Saeros Mesaj tarihi: Kasım 7, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2020 bişey olmaz olm abartmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 11 saat önce, Quo-Vadis dedi ki: Aboow , korkmayın ya, yaş ilerledikçe alışıyorsun, sizin ki orta yaş krizi, ölüm korkusu değil. 4 saat önce, Saeros dedi ki: bişey olmaz olm abartmayın Thanatophobia mevzusunu "bişi olmaz ya abartmayın" diyerek düzelteceğini sanmak, depresyon hastalığına sahip birisini "abi gülsen her şey düzelecek" diyerek tedavi ettiğini sanmaktan farksız bir durum. thanatophobia ciddi bir iş. kendi adıma konuşacaksam "orta yaş krizi" felan değil, zaten 8-9 yaşımdan beri olan bir şey. ilaçlar ve sonrasında coronavirus sağolsun, bir süredir bu konuda sıkıntım yok. ama bu konu uplanmışken şu aşağıdaki videoyu gördüm, ilgili olduğundan eklemek istedim. ben ve benim gibi thanatophobia sorunu yaşayanlar, ölümü bir son olarak görüyor ve o sonu kendilerine dert ediniyorlar. ama aslında thanatophobia yaşamayanlarda da benzeri bir duygu var. o da sevdiğimiz birisinin ölümünün ardından gözyaşı döküp ağlamak olarak yansıyor. videoda bu iki duygunun da insanlığın "self-preservation hissiyatı" kaynaklı olduğunu söylemiş. bir optimistic düşünceden bahsetmiş, ama henüz o seviyeye gelemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harvey Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 https://www.wikihow.com.tr/Ölüm-Korkusuyla-Nasıl-Başa-Çıkılır Ben de şöyle uzun bi yazı buldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 benim de vardı böyle bi topic sdfg geçiyor bi süre sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 optimistic nihilism konulu şu videoyu öneriyorum. "close your eyes, count to 1, that's how long eternity feels" türkçe altyazı da mevcut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 14 saat önce, Bone dedi ki: Thanatophobia mevzusunu "bişi olmaz ya abartmayın" diyerek düzelteceğini sanmak, depresyon hastalığına sahip birisini "abi gülsen her şey düzelecek" diyerek tedavi ettiğini sanmaktan farksız bir durum. thanatophobia ciddi bir iş. kendi adıma konuşacaksam "orta yaş krizi" felan değil, zaten 8-9 yaşımdan beri olan bir şey. bişey düzeltmeye çalışmıyordum valla şaka komiklik sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Bu konuyu ben de çok düşündüm; daha yakından tanıdığım insanları kaybetmeye başlayınca, bu işin gerçek olduğunu ve bana da sinsice yaklaştığını hissetmeye başladım. 2004 civarında üniversite yıllarımda da boşu boşuna yaşadığımı hissetmiştim, yaptığım herhangi bir şeyin ne anlamı olabilirdi? Bu düşünceleri derinlere gömmeyi başardım. Bunu önüme sürekli aşmam gereken engeller, yeni amaçlar koyarak ve bu amaçlara ulaşabilmek için her gün savaşarak ama verdiğim bu savaştan keyif alarak yapabildim. "Anın tadını çıkartmak" sadece herhangi bir an için değil; her an için bu şartı sağlamaya çalıştım. 2013 yılından beri tüm iş güç, beyaz yaka hayatını bıraktım ve sadece müzik yapıyorum. Bu benim karamsarlıktan kurtuluşum, yaşadığım her anın tadını çıkartabilme yolum oldu. Tek amacım, tek hayalim, en büyük tutkum ve uyanık olduğum her saniyeyi onunla geçiriyorum. Yıllar önce maddi durumu çok iyi olmayan bir gitar öğretmenim "Başka bir mesleğim var ama bu işi yapmayı tercih ediyorum, çünkü böyle mutluyum" demişti. Bu konuşma bende bir ampul yaktı: Mutlu olmak için yaşamam gerektiğini anladım. Beni ne mutlu ediyorsa onu yapıp, diğer herşeyi bıraktım. Kendi yaşadıklarımı yazayım istedim, belki birilerine faydası dokunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2020 3 saat önce, Saeros dedi ki: bişey düzeltmeye çalışmıyordum valla şaka komiklik sadece kastettiğim şey şuydu, yanlış anladıysam kusura bakma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 Yanlış anlamışsın işte onu diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 5 saat önce, Akhlaur dedi ki: Yanlış anlamışsın işte onu diyor. bunu belirtmek için topiği uplamış olman büyük bir nimet oldu benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 Herkes senin için çabalıyor, konu açıp yazılmasına da kızıyorsan kuralları baştan belirt madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2020 eşşek gübresi ile keçi sütünü kaynat süz. 2 gün güneş görmedik yerde beklet 6 öğün iç. bişeyin kalmaz. geçmesse haber ver bide okuyim üfliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harvey Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Tam unutuyorum şu topici görünce yine aklıma geliyor aslında şu topici komple silseler hiç bişeyimiz kalmayacak he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 içki içip, zina yapıp, gece vakti depreme cenabet yakalanmak fobisi olan var mı dfdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Erdogan'in istedigi dindar genclik iste, suruyle var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar