Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

stajyerler neden hep ezilir????

darkness87

Öne çıkan mesajlar

icelicious said:
şöyle bir düşünürseniz..bölüm başkanları asla stajyerleri ezmezler..aksine babacan bir tavırla bizleri kucaklarlar..Ezen kesin ise bize iş veren grubu..Belliki kuyruk acılrı vardır..Zamanında birileri onlara çektirmiştir..Kompleks yapmışlardır..Onlarda bunun acısını bir sonraki nesilden çıkartırlar..Bu bir kısır döngü..Ha ama şu var ben şuana kadar staj yaptığım yerde ezilmedim..Sebebim babamın da orada çalışıyor olması ama torpil de görmedim..Babam sadece bir simaydı benim için..Stajımı yine kendim ayarladım (Bknz TRT) beni ezmediler ama yanımdaki arkadaşıma gözle görülür bir şekilde böcek muamelesi yaptılar

sakin ol canım benim sakin ol bu topic maksadını aştı senin odaklanman gereken kısım

-arda bey?
-hı hı

:D:D
Sosyal ağlarda paylaş

Stajin mantigi sunu getir bunu gotur falan degildir. Okudugun bolumle ilgili ileride edinecegin is sahasina gore bir yerde staja girersin ve ilerde ise basladiginda sana konunda yardimci olabilecek temel seyleri ogrenirsin. Bu kahve yap, bankaya git, su getir, fotokopi cek, onu yap bunu yap olmamalidir. Bunun icin ucuz bir maasa ofis elemanin olur (ofisboy) o bu ayak islerini yapar. Ama stajyerin asil isi dedigim gibi isinin temel kisimlarini ogrenmek olmalidir. Ama malesef guzel yurdumda stajyerler bedava calistirilan (sigorta ve bir maas zorunlulugu olmasi gerek kanunen yanilmiyorsam ama oda yok malesef) ayak islerini yapabilecek elemanlar olarak goruluyor. Eh tabi okulla araniz iyi degilse veya karakteristik olarak cekingenseniz diste gosteremiyorsunuz isverene malesef. (sonucta stajinin yakilmasina okul karar verir.) Ama stajdan sorumlu ogretim uyesiyle araniz iyiyse konusarak mutlaka sirketinizi degistirin. Sonucta orda yaptiginiz stajida CVnize ekliyorsunuz ve altina cay yaptim. fotokopi cektim yazamazsiniz, cok trajikomik olur.
Bu arada bir rastlasma yasanmis bende okudum guldum herkes gulmus tamam ama olayi 15 sayfa boyunca tekrar tekrar mesaj atarak abartan arkadaslari anlamiyorum gercekten. Saygilar.
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:
stajın amacı sizi hayata hazırlamaktır
işe girdiğinizde müdürünüz zie git çay getir derse siz de ama biz okulda böyle öğrenmemiştik demeyin diye stajda çay getirtiyorlar
:F nihahah yaşasın staj zorunluluğu olmayan bölümler:F

Alakasi yok o cay getirtmenin amaci ego tatminidir karsindakini ezme istegidir. Ulkemizde mudurlukten anlamayip mudur olan veya bir isten anlamayip bir taniidik vasitasi ile o ise kapak atmis olan ve orda yosun tutacak olan yuzbinler var. Boyle embesiller yuzunden ben universite mezunu + master + anadilim gbi Ingilizcem ve birazda Almancam olmasina + 2 sene yurtdisi deneyimim + toplamda 3.5 sene is deneyimim olmasina ragmen hala is bakiyorum 6 aydir. Ne kadar hos degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...