine giydiği kazağın markasına göre değerlendiren bir zihniyetteyiz ne yazık ki... Neyse bu kadar yeter sanırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rebelution Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Herşeyi yaptım bitirdim diyosun. Eğlendin mi? Evet. Olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 e evet pve de kazandigin itemi pve de kullanacaksin, her seferinde daha iyi instancelar sunlar bunlar geliyor. ve bu single player degil, asil wow sisteminde "manyak pvp var bab" cümleleri kuranlar sacmaliyor cünkü gelmis gecmis en kötü pvp sistemli oyundur belki de. su oyunu sadece pvp icin oynayan varsa uo oynasin cok daha hayirli olur kendisi icin. pve single player lafini anlayamadim bir de. ben 40 kisi birseye ugrasmaktan, birsey basarmaya calismaktan zevk aliyorum. yanimda 39 tane bot yok, ayni benim gibi bilgisayar basinda olan insan var. karakteri de biblo gibi donatmiyorum, daha önce de dedigim gibi sürekli zorlasiyor oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 @Zegna: Sen MMO oynadığına emin misin? Ultimada herkes senden korkardı filan diyorsunuzda ultimada kaç tane ek paket çıkarıldı kaç tane yeni harita konuşdu? Neden pvp ve pve birbirinden ayrıldı? Halberd of Power gibi itemler neden diablo vari itemlere dönüştü? Bütün oyunlada olay böyledir. Yani sen oyunun verebileceği bir sona ulaştığında sana biraz daha zorlayacak daha iyi ödüller verecek şeyler sunarlar. Rank 14 dediğin gibi kolay bişi değil. Ayrıca izin verde pve yapan adamın daha iyi eşyaları olsun. Rank 14 içiğn 1-4 ay gibi bir süre gerekirken PvE setleri için rank 14'ünkinden iyi eşyalar 6 ay sürüyor. Ayrıca MC'ye bile yeni başlamış bir guild isen kesin mc'yi farm etmeye başlayana kadar wipe yiyerek hiç bir eşya alamadan geceler geçiriliyor. Birde MMO oyunlarda eğer ben nirvana ya ulaştım daha yapacak birşeyim kalmadı diyebiliyorsan o oyundan ben hayır beklemem. Onu oynayacağıma tutar Single player birşey oynarım. Birde Rank 14 olana kadar eğer 1v1 tecrübesi edinmemişse bir kişi 1v1 tecrübesi olan başka bir class onu yenebilir oyun eşyaya baktığı kadar tecrübeye ve kabiliyetede bakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 sevgili zegna , wow a diablonun yandan yemisi diye bosuna demiyorum . nihayetinde hemen hepimiz yasini basini almis adamlariz oyunla ne isimiz var sorusuna kadar gelir bu kadar arastirmaci ruh 8D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Çok dikkatli okumadım cevapları, sadece kendi fikirlerimi söleyecem : ) 1. World of Warcraft, Warcraft efsanesinin en son bölümüdür ve sürmektedir. Hiçbir amacın olmasa bile, bir Warcraft tutkunu isen, Arthas & Medivh ve hatta Elune gibi NPC'leri görmek için bile oynayabilirsin. 2. WoW'da R3 bir karakter bile, nasıl oynaması gerektiğini biliyorsa R14 bir karakteri yenebilir. WoW'daki Rank sisteminin, PvP skilleri ile uzaktan yakından alakası yok bence. AB weekend'de Blacksmith kamplamak, WSG weekend'de Bayrak almak bence PvP'nin esas ruhu ile örtüşmüyor. 3. PvE içinse, en iyi armorları aldın, en iyi itemleri kaptığını düşündüğün anda, ki şöyle söyleyeyim, şu anda bunu yapabilmiş bir insan yok WoW'un 1 senelik geçmişinde; amacın (veya yapabileceğin) şey, yeni gelen instancelara hazırlanmak ve buradaki bossları gerek Avrupa guildlerinden, gerekse Amerika guildlerinden daha önce indirmek için çabalamak olabilir. Unutmamak lazım, şu anda bile biz World of Warcraft oyununun sadece 50% bir kısmını (belki daha az) oynuyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 herkes sürekli wow'u eleştiriyor ancak, tüm mmorpg'ler üç aşşağı beş yukarı aynıdır zaten. uo'da napıyorsun mesela? git tavuk öldür, kes biç skillerini geliştirmeye çalış. 7x gm olunca para biriktir, dungeonlarda dolaş. düzgün bir item satın al veya bul. üstünü donat, güzel görünüşlü setler tamamla. ee sonuç? 7xgm yapıp en iyi item'ı elde etmek değil midir? sonra önüne gelen adama saldırmaktan başka ne var ki? al işte wow'da da aynı şeyler bulunuyor. lvl 60 olana kadar yaratık kes, dungeonlara girip item tamamla. aha bitti. sonra önüne gelen adama saldırmak için battlegroundsa giriyorsun, olay böyle devam edip gidiyor. wow'u oynarken tek amacınız lvl 60 olmaksa, zaten oyunun tadını es geçmiş olursunuz. oyun içinde "sırf xp" gözüyle baktığınız o questler bile, aslında hikayenin bir parçası. o questi yaparken "xp alcam laylay lom" diye değil de, "hmm, benim yoldaşlarım için çok önemli bir göreve çıkıyorum" gözüyle bakarsanız asıl zevk çıkar. instance'lar da o tarz. sadece bir dragon kesip lootlamıyorsunuz. onyxia'yı öldürüyorsunuz. bu questin geçmişi de var, geleceği de var. gidip champion öldürüp lootlamak gibi birşey değil bu. ancak, asıl hikayeyi es geçerseniz, senaryoyu oyundan çekip çıkartırsınız, tabii temelde uo'dan pek farkı yok. aslında wow'u uo'yla kıyaslamak biraz hata olur. uo'ya bir sürü expansion çıktı. wow'un daha geleceği var. belli mi olur, kale inşaa edip kale saldırısı/savunması imkanı verirler, guild sistemini geliştirip quest yaparmış gibi karşı guilde saldırı veya ajanlık yapma imkanı verirler, kendi gemimizi inşaa edip deniz savaşları yapmaya imkan verirler, önümüze birçok skill koyarlar vs vs... daha yolun başında wow, burning crusade ile neler eklenceğini bile daha bilmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Sanırım dünyada bu kadar eleştirilip te bunca kişi tarafından oynanan oyunların tek yapımcısı Blizzard. Oyu hakkımdaki fikirlerim mi? Beta testteki şu sahneden sonra daha dün girmiş gibiyim Azeroth'a: [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 aslında bir çok oyuncu hala uo 2nd age tadını arıyor. ama yeni nesil hiç bir mmo (ve hatta uo'da bile) o tad kalmadı. artık über bionic kılıçlı, epic mithril cranium alaşım zırhlı oyuncak bebeklerin savaş alanında çarpıştığı mmo'lar yapılıyor. ne yazikki hal böyle ve ne yazıkki wow'da böyle... bundan hoşlanan bir oyuncu kitlesi var sonuçta. dolayısıyla böyle yapmamak için bir neden de yok sanırım. bu benim de hoşuma gitmiyor. öyle işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noface Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Yani bir yere gelip oyun tıkanıyor aslında bence sıkıldıkca degısık karakterler falan acabilirsin gerisi yalan oyunun sonu bu işte arkadaşlar her gun de MC yap yap bır yere kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar