Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nedir bu klonculuk?

Sorj

Öne çıkan mesajlar

Reklamlarla kafayı sıyırdım ben :-P

ya deli oluyorum bu klon işine.Bi algidanın dondurmalarına bakın birde diğer markaların dondurmalarına.Arada hiçbir fark yok... ŞEkil aynı şemal aynı.Hatta tadları bile aynı.Bu deterjan içinde geçerli.Kosla oxi yi cıkardı ardından 70 80 kişi koslaya benzer klon işiyle uğraştı.Şimdi az önce bi reklam izledim.Sütaş çıkarmış Danone nin şu bağırsak çalıştıran şeysinden aktivia dan.Allahım yaa biraz orjinal olun.Orjinal bişey üret.Resmen aynı şeyi alıp sadece içine, 1 2 replik katarak değişik bişey yaptıklarını sanıp önümüze koyuyorlar.Ben size bi korum varya... neyse...[signature][hline]Kendisine yeni bir sayfa açar.Hayata hep güleryüzlü başlar :>
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Erutan, 26 Haziran 2005 12:04 tarihinde demiş ki:
ya ayda yılda bi oturduk başına televizyonun.5 dakka izliyim dedim Reklamdan geçilmiyor bu meret.Kalktım gittim :)

Aynısını dün gece yaşadım :)[signature][hline]zagG!!
Yav kardeşim ev hanımı nedir ?
Evine bakan hanım bir insandır, ama sen kardeşim kireçlenen makinayı niye söküp bize getiriyorsun, yav kaç sefer dedik hanfendi psikopatlaşmayın biz gelir alırız makineyi...
Sosyal ağlarda paylaş

o sutaşın yaptıgını bende gordum iyice sogudum sutastan 2 reklamın bitiş resmindede kadın beli var aynı şekil fln yapmaya çalısmıs reklamıda bencede ileri gidememizin nedeni de yaratıcı olamamamız herseyin taklitçiligine yapmakta ustumuze yok sanırım ne diyim bole oldugumuz surece yerimizde sayarız...[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

Pek kopyacilik sayılmaz aslında

Yani rasyonel kaç tane sekil var ki? Dondurma çubuğunda durabilecek yenerken düşmeyecek?

Heksagon mu yapsınlar? Yada düşünen adam şeklinde dondurma mı çıkarsınlar? adamlar tabiiki üçgendi dikdörtgendi baz alarak prizma yapıyorlar. olmadı silindir.

ee ne kopyası?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

bencede kopyacılık sayılmaz cnku ticaret hayatında hersey bole oluo... bi firma ii bsiler kesfedio dger firmalar onnla rekabet edebilmek icin ya onn yaptıının ustune bsler ekliyor yada aynısından piyasaya surup karsı firmanın kazanacagı paraya ortak oluor.. ama genelde kazanan o urunu ilk cıkartan oluor cnku insanlar ilk onu grduu icin onu benmsior bence... ama bnun farklı bi seklide olablir: pazar kapma olayıda var bu iste... o urunu daha snra cıkartan firma,ilk cıkartan firmanın gtmedii yere ondan once gderse onn pazarını kapmıs olr ve bolece aynı urunle aynı parayı kazanmıs olr:)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eldar, 26 Haziran 2005 14:33 tarihinde demiş ki:
Bir kere dondurma sektörünün en büyük kopyacılığını algida yapmıştır: Kırk yıllık frigo'yu aşağı yukarı aynı tatta,frigola diye adını değiştirip satmak da ne demek oluyor...

ne yani, "kırk yıllık frigo" diye bedavaya mı verseydi? onu mu diyorsun?
adamlar frigo yapmışlar, satıyorlar, adını da frigola koymuşlar. alıp yiyesin diye. bunda bu kadar öfkelenecek ne var onu anlamıyorum.

bir de "niye klon yapıyorlar kardeşim, gitsinler kendileri farklı birşeyler bulsunlar" diyorsunuz da,
süt satan, light süt satan bir sürü firma var. buna rekabet denir.
sırf "klonsunuz kardeşim siz, rezilsiniz" diyceksiniz diye, bir firma light süt yaptıktan sonra diğer firmalar da çıkarmaması gerekirdi.
oysa çıkardılar. rekabet oldu piyasada, böylece daha farklı ürünlerle, daha farklı fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

ha bir de, danone yapmış olabilir, ama sütaş da onun piyasasına girip, rekabet etmek istemiş işte.
ayrıca kendi müşterilerine alternatif ürünler sunmak için iyi de yapmış bence.
mesela danone yerine sütaş yemeyi tercih ederim.
e bu durumda şu hede hödö yoğurdundan yemek istediğimde illa danone mi almak zorunda kalcam. sırf "kloncu bunlar, bi korum var ya" olmamak için çıkartmazsa, şütaş tercih eden kişiler yiyemiycek mi bu yoğurtlardan.
lütfen biraz mantıklı olun.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gimli, 26 Haziran 2005 13:50 tarihinde demiş ki:
Pek kopyacilik sayılmaz aslında

Yani rasyonel kaç tane sekil var ki? Dondurma çubuğunda durabilecek yenerken düşmeyecek?

Heksagon mu yapsınlar? Yada düşünen adam şeklinde dondurma mı çıkarsınlar? adamlar tabiiki üçgendi dikdörtgendi baz alarak prizma yapıyorlar. olmadı silindir.

ee ne kopyası?

gimli süper fikirler! hemen gidiyorum algida'ya, zengin olacaaam.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...