Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wardogs

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

https://store.steampowered.com/app/1867240/WARDOGS/

Artık buna bi başlık açma zamanı geldi iyice öldürdünüz forumu ayıp.

2 günlük closed beta izlenimlerim gayet olumlu. Çok tatlı bir oyun geliyor. Tahmin ettiğim şekilde Battlefield/cod gibi action focused değil, Arma / squad gibi bayık mil-sim değil, tam bir midrounder oyunu. Mil-sim tarafına bi tık daha ağır basıyor ama ayak tırnağından vuruldun, bundan sonra sürünerek hareket edeceksin bayıklığı yok. Kendi adıma Planetside / Battlefield 2 zamanlarında aldığım keyif tarzında bi keyif aldım, Foxhole keşke FPS olsa derdim, öyle bi etki de aldım, keşke olsa diyeceğim çoğu şey var ya. Savaşı bırakıp 1 saat lojistik kastım, sahaya adam taşıdım, onu bırakıp kamyonla ön cephelere supply taşıdım, onu bırakıp combata girdim falan. Duymadıysanız mutlaka bakın.

Fırsattan istifade reklamımı da yapayım, 2 adet Wardogs inceleme videom var biraz eskiler, yenisini de yaparım belki yakın zamanda. Onları da postlayayım buraya:

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

squad'ın ufak tefek farklılıları olan kardeşi olmuş. %80-90 falan aynı. bu, bazı şeyleri biraz daha simüle etmiş falan. ama bazı şeyler da daha casual.

heli oynadım ondan örnek verirsem, heli kullanmak daha kolay. ama fob'a attığın çantaların yerine dikkat etmen gerekiyor çünkü adamlar taşıyacaklar. ama oyunda tüm adamlarını gördüğün için nereye ineceğini biliyosun. squad'da oyunda simgeler yok, haritadan açıp bakıcan.

bu biraz extraction gibi, ölürsen para basıp aldığın tüm eşyalar gidiyor. bu da pes etmemeye zorluyor ve kaldıracak birini bekliyosun eşyaları kaybetmemek için. bu yönü iyi. squad'da sadece yolculuk zor geldiği için pes etmemeye çalışıyon. burada öldürdüğün adamı da lootlayabiliyosun aynı şekilde. ama iyi oynayan hep daha fazla avantaj elde ederken kötü oynayan dımdızlak kalır, kötüyü daha da kötüye iter. eşitliği bozdukça bozuyor oyun boyunca.

level'lar var, ama tek oyun bazlı değil. bu da oyunu çok oynayanlara avantaj veriyor. squad'da herkes eşit ve o maçtaki yeteneklerine bağlı. ben heli oynucam, adam alıyo oyunun başında 13 kişilik heliyi koyuyo ortaya topluyo herkesi. ben cücük gibi heliyle yolcu bulmayan minibüs gibi korna çalıyom. belki ileriki seviyelerde çok oynayan herkese herşey açık ve çok paraları olduğu için normalleşiyodur ve yeni başlayanlara limit koymak içindir bilmiyom.

ama en büyük eksi burada squad'ların bi boka yaramaması. belki betadandır ama bir oyunda bile kimsenin squad kurup konuştuğunu görmedim. sadece klanlar kuruyor onlar da muhtemelen discord'dan falan konuşuyor. herkes battlefield gibi takılıyor, orada bile daha anlamlıdır ekipler.

squad'da general var, squad liderlerine emir verir, squad'lar da birlikteki adamlarına görevleri dağıtırdı. baya bildiğin askeriye gibi hiyerarşi ve hareket var. bu da oyunun en güzey yönüydü.

ha bi de bu anca 1-2 seneye adam olur. hem optimizasyona, hem crash fixlere, hem de gameplay iyileştirmelerine ihtiyacı var.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Bana da gelmiş beta test oynadım biraz. Razz'ın dediği gibi squadların hiç bir işe yaramaması kötü. Hiç bi kordinasyon filan yok. Battlefield'da en azından objectiveler daha belirli olduğu için konuşmadan bile daha toplu hareket oluyor. Bunda çok rastgele her şey. Herkes bi taraflara dağılıyor. Bir de hep 2 takım birbirini yerken 3. takım kazanıyor arada gibi hep maçları sdf. 

Bi comander modu lazım  oyuna. Ya da objective markerlar. Towerları capturela, drill kur, fob kur, hot zone u kendine çek gibi mekanikler varmış da onları yapmak için gereken kordinasyonu görmedim daha hiç. Konuşanda yok pek. Olsa da proximity chatle çok bi fark yaratmaz. Daha Squad'ın ki gibi bi sistem lazım gerçekten. 

Oyunu alacaktım da betayı görünce vaz geçebilirim.

Mesaj tarihi:

player koordinasyonu için chat'ten fazlası gerektiğine katılıyorum. Map'e konulan markerların da 5 10 saniye içinde kaybolmasına ayrı uyuz oldum. Heli ile adam dropluyorum, requesting dropoff diyor, görüyorum mapte neresi olduğunu, 5 saniye sonra gidiyor marker. benim oraya gitmem 1.5 dakika zaten. sürekli map açıp check etmek zorunda kalıyorum o arada heli kontrolü kayıyor falan.

var geliştirilmesi gereken noktalar. umarım UI quality of life'ları playerların insiyatifine bırakmazlar. Hardcore milsimlerdeki en gıcık olduğum şey zaten. chat okuyacaz paso kimin neye ihtiyacı var anlamak için.

Mesaj tarihi:

twitch de biraz izledim baya ilgimi çekti. buraya bakayım oynayan var mı nasıl bulmuşlar dedim. konusu açılmış hll

bi kaç dakika izleyince bile yazdığınız en büyük eksiklik göze çarpıyor hemen. kim ne yapıyor nereye gidiyor belli değil.

takibe aldım.

• Yeni Oluştur...