SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 http://www.canlipetshop.com/ Bide gittigidiyordan 34akvaryum diye bi dükkandan alışveriş ettim, i,kisi de sorunsuz. Canlı pet shop'un bitkileri kaliteli.
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 akvaryumu edindim şuan herşey hazır.ben anlatayım bilenler yardımcı olsun sdfs siyah hagen kum aldım 25 cmlik bi mango kökü.bunu kaynatmak falan lazımmış galiba yapayım mı suyu renklendiriomuş karides falan eklemedim tabi.şuan sigılın dediği yerden bitki siparişi verdim.biraz gaza gelmiş olabilirim ama aldıgım bitkileri söyliyim 10 kök tilki kuyruğu mangoyu kaplamak için java moss ve zemin için cuba aldım. bi de belki lazım olur diye bu misket gübrelerden aldım 10 liraydı.kullanayım mı? çeşme suyunu 1 gün bekletmek yeterli mi ?.falan filan karidesleri ne zaman ekleyeyim 2 hafta sonra mı.ısıtıcı için 25-26 derece uygun dimi. tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum sdfs
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 1 hafta nadasa birak bence. Filtre fln calissin bakteri dengesi olussun az biraz. Bu arada gelen bitkilere dikkat et, disaridan alinan bitkilerde salyangoz olabilir. Iyice temizle oyle koy, ugrasirsin sonra sdf. Ben ilacla milacla ugrasmistim cok.
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 kumu ve suyu koyup çalıştırayım yani bir süre sonra bitkileri ekeyim
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 abi naptın ya, cuba oyle kolay bi bitki degil.tilki kuyrugu iyi, yetistirebilirsin de, moss falan 3ü de farklı gereksinimi olan bitkiler.filtre ne aldın? 24derece ayarla birde sabit.misket gubreyi kullan 4 5 tanesini.
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 ya zemine böyle çim görünümü veren başka bitki varsa onu da alayım.bi de adamlar kolay büyür yazmışlar sdfs filtre atman şelale ya Hemianthus Micranthemoides daha mı iyi olur.daha kargoya verilmemiş degiştirebiliriz
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Tilkikuyrupu bende var, inanılmaz kolay büyüyen bitki, o konuda rahat edersin. Diğer bitkileri bilmiyorum. Bitkileri koyup öyle çalıştır akvaryumu, bitki artıklarından fln kurulur denge. Besin olmadan bakteri gelişmez.
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 yok adamlar kolay büyür yazmamış ya.bne aslında onu alıcakmışım diğerini almışım sdfs.düşük ışık yazan Hemianthus Micranthemoides imiş mesaj attım degişsinler
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 hemiantus micra zemine yayılmaz biraz yukselir parvula dikmistim zemine ben ama co2 destegim vardı zemin bitkileri genelde zordur nanoda da zor oluyor
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 kısmet ya tecrübe kazanıcaz sdfds java moss ve tilki güzel güzel yetişsin yeter şimdilik
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Orda ufak şişede sıvı gübreler var ondan da eklet bence çıkmadıysa kargo. Tilkikuyruğu çok fazla besin ister. Arada gübre atmak iyi geliyor.
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Tilkikuyruğunun dibine nasıl koyarsın bilmiyorum, köksüz bitki o. Ya 5'er kök bir araya bağlayıp öyle koyacaksın, o zaman olur. Tek tek dikersen bi süre sonra toprağın altında kalan gövde çürüyor kopup su üstüne çıkıyor zaten. Ben akvaryum ufak olduğu için tek tek dikiyorum, arada kopunca alttan 1-2 yaprak demeti koparıp yie sokturuyorum kuma. Sen nanoda birarada dik onları daha güzel durur. Fistan daha iyi bilir dipten verdiğin gübre olur mu tilkikuyruğu için, olmaz derse şundan alırsın ben memnunum. http://www.canlipetshop.com/product_info.php?products_id=250
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 akvaryumu koyacagım yer az güneş alsa oluyor dimi.yska hiç almıcak mı ayrıca ışıklandırma olayını nasıl yapıyorsunuz.timer almak lazım mı yoksa gece full yansın mı
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Güneş ışığı iyi değil pek, mümkün olduğu kadar engelle. Yosunla uğraşırsın. Timer bende var, ikea'dan 2 si 10 lira olan timerlardan al, gayet iş görüyor. Süper über pahalı bişey almana gerek yok. Ben gündüz 2 saat kapatılacak, gece de 23:30-07:30 arasında kapalı olacak şekilde ayarladım. Tabi ben normal akvaryum üzerinden konuşuyorum, nano tecrübem yok. Farklı olayları olabilir ışık zamanıyla ilgili vs.
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 timer alsan iyi olur gece full yakarsan gündüz de az ışık alıyorsa 10 gün sonra alg'den akvaryumu göremezsin tilki kuyruguna misket gübre cok yarar saglamaz yapraktan alıyor besini şundan alırsan coşturursun ışığın da yeterli gelirse ki nanoda ışık sorunu olmazhttp://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_1389_1286_9021&products_id=25219 günde 8-10 saat açık kalsın ama bu gece olacak diye bi kaide yok sen akvaryumunu ne zamanları izliyorsun diyelim aksam eve gelince , öğleden sonra falan gece 1 de de yatıyorsun vs 16:00 açarsın 01:00 de kaparsın yeter gibi
Llama Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 benim palyanço balıklarım yumurtladı türkiyede 2 kişi üretiyor bunları biri ben oldum : ) şimdi gittim bunlara özel mikro organızmalar aldım su ürünlerinden bizim üniden bakalım neler olcak
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 ikea ya önümüzdeki hafta falan gidicem.alırım ordan o zaman timerı.manuel açıp kaparım bir süre sdfs bu sıvıyı da alayım
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 onu da aldık o bitkiler büyümezse çekiçle vururum akvaryuma
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Valla digerini bilmem de besini isigi iyi olduktan sonra tilkikuyrugu buyur. Cok arsiz bitkidir sdf. Isik bilr cok onemli diil, ben salyangoz karantinasinda isigi tam veremedim kovadaydi ilacli suda, yine bile buyuyorlardi kopek gibi. Ben haftada bir budamazsam akvaryumun ustunu sarip isigi kesiyor, o derece. Surekli filiz verdigi icin yan uclardan cogaltmasi da kolay.
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Bu arada buyumezse fln diye sartlama kendini, gerekenleri yap akisina birak sonra. Bazen dengeyi tutmuyor tutmuyor, kiziyosun dagiticam akvaryumu diyosun derken bi tutuyor, izlemeye doyamiyorsun sonra sdf.
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 bu nat geo daki akvaryumcu abileri takip ediyorum bayadır.ondan hevesliyim sdfs bitkiler umut versin yeter
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Allahtan ucak kazasi raporunu izlememissin kanka...
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 nat geo wild da vermiyor onu ya.ama bi ara izlemiştim sdfs dün gece adamlar baseball stadyumuna akvaryum yaptılar.sonra bende bastım java mossları sdfs
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2013 Akvaryumda 2 önemli etken var. 1. Isı 2. Işık Gerisi bir şekilde dengeye oturuyor ama bu 2sinden biri ayarsızsa yavaş yavaş bitiyor akvaryum.
Öne çıkan mesajlar