Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Gözü Kurutuyo

Loli-pop

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayar karşısında uzun süre çalışan kimselerde göz kırpma aralığının uzaması nedeniyle göz kuruması hastalığı görülebildiği, bundan korunma için de bilgisayarın tepeden bakacak şekilde kullanılması gerektiği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Zengin, günümüz modern teknolojisinde, işte ve özel kullanımda artık vazgeçilemez yere sahip olan bilgisayarın, doğrudan olmasa da dolaylı olarak bazı rahatsızlıklara neden olabildiğini belirtti.

Genellikle bilgisayar kullananların, bilgisayara uzun bir süre dikkatli şekilde baktığını ifade eden Zengin, ''Bu da 10 saniyede bir kırpılması gereken göz kapaklarının uzun süre açık kalmasına neden oluyor. Bunun sonucunda da göz yüzeyindeki su tabakasının kurumasına bağlı olarak göz kuruması dediğimiz hastalığa neden olabiliyor'' dedi.

Göz kurumasının, zamanında tedaviye başlanmaması halinde gözün korneasının delinmesi sonucu katarakt ve körlüğe dahi neden olabileceğini anlatan Zengin, bilgisayar kullanıcılarının durumu ilaçlı tedavi safhasına getirmeden, kuru ortamda çalışmaktan kaçınarak, klimaya maruz kalmayarak ve varsa kaloriferin üzerine nem yapması için su yerleştirerek, kuru göz sendromundan korunabileceklerini kaydetti.

Zengin, ayrıca göz kuruması rahatsızlığında bilgisayara bakış açısının da büyük önem taşıdığını dile getirerek, ''Özellikle, büro, ofis gibi kapalı ve kuru ortamlarda bilgisayarla çalışanlar, körlüğe dahi neden olabilen göz kuruluğundan kaçınmak için, bilgisayarı tepeden bakacak şekilde kullanmalı'' dedi.

kaynak:mynet[signature][hline]2pac, 10 Eylül 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
futbolu biliyosam konuşuyorum 5 den fazla atarız
bide delikanlı adam renkli takım tutmazmış..!
Sosyal ağlarda paylaş

bende şaşırdım ztn çocugun gözlerine.. faltaşı kadar açmış bencede gayet ii göruyo ama ne bilim genede eklim dedim..:d[signature][hline]2pac, 10 Eylül 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
futbolu biliyosam konuşuyorum 5 den fazla atarız
bide delikanlı adam renkli takım tutmazmış..!
Sosyal ağlarda paylaş

orta 3'te gözlerim bozulmuştu göz doktoruna gitmiştik. her iki gözde de 0.50 astigmat ve miyop çıkmıştı. şu an lise 3'teyim, ve orta 3'ten beri bilgisayarın başındayım neredeyse tüm boş zamanlarımda. ve sağ gözümün miyop derecesi 0.75'e yükselmiş sadece. çok bozulmuş valla gözüm. bi de gözü de mi kurutuyomuş bu bilgisayar?

yemişim bilimadamlarını ya.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool?

[Bu mesaj Saeros tarafından 14 Eylül 2005 20:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim sağ gözüm çok kuruyodu , gözlerimi kapayınca filan çok acıyodu.işte vantilatörü kapadım , yine sulu oldu gözlerim.
ama sıcaktan ölüyodum , ben de sola aldım vantilatörü.sol gözüm hiç kurumadı , şaşırttı beni.
hail to the left eye.[signature][hline]That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.

Sosyal ağlarda paylaş

Bi de bi ara 2000'de bütün bilgisayarlar göçüyodu o noldu? O sırada gözümü kurutmakla meşguldüm.
Bilgisayarımın gözlerim üzerinde yarattığı tek etki yorgunluk.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:
or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people..
Sosyal ağlarda paylaş

ya konuyla alakası yok ama bi arkadaşta makina başında saatler geçirmiştik te annesi gelip ''ekrana fazla yaklaşmayın virüs sıçrar'' demişti[signature][hline]Heşeyi sevin kendinizi özellikle.
İyi insan olun mutlu olun.
Saf olmayın kullanılmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

kurutuyo gerçekten bendede oluyo bazen... bide bilgisayarmı bize yukardan bakcak bizmi bilgisayara? :p[signature][hline]I've come to the conclusion, yes I know
That between black and white there is no room for two
The scale it might be wide, but there's no need to be blind
Between black and white there is no room for two
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
bLackcha0s, 14 Eylül 2005 20:19 tarihinde demiş ki:
gözü kurutuyormu bilmiyorum ama
götümün çok ağrıdığı kesin

:)..ben buna çözüm olarak sandalye yerine 4 kişilik çekyat çektim..yarı uzanık şekilde oturuyorum başında..gece aynı yerde yatıyorum..valla süper..tavsiye ederim..:)[signature][hline]İmpressive...The Most İmpressive...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...