Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HD (High Definition)

odchu

Öne çıkan mesajlar

Video lardaki "high definition" olayıyla yeni tanıştım, ağzım açık kaldı açıkçası. Yeni tanışacaklar için bir kaç bilgi ve örnek vereyim dedim. Önce nedir ne değildir, önerilen sistem gereksinimleri:

İlk çözünürlük seviyesi bile DVD den üstün,

852x480 (480p):
2.0 GHz Intel Pentium 4 or faster processor
At least 512MB of RAM
64MB or greater video card
Windows 2000 or XP

İkincisi,

1280x720 (720p):
2.8 GHz Pentium 4 or faster processor
At least 512MB of RAM
Windows 2000 or XP

Ve sonuncusu, 480p ile farkı hareketli geçişlerde, geniş alan, manzaralarda farkedilebiliyor; ancak bu çözünürlüğe ulaşabilecek bir TV, monitörde deneme şansım olmadı tabii ki :) Asıl farkı büyük ekranlarda açıkça farkedilecektir

1920x1080 (1080p):

3.0 Ghz Intel Pentium D (dual-core) or faster processor
At least 1GB of RAM
Windows 2000 or XP

ve birkaç örnek apple.com sitesinden
istediğiniz formatı secin, bir pencere açılacak YES i seçerseniz online olarak izler, NO yu seçerseniz bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz..

WildLife

SpaceShuttle

HigheRrrr

ben 1080p görmek istiyorum diyenlere de IceAge 2 teaser ı
IceAge2

ve daha bir çok kaydı apple.com sitesinde bulabilirsiniz. Belgesel niteliğindeki başka videoları da paylaşırsanız sevinirim..[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede?
Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91
Sosyal ağlarda paylaş

hd olarak uydudan yayın yapan 1-2 kanal var. İsimlerini unuttum ama çok kaliteli yau. Her televizyonda izleyemiyorusun ama ben bilgisayardan izleyip capture yaptıgımda şok oldum :)[signature][hline]Count to Six and Die
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6.

CaNNiBaL_CoRpSe
Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir.
Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur.

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
10larca cektim ben. laptop aldıgımda tepesinde kocoman hd logosu gördüydüm ene dedim ne güsel destekliyo hd yi ..

izlememle birlikte mest oldum süper ötesi, ama yeni bir sıkıştırma formatı gerekebilir çünkü aşırı büyük dosya boyutları (malum çözünürlük tavan).

1080 p yi ben

1.86 centrino sonoma
512 ddr2 533 mhz ram
128 mb ati radeon x700
özelliklerine sahip laptopta sorunsuz izliyorum.[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

HDTV süper bi şey olcak gibi. Standart haline gelmesi çok uzun sürmez bence.
Bi showroomda duvarlara asılı HDTV destekli plazma televizyonlarda bikaç şey izledim; bu kayaklı olan da onlardan biriydi ve ağzım, gözüm açık kaldı. Şimdiye kadar televizyonlarda izlediklerimizin, iki-üç düşük kaliteli karenin hızlıca ve art arda gösterilmesinden farksız olduunu; HDTV'lerde gerçeğin ta kendisini izliyceğimizi gördüm.
HDTV teknolojisine :tup:[signature][hline]Today has born the seventh one
Born of the woman the seventh son
And he in turn of the seventh son
He has the power to heal
He has the gift of the second sight
He "is" the chosen one
So it shall be written
So it shall be done...

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 06 Ocak 2006 11:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
yüksek çözünürlüklü televizyon yayını, yeni nesil TV lerin yüksek ekran çözünürlüğünü TV yayınlarında kullanabilmek için bu standarda geçmek gerekiyor. Çözünürlük değerleri ilk mesajda.. Anten olayında ise bildiğim; kanallar için kurmaları gereken anten sayısı azalacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Gorunen o ki sıkıştırma formatlarında değişimden çok depolama malzemelerindeki değişiklik sektöre daha karlı olacak.

Bu cozunurluklerle ihtiyac duyulacak depolama alan miktarı çok artacağından su an kullandığımız DVD teknolojisi maalesef buna yeterli değil.

Su an iki yeni format savaşına hazırlanıyorlar.
Bir tanesi yeNİ nesil DVD
Diğeri ise Blue Ray
Bu sistemler tam olarak oturup yaygınlaşmadan bence HDTVlere para dökmek anlamsız. Standartlar ve Fiyatlar daha çok değişecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

çok doğru, hele ki daha sinema(hollywood) sektörü bile kendi içinde bir standardı desteklemiyorken.. Bir de HDTV ler için üretilecek çiplerde ekonomik çözümler sunabilecek şirketler de var.

@oper, burun ameliyatı oldum da o yüzden kaytları burdan hallettim pazar günü inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@oper, burun ameliyatı oldum da o yüzden kaytları burdan hallettim pazar günü inşallah.

eneee burnunu mu kaldırttın leeen puu sana :))

peki arkadaslar ne zaman gecilecek bu sisteme tam olarak bileniniz var mı? ben 2007 de diye duydum.. çanak antenler kalkıcakmış AB uyum şeysi dolayısıyla..tv ye kart takıcakmışın bi tane onun sayesinde her seyi izliycekmişin.

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 10:53 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Hazır up'lanmış bilgi vermeye devam edelim. HD gerçekten harika bir format. Ben son kısa filmimi 720p25 formatında çektim, görüntü inanılmaz, üstelik HDV olarak sıkıştırma yapmasına rağmen harika.

Mayıs ayına girmeden montajı bitirmeye uğraşıyorum. Bitirince link atarım. SAnırım Türkiye'de ilk 720p çözünürlüğünde bir kısa film olacak :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
full hd plazmaların ekran büyüklükleride oldukça fazla. oturduğumuz evlerin büyüklüğünü düşündüğümüz zaman o televizyonlar salonlar için oldukça büyük geliyor. daha doğrusu yakından baktığınız zaman istesenizde istemesenizde ekranda bir bulanıklık görülüyor. hd olan bir televizyonu kablolu tv ile izlenemiyor. digiturk ile görüntü kalitesi biraz daha iyi. türkiye'de hd yayın yapan kanallar yok. digiturk yaptığı bir açıklamada ağustos gibi yeni kutular ile birlikte hd yayına geçeceğini söylemişti. doğrusu hd görüntü kalitesi inanılmaz..
Sosyal ağlarda paylaş

@LathspeLL, bekliyoruz o zaman linkleri burda.. ^^

HD videolar torrente düştü çok şükela oldu ^^ BBC nin hazırladıgı bir çok belgesel var HD Televizyon yayını icin, TVden kaydedip yayıyolar sanırım harika goruntuler, Planet Earth serisi mesela ya da Hannibal, Blue Planet ya da IMAX başlıgını taşıyan diğerleri... plazma tv almak lazım ama daha dur hele .. ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...