Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı sınırlaması kalkmalı mı ?

PZero

Öne çıkan mesajlar

gündemi baya meşgul edecek bi konu bu konu türk furtbolunu nasıl etkiliyor olumlu mu olumsuz mu sınırlama kalkmalımı
bence kalkmamalı .

[signature][hline]KARTALLARLA yılanların bir benzerliği vardır..her ikiside zirveye çıkabilir..ama tek bir farkla; kartallar süzülerek yılanlar sürünerek..
kartalın kartaldan başka dostu yoktur..hepsi bu!!!

ERKEK ADAM RENKLİ TAKIM TUTMAZ

Sosyal ağlarda paylaş

bence kalkmalı, ligin daha cok hızlanması için , Türkiye'de altyapıya fazla önem verilmedigi için turk oyuncular fazla hız kazandıramıyor lige , kazandıran oyuncularda var ama bunlar az sayıda. Avrupa liglerini izleyince o maçlardaki kaliteyi , cekişmeyi , hızlı oynayışları özeniyorum. Artı şampiyonlar liginde oynayacak takımlar içinde ideal ve değişmeyeecek kadro oluşturmak için gerekli. Teknik direktor ilk onbiri oluşturucak ama bu onbiri yabancı sınırı nedeniyle ligde oynatamayacak ve şampiyonlar liginde o kadro ile cıkarsa anlaşmazlıklar olucak , ligdeki kadro ile cıkarsa zorunlu olarak oynattıgı turk oyuncular beceriksiz ve yavas kalabilirler macta. Bu nedenlerle bence yabancı sınırı kalkmalı...
Sosyal ağlarda paylaş

Sinan Engini dinliyorum şimdi çok doğru konuşuyor.

Yabancı sınırı kalkarsa rekabet artar türk futbolcusu kendine daha çok bakar daha çok çalışır.
Yabancı sınırı kalkarsa türk futbolcusu gider avrupada ekmeğini arar daha sağlam gurbetçiler çıkar.

Türk futbolunun önünü açacaz gibi bahanelerle Fenerbahçenin , Beşiktaşın önü tıkanıyor bence.Parası olan yapacak transferini.
Arsenal 27 yabancıyla oynuyor , schalke milan 20 ye yakın yabancıyla oynuyor.Biz 6 yabancıyla oynuyoruz adalet bunun neresinde?

gs lılar demesin biz zamanında çıktık türk lerle aldık kupayı diye , kimse kimseyi kandırmasın o jenerasyon 100 yılda bir çıkar emre ler okan lar hakanlar.

iyi bir türk jenerasyonu yakalıycaz diye senelerce bekleyeceğimize avrupada eşit şartlarda eşit yabancı sayısıyla mücadele etmemiz lazım.

Rizespor , Kayseri , Erciyes , Trabzon , Fenerbahçe, Gençlerbirliği , Samsun , Vestel , Sivas , Denizli başkanlarının açıklamalarını dinledim herkes istiyor sınırsız yabancıyı..

Anadolu kulüpleride gidecek 50 bin 100 bin dolara yabancı getirecek , onlarında yolu açılacak , maddi açıdan kar edecekler.

Herkes destekliyor bu sistemi artık federasyonda engel olamaz.
Sınırsız yabancıya yavaştan alıştırın kendinizi.[signature][hline]SéuL Roì

[Bu mesaj Bonjo tarafından 07 Kasım 2005 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonjo, 07 Kasım 2005 00:01 tarihinde demiş ki:
Önce şunu söyleyim yabancı sınırı kalmalı diyenler türk futbolu çöker felan diye bahaneler uduruyorlar ama herkes biliyorki Fenerbahçeyi 6 yabancıyla durduramıyoruz sınır kalkarsa Fenerbahçeyi nasıl durdururuz diye kara kara düşünüyorlar...

cenabüll rabbin aleminnnnnn[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RabbiT, 07 Kasım 2005 00:02 tarihinde demiş ki:
Yabancı sınırı kalkarsa şayet Türk futbolu büyük hızla birlikte gerilemeye kalitesizleşmeye başlayacaktır,bunun için ben kalkmasın derim...Bu Türk futbolu açısından olumlu olmaz.

Volkan , Tuncay , Servet ve Önder schalke maçı sonrası volkanın evinde mankenlerle alem yapıyor.Bu adamların 3 ü milli takım kampına çağırıldı , adamlar biliyorki Fenerbahçede yerimiz garanti , adamlar gevşek , getir bakalım 3-5 tane anelka nasıl bakıyorlar kendine alem yapacaklarına sabahtan akşama antreman yaparlar..

okan , rüştü interde , barçada oynuyor , sonra gidip fenere beşiktaşa dönüyorlar...beşiktaşda fenerde kaliteli yabancılar olsa dönebilirlermi türkiyeye acaba , öyle kolay pes ederlermi , giderler udinesede oynarlar , malagada oynarlar...

türk futbolunun önünün açıldığı yok , yüz yıldır bu sistemle oynuyoruz , şansa ayağımıza gelen okanlı ,emreli jenerasyonla yakaladığımız dünya 3. lüğünden başka ünvanımız yok.

tsl de kalite artacakki , türk futbolcusununda kalitesi artsın , milli takımında , gayet basit.[signature][hline]SéuL Roì
Sosyal ağlarda paylaş

kalkmalı.. bu bu sayede ülkeye daha fazla yabancı futbolcu gelmeli. ama belirli bir sayını üstündeki her yabancı futbolcu için ilk 11de 24 yaşın altında oynatılıcak yerli futbolcu sayısı gibi bir kısıtlama getirilmeli..

özellikle 30 yaşın üstünde gelen yabancı futbolcular için bu kısıtlama konulmalı.. 24 yaşın altındaki yabancı futbolcular bu kategoriye girmemeli..[signature][hline]My Space
Sosyal ağlarda paylaş

bence yabancı sınırlamasında avrupa birliği standartlarını kabul etmek gerekli(sınırsız avrupa birliği oyuncu, 3-4 non EU oyuncu).ister istemez varacağımız nokta bu. bilmiyorum ama zaten müzakereler yapılırken nasıl örneğin sağlık, eğitim, mali yapı vb gibi konular tek tek ele alınıp bunlarda avrupa standartları dayatılacaksa belki bu süreç içinde sporda da aynı standartlar dayatılacaktır.
ayrıca düşünülürse çoğu türk futbolcu ligimizde sadece türk oldukları için ülke standartlarının çok üzerinde paralar kazanmaktalar. eğer yetenekleri onlara eşdeğer yabancı futbolcular onlardan daha ucuza gelirse bence rekabet güçlerini, dolayısı ile performanslarını arttırırlar diye düşünüyorum.[signature][hline]hep destek,tam destek!
100. yılında şampuan olanlar, 101.de de sonunuz aynı!!
Sosyal ağlarda paylaş

benim dusuncem kalkmasi yonunde, en azindan bir italya gibi olabilir.
italya - avrupa birligi ulkelerindekiler yabanci sayilmiyor istedigin kadar alabiliyorsun. avrupa birligi disindaki ulkelerden 1 senede sadece 1 futbolcu transfer edebiliyorsun.
en katisi bu, digerlerinde yine ab yabanci sayilmiyor, 3-4 diger ulkelerdende oynatabiliyosun..
turk futbolu geriler eger kalkarsa diyenler dusunduruyor beni. turkiye hangi avrupa birligi uyesi ulkesinden daha ileride futbolda? hicbirinden. hepsinde de yabanci sinirlamasi yok.
hele hele hollanda liginde hic sinirlama yok. istersen 30 tane ab disi futbolcu bile oynatabiliyorsun. ab uyesi futbolcular dahil.
hollanda futbolunun, hollandali futbolcularin dunya futbolundaki yerinden bahsetmeye gerek yok sanirim.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle Kalkmalı tabiki.

Turk futbolunu geliştirici cok buyuk bir adım olacaktır.
Bonjo'nunda dedigi gibi Tuncay olsun Selcuk olsun Buyuk takımlara kapagı atan oyuncular yatmaya baslıo belli seviyenin ustunde oyuncular ama asla cok iyi olmak icin extra caba sarfetmiyorlar cunku onlarda biliyorlar mecbur bunlarla idare edilecek.
Adım gibi eminim ki Suan dense seneye yabancı sınırı kalkacak.
Siz o zaman gorun Tuncayı Selcugu Mehmeti vs vs bir cook oyuncu suan ki oyunlardan cok daha iyi oynamaya baslarlar en azından canla başla calısacaklarına eminim.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

orası oyle saka yaptım zaten ama düşünsenize fenerbahce'de para maşşallah, türk oynar mı ki fenerde yani yabancı sınırı kalkarsa. yazık olmaz mı volkanlara ümit özatlara.. ne gerek var 6 tane niye yetmesin ki.[signature][hline]| anti-telekom | sessiz kalma, tepkini göster!
| tóqqíé || garbagé || sadece.gen.tr |
| drum-tr || tama || víc fírth |
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kalkmamalı, siz türk futbolunun gelişmesinden bahsediyorsunuz, sonra kadroyu 11 yabancıdan kurup türkiye ligi yada avrupada aldığınız başarısı TÜRK futbolunamı katkı yapacak. Yapmayın lütfen, küçük takımlar arası uçurum var demeyin ayrıca adamlar gidip ugandadan 10-15 adam alıp getirir oynatır daha ucuza mal eder. Çinden işçi getirtelim isterseniz minimum bütçeyle oynasınlar ligde kalsınlar yeter. Bu şartlar altında nasıl milli takım gelişebilirki, takımlarımızın yarısı zaten yabancı diğer bir yarısınıda yabancı yapsakmı diye düşünüyoruz. 11 yabancı ile aldığımız başarı ile sevinebilecek bir toplummuyuz ki biz?[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

bencede kalkmalı ama şartlar olmalı mesela istediğin kadar yabancı almak serbest ama kadronda 6 tane olcak mesela:)ispanya ligi bunun en güzel örneğiydi biaralar..amaa bence milli takım başarısıda düşer ki zaten en düşük seviede:)bakınız ispanya italya bu takımlardan hala bi çkş göremedik yıllardır..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...