Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dini belgesel??

CaNNi

Öne çıkan mesajlar

Allah'ın kanıtlandığı belgeseli ne yapacaksın sevgili kulum ? Sanane ki var mı yok mu ? İnananlar var der , inanmayanlar bilim der yok der . Anlamıyorum ben neden bazı şeyleri oluruna bırakmıyorsunuz .

Aynaya bakınca Allah'a inanıyorsan cahilsindir . Allah yok demiyorum inancım sonsuz . Ama bazı şeyleri kavrayıp mantık yürütmek için daha derin düşünmek gerekiyor . Aynaya baktım Allah var , bilim sux diyemezsin . Ama kanıtlayamazsın . Kıytırıktan yobaz kanalların / programların dolduruşlarıyla kanıtlanmaz bazı şeyler . Kanıtlanamayacaktır da . Gidip de Stv nin programlarından istiyorsun , He-Man'i dublajlayıp kılıcını çekerken besmele okutan bir kanal . Sadece inandıkları bir güce sığınmakla kalmayıp belirli toplumları da kendilerine çekip dünyayı ''teokratik'' bir düzenle yönetmeye çalışan yobazların sadece küçük bir bölümünün kurguladığı şeylerden yola çıkarak ilahi güçlerle bilimi ayırt edemez , sorgulayamaz , kanıtlayamazsın .

Küçük bir parça sadece o kanal . Daha büyüklerini hepimiz daha iyi biliyoruz . ''İslami terör örgütleri'' de bunların bir parçası . İnsanoğlu bazı şeylerin sınırını çizmekte zorlanıyor . Canlı bombalar , teröristler cahil cesaret biçiminde saldırıyorlar , tek güvenceleri uğruna öldükleri ve öldürdükleri varlığın onları yüce birer kul olarak görmesi . Şimdi sorarım sana buna bakıp ''vay be helal olsun adama'' mı dersin yoksa binbir türlü bela mı okursun ?

Mantıklı ,doğru insanlarsanız sınırınızı çizin sadece . Bilim mi din mi tartışmasının lüzumu yok bu çatı altında . Herkesin inancı kendine kalsın ...
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten Allah'ın yaptıklarında mucizevi olan bu değil mi? Her şeyi bilim acklayabiliyor.Bu kadar mükemmel şeyler yaratıp da bunları bir düzene uydurmaktır önemli olan. Bilim Allah'ın yarattıklarını acıklaması doğaldır bu yüzden.
Ama mesela şunu anlamaya aklımız yetmez bence: Belki yoktan bir şeyler var ediliyor galaksi patlama sonucu oluştu. Peki ondan önce ne vardı? boşluk. Peki boşlk ne zaman başladı hep vardıysa mutlaka bunun bi başı olması lazım değil mi?(Konuyla alakası yok bunun icimde kaldığı icin yazdım denebilir)
Sosyal ağlarda paylaş

@arkasokak toplum psikolojisi vardır.Önemli olan sen değilsin.Sen yapmazsın x yapmaz ama bir araya gelir yaparsınız.Toplum psikolojisidir bu.Toplumlar düzene dinle girer.Bugun dinsizliğin bu toplumda olması toplumu dahada kaosa sürüklerdi.İnsanlar baş kaldırmıyorsa dinden dolayıdır.Ama tabi din dünya düzeninide bozabiliyor bakınız bugun.
Sosyal ağlarda paylaş

Din kisiyle tanri arasindaki bir olaydir.Ordan ciktimi zararli.
Binlerce yildir kan akiyor dunyanin heryerinde buyuzden birde cikip din olmazsa kaos olur diyorsunuz.
Bence Insanlik bir yol ayriminda suanda gitgide dinin gunluk yasamdaki etkisi azaliyor.Olmasi gereken sinirlara donuyor din.Tabi bazilari bu durumdan hic memnun degil oyuzden ellerinden geleni yapiyorlar sabote etmek icin ama degisim engellenemez.Sadece geciktiriyorlar.Oyuzden Turkiyenin avrupa birligine girmesini istemiyor ne asiri hristiyanlar nede asiri muslumanlar.Ellerinden geleni yapiyorlar sabote etmek icin ki dinden daha onemli ortak degerler cevresinde biraraya gelmesin insanlar.Hele bunlar ayri dinlerden ulkeler olursa iyice katlanamiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

camilerin etrafında cd satanlar oluyor oralarda olabilir bi de hep gördüğüm yusufpaşa tramvaydan (aksaray-havalanı arasında gidip gelen)metroya yürürkene önce solda bi cdci dükkanı var, orda gördüm galiba bir de onun az ilerisinde sağda seyyarda gördüm.

yannız ben bunları hiç önermiyorum, "biz allah'ın varlığını ve birliğini aksiom olarak kabul ediyoruz. hadi daalın" dense daha iyi olur. en azından mantığa falan da uygun az biraz.

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 19:19 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@Martin başladım download a. Teşekkür ettim şimdiden.
@Rahan istanbulda oturmuyorum :( Ama teşekkürler. Buralarda cami etraflarına bakmalarını söylerim.
Şu videoyu indiriyom şimdi. populerbilim.com dan da aktivasyon maili gelmedi =)

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 19:19 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Din, eski toplumların ahlak anlayışlarını düzenleyen bi kurallar bütünü olarak özetlenebilir. İlahi midir, diil midir, o konulara girmiyorum çünkü daha da uzar. Neyse...
Eski toplumlarda düşüncelerin geniş kitlelere aktarılması daha zordu. İki kişi aynı şeyi düşünüyo olsalar bile birbirlerinden bihaber yaşayıp ölüyolardı.

Bilim, aynı din gibi, insanları cahillikten kurtarıyodu. Medeniyetler iyice oturmaya başlamış olduu için, herkes tarafından bilinçsizce benimsenmiş belli ahlaki kurallar vardı ve çoğu kişi bu kuralları sorgulamazdı. Devletler, bazı "çok önemli" ahlaki kuralları sabitlemek için kanunlar, yasalar uygulamaya başladı. İnsanlar artık dinin, ahlaki kurallara bağlayıcı etkisine ihtiyaçları kalmadıını biliyolardı.
Bilim kuvvetlendikçe, dini kabul etmeyen kişilere, düşüncelerini özgürce ifade etmelerini sağliycak bi cesaret geldi. Bu kişiler kendi düşüncelerini ifade ettikçe, onunla aynı fikri paylaşan ve ulaşabildikleri binlerce insanın desteğini aldılar.
Gazete, düşüncelerin ifade edilebilmesi için çok geniş bi alan sunuyodu. Radyo bu alanı, zaman içinde, biraz daha genişletti. Ardından televizyon geldi ve ahlak kuralları bile yıkılmaya başladı. En sonunda internet geldi ve insanların hayatlarını binlerce yıldır düzenleyen "din kuralları" hiçe sayılmaya başlandı.

Kültür, bi medeniyetin omurgasıysa; din de bu omur kemikleri arasındaki disklerdir. Medeniyetin harekete etmesine gerek kalmayan durumlarda, bu disklerin yok olmasında bi sakınca yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...