Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RAM kurakligi ve yokluk (tesekkurler AI)

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

ayni magza, ayni ram, 1 aylik fiyat farki. 

istifleseymisim temiz 300-400 euro kolay para

mQ4Tt6X.png

ozyY32J.png

buda eski ram im

8OQTjHY.png

RnSK2qh.png

altin almayin, ddr5 alin

(YTD)

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

611660120_1429520069174914_1053730529860

https://wccftech.com/nvidia-to-bring-back-geforce-rtx-3060-q1-2026-tackle-memory-shortages/

Alıntı

Nvidia is seemingly planning to restart production on the RTX 3060 in Q1 of this year. The card first launched in 2021 and is still one of the most popular gaming GPUs around, according to data from Steam.

In 2024, Nvidia began retiring the card as it moved on to the 40 and 50 series of GPUs. However, due to DRAM being rapidly consumed for data centers, it has become harder and more expensive to procure the GDDR7 needed to produce the newer, more powerful RTX 5060. (Sidenote: Basically, every datacenter built or being built will be out of date in the near future, meaning the billions invested in them will be basically a waste!)

nvidia-to-bring-back-the-geforce-rtx-306

• Nasi yani? 1
Mesaj tarihi:

bu ne lan Fallout evreni gibi, ssdleri ram olarak kullanma modlama falan fikirleri de varmış Ruslarda.

kuraklıktan naapacağımızı şaşıracaz sonunda bu AI-Cloud büyüyecek diye, ben Cloud oynamam abi ne oynayacam abi, evimde isterim oyunumu neyimi eski topraaz biz.

Mesaj tarihi:

geçen hafta psu bozuldu korktum valla başka şeyi de bozdu mu diye. kalanlar şimdilik sağlam. bi ups alayım bari iyi korumak lazım eldekileri😂

Mesaj tarihi:

elektrikler kesiliyorsa ups şart. benim artık kaldırmamaya başlamıştı 2-3 senelik ups, gittiği gibi kapanıyordu.

açtım içindeki aküleri değiştirdim sıfırlandı. mis gibi gidiyor şimdi oyundayken bile 4 monitörle devam ediyor 10dk.

Mesaj tarihi:

7 sene once tasindim oturdugum eve, bir boktan saat taktiydim elektrikli, 7 senede masallag bir kere bile elektrik gitmedi

sonra turkiyeyi hatirliom, gece oyun oynarken bi saat 2-3 arasi istanbulda mutlaka gidip geliodu 5dk dsaffdsa

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

merkezi yerdeyim çok sık gitmiyor ama binada topraklama yok. o yüzden az bile olsa olduğunda bozulma riski fazla oluyor sanırım. 4090 fln var riske gerek yok. psu bozulması bi tedirgin etti🙃

Mesaj tarihi:

benim için yazdıysan eğer yeni psu yu aldım zaten eskisi bozulunca. ama önceki bozulduysa elektrik sıkıntılı olabilir ve tekrarlayabilir o yüzden önüne de bir ups alayım dedim. ama topraklama yokken o da bir seviyeye kadar korur tabi. bi bakır çubuk alıp kendim çakacağım sonunda.🙃

Mesaj tarihi:
df, 07.01.2026 22:36 tarihinde dedi ki:

merkezi yerdeyim çok sık gitmiyor ama binada topraklama yok. o yüzden az bile olsa olduğunda bozulma riski fazla oluyor sanırım. 4090 fln var riske gerek yok. psu bozulması bi tedirgin etti🙃

nasıl topraklama yok? nasıl projeden geçmiş o bina aklım durdu şuan

Mesaj tarihi:

klasik eski binalar. istanbulun %80 inde yoktur abi proje mi vardı eskiden. sonradan bina ana hattına takılıyor. büyük şeyleri ana sigorta kapatıyor o yüzden can riski olmuyor. ama her daireye hat çekme, kırma işine üşeniyorlar. o yüzden dairelerde daha küçük çaplı dalgalanmalar oluyor. genelde bu şekilde eski binalar. yani binada hiç yok değil ama daireye getirmemişler. elektronikler için o dalgalanmalar riskli.

• Yeni Oluştur...