Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy... (izleyenler için)


LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Bir önceki konuya devam etmek yerine izleyenlerin tartışmaları için yeni konu açmayı daha mantıklı buldum. Ayrıca önceki topic biraz daha negatif başladığı için böylesi daha uygun gibi.

Herneyse, bugün filme gittim. Öncelikle kitabını okumadığımı belirteyim. Yani sadık mı yoksa değil mi bilemeyeceğim fakat ben filmde çok eğlendim. İlk yarıda resmen bir çok yerde patladık gülmekten. Ayrıca bir çok aletin dizaynı, mantığı falan çok iyiydi. Karakterler ve filme katılan öğelerde cuk diye oturmuşlardı. Mesela Guide'ın açıklamaları falan çok eğlenceliydi. Efektler, dekorlar ve makyaj ise harikaydı. Gerçekten başarılı yapmışlar.

Sonuçta çok eğlendiğim bir film oldu. Muhtemelen DVD'sini edineceğim.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitaptan farklı idi pek çok yeri ve bariz özet geçilmişti. onca esprinin dahil edilmesi için en az 3 film lazım zaten.ama yine de en akılda kalan esprileri koymuşlar genel olarak.
film sadece ilk 2 kitabın hikayesini konu almış. 3-4-5 yok. ama filmde kitaptaki romantizmin akışını hafif oynatarak, biraz da görsel aksiyon katalım hafif macera filmi gibi olsun diyerek öyle bi film çıkarmışlar ortaya.
heralde 3 filmi karşılayamayacağını duyurdu film şirketi bunlar da 1 filme sığdırmışlar işte ellerinden geleni,çok hızlı ilerlediği için kitaptaki ironileri filmde yakalamak mümkün değil, ama kitabı okuyanlar için herşey yerli yerinde.
karakterler cuk oturmuş.yani ancak bu kadar güzel seçilebilir oyuncular.kesinlikle mükemmel olmuş orası.
filmi ben de beğendim ama sırf hikayeye aşık olduğum için.
bana kalırsa şöyle kallavi 3 film yapılmalıydı, çünkü daha ne espriler ne olaylar var..[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaç yıldır bunun kitabını okuycam ama bir türlü imkanım olmadı.
bu yüzden filmle kitabı kıyaslamam pek mümkün olmuycak.

buna karşın film beni çok eğlendirdi. sürekli farklı olayların olması, bir sonraki adımda ne olacağını pek tahmin edemediğimiz bunun da heyecan ve merakı arttırması bence bir artıydı.

ortamlar çok iyi yansıtılamamış gibi geldi bana. onun dışında herşey çok iyi ve keyifliydi.
Marvin'i çok sevdim. sürekli şikayet sürekli şikayet...
göndermeler iyi yansıtılmıştı. birçok ince espri vardı, özellikle şu adamın evini yıktıklarında "etrafınla biraz ilgilensen yıkılmasını engelleyebilirdin, biz planladık o kadar" gibi lafı aynen, dünyanın yıkılması sırasında da uzaylıların söylemesi ilginç olmuş.

film çok hızlıydı. biraz daha ağırdan alabilselerdi, belki bir-iki filme bölselerdi, çok daha etkileyici bir film çıkartabilirlerdi gibi geldi bana.[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Film güzeldi ya, ben sadece ilk kitaba şöyle bir göz gezdirmiş olsam da eğlendirdi.

Başta yunusların çıkması falan ehash. Mesela rehberdeki tüm grafik kullanımları falan çok zekice yapılmışlardı.

Şimdi bir de bazı esprileri filmde görünce çok anlamsız kaçıyor, "o şiir okuma geyikleri falan". Oralarda bağlı kalınsın diye yapılmış ama ne biliyim tam istediğim tarzda kitabın esprisini yansıtamıyordu.

Marvin tapılasıydı tabi herkes bu konuda hem fikirdir ehe. En güzel sahneler sondaki dünya yapım bölümü falandı böyle dumur insanlar falan, kısa aşk cümleleri pek oturmasa da en sonda.

Dendiği gibi fazla hızlı ilerliyordu, fazla hızlı geçiyordu konular. Bu yüzden pek çok şey havada kalıyor gibiydi, dayanaksızdı. Bir de espri tarzı pek çok kişiye hitap etmez. Uzun cümleler, zekice göndermeler ve ince esprileri üzerine kuruluydu.

Yine de izlenmesi gereken bir eser olmuş.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben niye filmi izlerken uyuduğumuzu hatırlıyorum ve filmden çıkanların %50 si beenmemişti :D allah allah gitmeyin paranıza yazık berbat film yaaa[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr
www.fmturk.net
17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi.


[Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir]

[i][b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Espri anlayışı kişiden kişiye değişir. Bu yüzden beğenmeyenlerde olacaktır tabiki, ama "gitmeyin, paranıza yazık" gibi bişey demek anlamsız bence. Benim izlediğim salonda çoğu kişi baya gülmüştü. Bana göre ise bu yaz günlerinde görülmesi gereken filmler listesinde birinci sıradadır bu film. Çok keyifli.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bayıldım, o yaratıcılık, o dizaynlar, görsel bi şölendi öncelikle, konu süperdi, cidden kaliteli bi filmdi olan biten olayların anlatımı, o kitap don't panic geyiği, marvin fareler vs. çok güzeldi kesinlikle dvd sini alıcam :) müthişti.[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim...
Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus
[b]i have become comfortably numb.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acayip güldüm bide geç gittim ben salonda 5*6 kişi vardı yankılanıyodu kahkahalar

bende kıtabını bulamadım bı turlu ama fılme taptım dıyebılırım kesın edınılmesı gereken bı fılm

esprı anlasıyı superdı
deli bişey
izlemeyen izlesin[signature][hline]you'll hear my cries on the wind...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın inşaası kısmında gülmekten öldüm, özellikle o Ayers kayasını boyayan adamı görünce bi sonraki sahneyi kaçırdım :-p

[spo1=Seriyi okumayanlar için spo]Arthur'un Fenchurch yerine Trillian'a aşık olması, Trillian da karşılık vermesi dışında kitaptan farklı olan hiç bir şey göze batmıyor, hatta bence Humma Kavula falan güzel olmuş baya. Ama serilerde en sevdiğim karakter Fenchurchtü, böyle içim cıs etti Artur Trillian sahnelerinde :)[/spo][signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bayağı bir önceden izlemiştim(malum ülkeye gelişi saçma bir şekilde gecikti) Güzel bir film olmuş ama kitabı çok özetlemiş(kısa). Bence izlenmesi lazım. O kitaptakine uygun yapılırsa kötü olacak film düşünemem zaten:D[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende sevmedim... ilk başlarda biraz izlemeye çalıştım ama sonra cok sıkıldım ve film boyunca uyudum...
ama şimdi keşke hepsini izleseydim diyorum[signature][hline]Kırık kalpler götürürsün peşinden... Çocukken yarım bıraktığın ekmek kırıntıları gıbı ardın sıra koşarlar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitabını okumadım film cok kötü geldi gercekten.
zorladım sonuna kadar izlemek için kendimi. ucuz bütceli cocuklara yönelik amerikan uzaylı filmleri gibi bi havası vardı.
kitap degişik gelebilir tabi[signature][hline]DeviantArt gallery

elvyn, 03 Kasım 2004 23:00 tarihinde demiş ki:
6 yasindan beri resim/karikatur cizerim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
bugün gittim. uzun zamandır kitabını okumayı planlıyordum fakat filmini izledim. genede kitabını okuyacağım. film gayet güzeldi. özellikle bana benzeyen marvin'e bayıldım. pek fazla birşeyden hoşnut olmayan, yaşamın amacını çözmeye çalışan, suratı çok tatlı olup; yüzü asık gibi görünen robotumuz :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmin sonunda marvin restoran everenin diğer sonunda dediği zaman yanımda arasıra horultular çıkaran adam öle yüksek sesli gülmüştü ki ben korkup noluyoz ya diye dumur olmuştum. Sinemanın yarısı adama bakmıştı. Bi yerine bi şey mi girdi diye. Adam gülmekten komaya giriodu....[signature][hline]May the force be with you, always!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...