Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Files

Voys

Öne çıkan mesajlar

aket, part1 i izlemedim part2 e de ölesine baktım pek sevdiğim bi dizi değil. ama yarım yamalak anlatıım.
[spo]mulder öğrenmiş gerçeği bi şekilde bilmiom nası, gipson die bi çocuk vardı onla 1 senedir çölde saklanıolarmış. süper soldierlardan biri öldürmekten sanırım idama mahkum ettiler mulderi. ama hapisten kaçırdılar ellerini kollarını sallaya sallaya :D
sonra scully ile texas-mexico sınırında çölde eski bi kızılderili tabınağına gittiler, the truth keeper ı bulmaya. o adam da sigara içen adam çıktı orada saklanıomuş zuzaylılar oraya yaklaşamıomuş felan. kısaca the truth = son zuzaylı istilasının tarihiymiş. ve 1950 den beri bütün amerikan başkanları biliomuş ve anlaşma yapmışlar zuzaylılarla, istila olcağı zaman sığınaklarda saklanıcaklarmış hükümet felan. 22 aralık 2017 ve bi de en sonunda ilk defa sevişceklerdi :DD bölümün sonunda he bi de mulder ölüleri görebilio. başta da söledim yarım yamalak izledim yanlış şeyler yazmış olabilirim :d [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

ben şöyle yorumladım:

[spo]İlk truth yenilginin kabul edilmiş olunması ve gölge hükumetin bunu engellemek için değil olduğunda kendilerini kurtarmak için çalışması. Bir de ikincisi ve asıl olan var: Mulder'ın ölüleri görmesini ve Scully ile aralarında geçen son muhabbeti ele alırsak Mulder tanrıya inanmaya başlıyor. Yani "truth" tanrı oluyor. Tanrının varlığı sayesinde kaderlerini değiştirebileceklerini düşünüyorlar.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]Tanrı konusu üzerine ne kadar girilebilir, emin değilim. Çünkü mitoloji bölümlerinden birinde uzaylıların insanlardan çok çok önce dünyaya gelmiş olduğu, incil vs.nin onlara ait olduğu ve insanların inandığı tanrıların-tanrının aslında uzaylılar olduğu da vurgulanmıştı açık bir şekilde. şimdi bu konuya dönülmesi mitolojiye biraz ihanet olur, gerçi chris carterın yapmayacağı bir şey değil 9.sezonun geneline bakacak olursak

Mitolojiye farklı farklı yerlerden bağlanan çok fazla şey var işin aslı, net bir şey çıkartmak ne kadar mümkün bilmiyorum. Ama şu şekilde gidebiliriz, Roswell sonrası derin devlet ile uzaylılar anlaşma yapar, derin devlet dünyayı uzaylıların istilasına hazırlayacaktır, bu amaçla da uzaylı-insan karışımı bir melez - köle ırk yaratacaklardır. Bunun için de "Sendika" adlı oluşum meydana gelir. Öte yandan Sendika aynı anda uzaylılara karşı kullanabilecekleri bir çözüm yolu falan üretmeye çalışır. Bu da "Kara Yağ" idi sanırım, yanlış hatırlıyor olabilirim. Bunu öğrenen uzaylılar Sendika üyelerini öldürür. Ki Sendika'nın dağılması da x-files ın kaderinin değiştiği yerdir.

Yanlış hatırlamıyorsam 6.sezonda öldürüldü sendika, ve sonrasında x-files senaryoları da yerlerde sürünmeye yaklaştı iyice. 9.sezon rezalet idi zaten, mitoloji bölümlerini seyrederdim ben, onlara bile katlanamaz oldum 9.sezonda.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
x files türkiyeden alıntı

said:

9 senelik The X Files maceramız geçtiğimiz ay, iki saatlik The Truth bölümü ile sona erdi. İyisiyle, kötüsüyle bu maceraya noktayı koyduk; emeği geçen yapımcılardan, oyunculara, yönetmenlerden teknik ekibe, bütün The X Files yapım ekibi üyelerine bu inanılmaz macerayı bize yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Siz The X Files hayranlarına, x-phile'lara da bu süre zarfında bizimle birlikte olduğunuz ve forumumuz aracılığıyla düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

The X Files Türkiye sitesinin, eskisi kadar aktif olmasa da burada olacağını ve Türkiye'deki tek Türkçe içerikli The X Files kaynağı olmaya devam edeceğini siz sevgili hayranlarla paylaşmak isteriz. Aynı şekilde, her türlü konuda fikrinizi paylaşabileceğiniz forumumuz da hayatına devam etmektedir.

CNBC-e kanalı, biz The X Files hayranlarına sürpriz yaparak internetteki en büyük film/TV veritabanı olan IMDB sitesi üyelerinin oyları ile belirlenmiş en iyi 10 bölümünü Haziran ayında, her pazar saat 22:00'de yayımlayacaklarını duyurdu. Yayımlanacak bölümler aşağıdaki gibi olup, bölümlerin yayımlanacağı tarihlerde sitemiz ve mail listemiz aracılığıyla size bilgi vereceğimizi de belirtiriz. (NOT: Bölümler sondan başa doğru ekrana gelecektir.)

1. (3x04) Clyde Bruckman's Final Repose
2. (3x20) Jose Chung's 'From Outer Space'
3. (4x20) Small Potatoes
4. (3x02) Paper Clip
5. (4x08) Paper Hearts
6. (6x15) Monday
7. (2x25) Anasazi
8. (1x23) The Erlenmeyer Flask
9. (2x06) Ascension
10.(5x12) Bad Blood

bu akşam erlenmeyer flask ile başladık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • 11 ay sonra ...
2. sezona geçtim. Dizide Mulder gibi herşeyde uççuk bişey arayan adamın yanına Dana gibi herşeyi bilimselikle bağdaştıran birini koymaları normal bir durum. Ama 24 bölümdür o kadar şey yaşadı bu kadın hala yaşadıklarından daha basit şeylere önceden defalarca yanıldığı şekilde bunlar bilime uygun değil bunlar bilim kurgu gibi cevaplar vermesi ciddi bir biçimde baydı. Birde herşeyi bilimin şuanki sınırıyla yorumluyor. Abla sen neler gördün ya 24 bölümde. ayrıca bilim sürekli ilerleyen bişey. teori bile kabul etmiyor tamamen bilimsel olarak kabul görmüş olmayan her teoriye aynı cevap. senin başına gelenler benim başıma gelseydi şirinlere bile inanırdım.

Buraya içimi dökeyim dedim çünkü bu kadın kalan sezonlardada böyle devam etcek gibi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu Dana ablamız yarı uzaylı yarı insan bebek görmüş biri. Mesela şuna konu volkanın içinde yaşam formu. diziyi ortada durdurdum ne olacak bilmiyorum. Dana bunlar bilim kurgu bilimsel değil dedi. Bir belgeselde izledim heralde bu dizi zamanında bilinmiyordu o sıcaklıkta zehirli gazların içinde yaşayan organizmalar bulmuşlardı deniz altında mağma püsküren bir yerde.

Herkes Dana gibi her teoriye bilim dışı deseydi şuan bilim diye bişey olmazdı. Eğer herkes onun gibi elde var olan bilim dışında herşeye bilim kurgu deseydi. Herşey bir kenra bu kadın neler gördü ya.

Neyse karakter bu açıdan aşırı saçma olmuş. Umarım yazar abartmamıştır ileriki bölümlerde çünkü şuraya 1 sayfa yazı yazdıracak kadar baydı beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayyyyyyyyy baydın Sculyyyyy. Sezon 5teyim Sculy neler gördü neler hala aynı tas aynı hamam. Mulder'ın teorileri zaten bilim kurgu ama dizide blim kurgu ama sculy'nin karşı tezleri bazen tam komedi oluyor. Artık Sculy gördüğü bunca şeye rağmen bilim bilim deyip sonradan rahat 100 defa Mulder hakı çıktığı halde hatta aynı şeye daha nceki bölümlerde gözleriyle tanuık olduğu halde Mulder'a itiraz ettiği kısımları ileri sarıyorum. Çok güzel dizi ama Sculy'nin klişeleri baydı artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...