kingpin Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 said: Sensible, 23 Şubat 2005 22:53 tarihinde demiş ki: Ya zaten burda kitap diye konuşanları anlamıyorum. Ben burda filmden bahsediyorum. "Kitabı okumadan karaktere yorum yapmayın" nedemek ya. Ben kitabı izlemiyorum ki filmi izliyorum. Vizyon bölümüne de filmdeki gandalfı eleştiren bi topic açtım. Kitapla bağı olabilir ama ben kitabı değil filmi eleştriyorum. o zaman başlığı lotr filmindeki gandalf ı eleştiriyorum diye açarsın gandalf karakterini eleştiriyorum diye değil.Ha birde harry potter değil bu ota boka büyü..[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY [Bu mesaj theKingpin tarafından 23 Şubat 2005 23:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 sam +1 sen aslında diyosun ki eyyyyy tolkien madem gandalf ı büyücü yaptın bre zındık yaptırsaydın ya ortaya alevli karışık bişeyler büyü müyü her yerden ışık çıksın yıldırımlar meteor yağsın yakarız bu gezegeni yakarıııııız diye bağırsın gandalf ehuehe bre tolkien, yönetmen naapsın yani kitabı o yazmadı ya[signature][hline]ama kopuktu kopuktu zincir olduramadım...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Ak hacı gibisi yoktur,su guzellige bakın[signature][hline]icq ¶ msn ¶ mutos o'haracs:mutos[cVk]siteniz icin yıllık ucuz reklam @sarisayfalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Abi adamın dediği gayet basit bir şey. "Madem büyücü, neden büyü yapmıyor?" Budur yani.[signature][hline]"Mph Rmph !!" Lamerlere Cevap Yok! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 adamın kurduğu dünyadaki büyücü kavramı da böyleymiş demek ki.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obi_Wan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Kitap ta büyü yapıyor yapmasına ama film de hiçbirine yer verilmemiş, yada çok farklı şekilde yer verilmiş. Mesela filmin ilk bölümünde Balrog a karşı köprüde savaşırken asasına köprüye vurup, köprünün yıkılmasını sağladığı yerde aslında ışık patlaması yapıyor vs vs. Ama yine de enteresan bir karakter olmush filmde ki. O yaşta koşan, didişen, kılıç kullanan bir büyücü. Artı extended bölümü izlediniz mi bilmiyorum ama baya da bir korkak. Extended ı izledikten sonra gözümden çok düştün Gandalf!..[signature][hline]There is no Emotion; There is peace There is no ignorance; There is knowledge There is no passion; There is serenity There is no death; There is the Force Obi-Wan "Ben" KENOBi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 yanlış extended ı izlemişsin o zaman. aragornun peşinden ilk koşanlardan biri o. gandalf tam anlamıyla büyücü değil zaten, bilge demek daha doğru olur. sadece filmi izlemekle kavranılacak şeyler değil hele silmarillion olmadan çok basit kalır bilgileriniz.[signature][hline]En refresh | Rakipsiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 ekşi sözlükten c/p etmeye gerek yok, patide de çok tartışıldı çok konuşuldu, birçok yerde de tartışıldı. sadece maiar ile çatışırken büyü yapmaz ki zaten burası biraz çarpıtma olmuş. lotr üçlemesi ilk kez Türkçe'ye çevrildiği yıllarda (96-97 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam) middle earth ile ilgili Türkçe bir tartışma platformunda middle earth'deki büyü tarzı konusunda tartışıldığını hatırlıyorum. Bilgisi Raistlin veya Elminster ve D&D 3e ile sınırlı kimseler filme gittiğinde Gandalf'ın neden gök yüzünden şimşekler yağdırmadığını, neden ellerinden ateş topları fırlatmadığını veya neden doğru dürüst bir büyü yapmadığını soruyor. Aslında "gidin kitabı okuyun" denmesi çok normal bir olay. Çünkü birkaç saatlik filmde size karakterlerin kişiliklerini, derin felsefeleri, ince esprileri %100 bir şekilde anlatılması çok güç. Örneğin Spawn'ın filmi çıktı, izledik. Ancak o filmde çizgi romanda anlatılan çoğu şey anlatılmamış. Bazı şeylerin nedenleri iyi yansıtılmamış. Oysa çizgi romanları okudukça yeni şeyler öğreniyorsun, yeni nedenler görüyorsun. X-Men'de de öyle. Yıllardır x-men romanı çıkıyor, karakterlerin çoğu özelliği oturmuş ve gelişiyor. O kadar karakteri birkaç saate sığdırmak gene zor. Wolverine'i filmde tanımış kişiler popüler, korkak, basit bir serseri olarak görüyordur. Oysa çizgi romanda onun çoğu şeyi umursamaz, hayvansı güdülere sahip, yıllardır gerek samurai gerek asker gerek de avlanarak savaşçı yeteneklerini geliştirmiş olduğunu felan bilirler. Vs vs. Anlatmaya çalıştığım, bir karakteri tek bir filmle yargılayamassın (bu isterse 9 saatlik bir üçleme olsun). Onun hakkında yazılmış hikayeleri okudukça bazı şeylerin nedenlerini öğrenirsin. Neyse Gandalf'a gelirsem. Middle Earth'te büyü, FR veya DL'deki gibi güç amacıyla kullanılmak için değil de, daha çok iyi-kötü savaşında mistizm öğesi olarak kullanılır. Sürekli olarak büyü yapılır ama bunlar biraz daha gizli şeylerdir. Mesela yüzüğün Smeagol'u Gollum'a çevirmesi, yüzüğün içindeki büyünün sayesindedir. Galadriel'in aynası mesela, gene büyülü. Galadriel'in hobbitlere verdiği parlıyan ışıldak da büyülü bir ışıldaktır. Karanlığı uzak tutmasının sebebi de (mesela Shelob) içindeki büyü gücü. Theoden'in Saruman tarafından ele geçirilmesi gene büyüsel bir oyun. Filmde taşa dönüşen pelerin, Arwen'in nehir sularını kontrol etmesi, Sauron'un gözü felan hepsi gene büyü işi. Yani sadece Maiar'ların dövüşleri sırasında görmüyoruz büyü kullanımını. Sensible'ın sorusuna geri dönersem, bu neden kılıç sallıyor ışık çıkartıyor sadece? Çünkü Middle Earth'teki büyücülerin işi o. Aktif Olarak Raistlin tarzı fireballar çakmak yerine, Merlin gibi daha bilge ve oturaklı bir büyücü tarzı var LOTR'nin. Tabii ki Saruman vs Gandalf sırasında sadece telekinesis yerine biraz daha efektif büyüler beklerdim. Tabii ki aptal aptal fireballar fırlatmasını istemiyorum. Ancak süper bir kılıcı olan, Aragorn kadar olmasa da iyi dövüşen, ışığın temsilcisi bir büyücü telekinesis saldırılarından daha iyi birkaç birşey yapabilirdi. En azından biraz daha ışıksal mistiksel birkaç büyü. Balrogla savaşı da aynen zayıf geldi. Koruma kalkanı yapması gibi değişik ışık büyüleri de yapabilirdi. Neyse sonuçta Middle Earth'teki büyücüler D&D 3E sorcerer tarzı dandun fireballar lightningler atan büyücüler değiller, biraz daha oturaklı kişiler, o yüzden filmde çok büyü kullanıldığını görmüyoruz.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Balrogun orda cok oturakl1 b1 buyu atiyor daha ne =).(kalkandan bahsetmiyorum koprunun durmasindan bahsediom)[signature][hline]Fegro, 10 Şubat 2005 23:42 tarihinde demiş ki: Boya kitabı WoW un hevesi bitince gelirim Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 köprünün durması? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 oturaklı yanlış kelime olmuş gören D&D de büyücüler illüzyon büyüleriyle şaka yapıyor sanacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2005 said: karpuz, 24 Şubat 2005 00:01 tarihinde demiş ki: Abi adamın dediği gayet basit bir şey. "Madem büyücü, neden büyü yapmıyor?" Budur yani. karpuz sen yanlış algılıyorsun. Gandalf için halk büyücü diyor filmde, gandalf kendini öyle tanıtmıyor. Bu ,durumda herkesin hayalindeki büyücü kavramını karşılamasını bekleyemeyiz gandalf'ın. Büyücüler her taşa büyü atarlar diye bir yargı / kaide yok, olmamalı da. Sen kendi büyücü tiplemeni karşılamıyor diye başarısız bulamazsın. Pekala birisi de çıkıp, büyücüler kendilerine işlerine veririler neden bu adam sosyal dese; saçma yırtın bu filmleri dese; yersiz anlamsız olur. Bu ortamın, atmosferin karakterleri böyledir, yargılanamaz. Ki yanlış hatırlamıyorsan, heryerde gandalf arif, gri diye geçer. büyücü sıfatını izleyenler ve 0-6 yaş kategorisine giren vj'lerimiz yapıştırıyor. Ve yine birşey daha, yüzüklerin efendisi türünün; tarzının ilk örneğidir, hatta ilk çıktığında eleştirmen bir kategoriye sokamamış; sonucunda yeni bir kategori yaratmıştır. Burdan yola çıkarak, diğerleri ondan farklılaştığı için yargılansa belki bir yudum haklı olabilirdiniz ama sona varıp başa "tu-kaka" deme tutarsız. Yine tolkien mitojilerden ilham alarak yaptığını düşünürsek, hatta günümüzdeki büyü kavramını ele alırsak, genel ciddi büyü kavramının zaten "ellerden çıkan yıldırımlardan" çok daha sade ve gizemli olduğunu fark edebiliriz.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Daha ne yapsın zırt pırt herkesi toplayıp son anda kurtarıyor. Gandalf olmasa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Filmde gorsel olarak gandalfın buyu yaptıgı pek soylenemez.Bir aura gibi islev goren mesela Moral gucu vardır gandalfın ordulara bu daha cok guc verir,tabi filmde bu ozelligi ile ilgili pek durulmamıs,yada zihinsel buyuleri de zaten son filmde,sanırım pippin idi,gozlerine bakarak gercegi soyleyip soylemedigini anlayabiliyordu. Su cıkardıgı ısık da filmde basit gecilmis onun uzerinden etkisi cok daha kuvvetli olmalıydı onun aslında.Karanlık tarafa en cok zarar veren buyusudur. Gorsel olarak 2.filmin basında Balrog ile yaptıgı savasta,kılıcına yıldırım toplayıp saldırıyordu mesela o ilgimi cekti. Bence cok iyi denegeyi saglayamamıslar.Balrogla dovusunden sonra bana ilerki yerlerde cok entresan buyuler falan yapıcak gibi gelmisti ama,onun yerine kılıc ve asasıyla dalması kotu bir izlenim getirdi bana. herhalde bu da iyi tarafda birini cok guclu gostermek istememelerinden dolayıdır.[signature][hline]icq ¶ msn ¶ mutos o'hara cs:mutos[cVk] siteniz icin yıllık ucuz reklam @sarisayfalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creel Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 bi sürü arkadas sölemish bone golge, adam büyücü degil arif.. mistik.. raistlin olsaydi yerinde tamam derdik adam nie büyü manya yapmio düşmani.. ona bakarsak sauronda "insan" "kılıfındayken" büyü yapmiordu insanlarin zayif yanini "konuşarak" kullaniyordu.. o gandalfinda üstünde sarumaninda üstünde.. her maianin kendine has özel " bi gücü" olmakla beraber galndalf ilk filmde ortalarda bi yerde fearimsi bisiler atio.. (kovukta bilboyu ikna ederken..) büyücüden daha cok irfan sahibi extra algisi olan ölümsüz bi sahsiyet denebilir.. yine boneye katildigim bi nokta (ki lotr ilk yayinlandiginda cok tartisilmishti bu konu hakkinda) iki maia saruman vs gandalf arasinda sadece telekinesi türevi bi carpisma olmasi heralde hepimizi hayal kırıklıgına ugratmistir.. balrogla olan dövüsünde sadece bi kalkan olusturuo bide yine telekinesi türevi "push? :P" köprüyü parcalio filan ama sonraki dövüşlerini hatirlarsak adam kilicla giriordu Balroga.. raistlin yada dalamar yada dier hangi büyücü gandalf gibi kilic kullanabiliodu? edit: typo [signature][hline] "All those moments will be lost...In time...like tears...in rain." /Bladerunner Deviant [Bu mesaj Creel tarafından 24 Şubat 2005 11:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlizarD Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 filmdeki beyaz saçlı,beyaz sakllı ve kara kaşlı hali çok komikti kitap zaten ayrı bişey:)[signature][hline]In the name of desperation I call your name A lamentation I sigh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 elrond gandalftan daha cok büyü yapıyor flimde:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 galadriel de elrond'dan fazla büyü yapıyor ona bakarsan?[signature][hline]En refresh | Rakipsiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Gandalf büyü yapıyor bu arada filmde gayet güzel yapıyor.Sizin alıştığınız türden değil sadece.[signature][hline]Sonunu düşünen kahraman olamaz Jerian Flameeye of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Müsadenizle uzun zaman önceki bir topicten quotelarla cevap vereyim zamanında çok hoşuma gitmişti. said: Selamon, 06 Temmuz 2003 12:41 tarihinde demiş ki: Ya inanamıyorum nasıl da yüzeysel bakıyorsunuz. Gandalf büyü kullanmaya ihtiyaç duymamıştır. O dünyadaki iyiliğin dengesini sağlamakla görevlendirilmişdir. Tanrılar'ın dünyadaki elidir. İstediği zaman muhteşem büyüler yapabilir, kaderi bile değiştirebilir. Yapmamasının nedeni bilginliğinde yatan kudrettir. Raistlin gibi güç aşığı değildir. Anor Ateşi'nin kudreti Raistlin'i milyon kere kavurmaya yeterlidir. Bakın ben nedenleriyle yazıyorum sizde nedenlerini söylerseniz sevinirim said: Selamon, 06 Temmuz 2003 12:59 tarihinde demiş ki: J.R.R Tolkien'in kemikleri sızlıyor. Adam Gandalf'ı yaratırken var olan en güçlü büyücüyü kurgulayarak yarattı. Yok alev topu şu bu... Adam kaderi yönetiyor diyorum size. İyiliğin temsilcisi olarak parlıyor orta dünyada. Siz daha Raistlin'in basit büyüleriyle Gandalf'ı alabileceğine inanıyorsunuz. Olabilir mi? Elbette ki hayır. Anor Ateşin'den bahsediyoruz. Gücün yandığı ateş. Ve Gandalf bu ateşin en yüce kullanıcısı. Raistlin gibi Fistandantilus tarzı bir adamdan destek alarak da gelmiyor. Tamamen kendi kudretiyle yaşıyor. Yapabileceği büyülerin gücünü kimse sınayamaz. Tek harekeyi Raistlin Majere'i Abbys'e göndermeye yeter said: Viktor, 06 Temmuz 2003 13:22 tarihinde demiş ki: aslında turk halki "Sıkıcı olm bu bananae" seklınde bır dıslamayla Sılmarıllıonu okumadan LOTR ustasıyım dedıgı ıcın boyle puruzler cıkıyor Bır kere Illuvatar yanı buyuk tek tanrı dıger tarıları yarattıgında Gandalf ordaydı ısmı Olorin bınlerce yıl Valinorda tanrılarla bırlıkte yaşadı Dunyanın yaratılısını gordu Elflerın yaratılısını gordu Illuın ın yıkımını Agacların ısıgını Melkorun saltanatını gordu Agacların bozulmasını ve sılmarıllerı gordu melkorla savastı Melkorun zıncırlendıgı savasta rol aldı ve balroglarla dovustu sonra melkorun morgoth olarak adlandırılmasına sahıt oldu melkoru ortadunyadan atan savasa katıldı Numenorun yaratılısını gordu Numenorun cokusunu ve numenor un tanrılara savasını gordu Gunesın yaratılısını gordu ılluvatarın dunyayı eyıp bıcmesıne sahıt oldu Sauron yokedıldıkten sonra Orta Dunyaya yollandı dıger ıstarı ıle yollandıkı bır daha kotuluk olmasın orta dunyada ve sauron yok edılsın (bır Maıar ı kolay kolay yok edemessın) Yuzuk savasına katıldı senelerce orta dunyayı gezdı Batıda ona Gandalf dedıler Elfler ona Mithrandir dediler dogu ınsanları ona grıhacı dedıler hep ınsanlara yardım ettı Morgoth un kudretlı balroguyla savastı ve yenmemesı gereken kendınden daha guclu balrogu yendı. Olumden ve ateşden gectı yenıden Illuvatar taraında gorevlendırıldı ve sauronun yok edılmesıne yardım ettı ısı bıtınce Su yuzugu 3 buyuk elf yuzugunden bırıyle orta dunyadan ayrıldı ve valınora gerı dondu cunkı gorevı bıtmıstı.. [Bu mesaj Viktor tarafından 06 July 2003 15:24 tarihinde değiştirilmiştir] Kaynak:http://forum.paticik.com/view.php?id=37865[signature][hline]With each kill I grow wiser With added wisdom I grow stronger / A.E. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: Bonecrusher, 24 Şubat 2005 00:58 tarihinde demiş ki: köprünün durması? Kopru fizige aykiri bi biçimde asili kaliyor ya o muabbet[signature][hline]Fegro, 10 Şubat 2005 23:42 tarihinde demiş ki: Boya kitabı WoW un hevesi bitince gelirim Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 said: theKingpin, 23 Şubat 2005 23:37 tarihinde demiş ki: o zaman başlığı lotr filmindeki gandalf ı eleştiriyorum diye açarsın gandalf karakterini eleştiriyorum diye değil.Ha birde harry potter değil bu ota boka büyü.. Ya arkadaşım Vizyon bölümüne açtığıma göre filmdeki gandalfı eleştriyorum demektir bunu kestiremiyormusun yahu... Neyse kendini kurtarmak için daha uğraşma,uzatmayalım...[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young [Bu mesaj Sensible tarafından 24 Şubat 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 bu kadar iddialı konuşma arkadaşım kitabı okumadan, filmdeki gandalf diyorsun kitaptaki halini bilmiyorsun. filmde kitaptakinden de fazla büyü kullanıyor aslında..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 o zmn önce kitabı oku, ordaki gandalfla kitaptaki gandalfı karşılaştır ve eğer eleştirin sadece filmdeki gandalfa yönelikse senaryoyu kitaptan uyarlayanları eleştir.[signature][hline]yargılamayın, henüz siz de yargılanmadınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2005 Simdi birsey diyecegim baya bir samanyolu dısına cıkarıcaksınız benı en ıyısı susmak lazım da en kucuk olarak Lotr bır harmanlamadır bulunmuş birşey degıldır neyse..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar