Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patiye aldığınız kuru mama markası?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

sıkı bir proplan kuru mama fanı olarak 2026 yılına girdikten sonra bi dedim 10 kglik alayım yine. saçma sapan bir fiyata gelmiş. sonra diğerlerine baktım acana, n&d gibi markaların da kg fiyatlarına çılgın zamlar gelmiş. vergiydi, kur farkıydı, komisyondu derken uçtu ok TR burası he diyip devam ediyorum. 

yemeksepetinden alışveriş yaparken wanpy ödül mamasıyla tanıştık. bizim kızla oğlan pek bi sevdi. geçen baktım kuru mamalarıda satılıyormuş. çin menşeili, çin'in premium markasıymış. kuru mamayla ilgili fazlaca yorum var 5 yıldızlı. ama genel olarak forum patilerine bi sormak istedim hangi markaları alıyorsunuz ya da her seferinde fiyat analizi yapıyor musunuz son zamanlarda.. 

temizmamayı arkadaş dene dedi denedim ama bizimkilerin çok tüyü döküldü, kusma oldu vs. fakat sokakta ki kediye baktım içinden geçti mamanın sokak dediğimede bakma site içinde ki sosyete kedileri resmen. 

Mesaj tarihi:

Veteriner olarak önerimi söyliyeyim: ilk bir yıl mümkünse kedi-köpeğinizi n&d ile besleyin(tahılsız sürümleri) mümkünse.N&d mama çok yüksek protein içeriği ve az tahıl içeriğiyle hayvanın büyüme çağındaki en büyük destekçisi olur.İlk yıl vereceğiniz ekstra mama parası ileriki yıllarda çıkacak hastalık parasından düşülür.İlk yılın ardından 5. yıla kadar mümkünse eukonoba,hills,royal canin gibi orta seviye mamalarla geçirin(burda hayvanın özel durumuna uygun mama olsun,misal evden cıkmıyorsa enerjısı azaltılmıs,kısırlaştırılmıs vs.5 yasından sonra kalan ömrünü protein oranı düşük,daha çok mide dolduran ucuz-orta mama verin hayvana.Şimdi biraz saçma gelecek ama 5 yaşından sonrada yüksek proteinli sağlam mama ile beslerseniz ev hayvanlarında böbrek hastalıgı riski artıyor ve farkında olmadan yaşam kalitesini düşürüyorsunuz.5 yılın ardından en güzeli veteriner hekimin kilo ile sattıgı açık mamalardır.Dermatitle karşılasırsanız mama kullanımı sonrası;o mamayı değiştirin.5 .yıldan sonra yıllık olarak mamayı swaplamayı düşünebilirsiniz,tek yönlü beslenmeyi engellemek için.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

İlk bir yıl bütün kedilerime azcık paraya kıyıp acana/orijen dayadım, ilk bir yıl da sayılmaz kısırlaştırana kadar diyelim. Proplan kullanıyordum eskiden ama onda da bazı sorunlar yaşayınca n&d kısırlaştırılmış balıklıya geçtim. Petgross da 10kgsi 4200tl falan oluyor, proplanın açık mamasından bile ucuza geliyor. Bir de yıllar önce bi kedimde tavuklu mama sebebiyle bi sıkıntılar yaşamıştım o gün bugündür tavuklu mama kullanmıyorum, ıslak mama alırken bile tavuklu hiç almıyorum. Evde kendimiz yaparsak veriyoruz sadece.

Mesaj tarihi:

dişi smokin 8-9 yaşlarında erkekte tekir 5 yaşında ikiside kısır. veteriner de düzenli kontrole gidiyoruz hiç bir hastalıkları da bugüne kadar çıkmadı hiç. sonuclarimiz hep tertemiz. gerci tekirde ileride cikabilir belki cunku cok bokbogaz yemekte secmiyor hiyar. hatun mama secici, suyunu bile anca musluk suyu olursa icerim diyenlerden ve ben gibi surekli su icer. ama mama konusunda fiyat algim iyice karisti ve biktim sacma sapan fiyatlandirmalardan. 

wanpy'nin tahılsız yazması ama içerikte bolca karbonhidrat olması eksi yazıyor. temizmama gibi yerli üretici mamaları bizim patilerde sorun cikardi tüy dökme, vıcık vıcık kaka gibi hemen kestim o anda. 

• Yeni Oluştur...