Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 (düzenlendi) Hivemind in eyleme kapasitesini anlamak lazim ya, cunku su haliyle alien bir tehdit karsisinda pek bir sey yapamayacak kadar pasif gorunuyor. Carol ve digerlerine kolektif anilardan mutevellt bir yakinlik hissetmesi buna neden oluyor diyecegim ama o da degil, hayvanat bahcelerini bosaltirken de epey hirpalandilar, yani irkdaslik degil mesele gibi, tehdit karsisinda (carol) yapip yapabildigi en buyuk eylem kacmak oldu simdiye kadar. Hadi dunyanin bir butun olarak wellbeing inini dusunuyorlar diyelim hayvanlarla ilgili meselede, siniri nerde, bu kadar sayida insan organizma olmasi bastan sorunlu diye alien invasion a okay mi olacaklar mesela, bir suru soru var. Ama asil merak ettigim fareler de hivemind a dahil mi akshf Kasım 28, 2025 Marl0_on tarafından düzenlendi
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 yani şimdi enerjiyi %100 güneşten alanlar veya kimyasal çevrimle elde edenler dışında dünyadaki tüm canlılar diğer canlıları tüketerek besleniyor. dev bir agar.io yani. bu noktada belli büyüklüktekileri, bizim kanıtlayabildiğimiz oranda acı çektiğini düşündüklerimizi, beyin kapasitelerinin olduğunu sandıklarımızı vs yememeye karar vermek hep bizim koyduğumuz çizgiler. bu noktada belki de hive mind'ın e05'te... Spoiler ...insanlara tükettirdiği toz içecek bu döngüde olmayan birşeydir
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2025 e06 Spoiler pokerde kaybeden eleman da alkışlayınca yarıldım ya. virus tam bir chatgpt. bir de yine bölüm sonuna türkçe şarkı koymuş. bunun türkiyedeki elemanla bir ilgisi mi vardır nedir. şu koca ekran saat ile olayların ne zaman anlatıldığını aktarmasından nefret ettim. media player'in filmin kaçıncı dakikasında olduğunu göstermesi gibi ve bir ileri atlıyor bir geri atlıyor biz de o timestamp'e bakıp anlıyoruz. kocaman olunca daha okunur da olmuyor ayrıca.
neokrasi Mesaj tarihi: Aralık 12, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2025 izlerken reels kaydırcak kıvama getirdi beni.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 12, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2025 dasaaa, 22.11.2025 21:44 tarihinde dedi ki: adamin kismini izlerken lop lop atliyorsun. diyet gibi bisi oluyor iste. gereksiz yagdan kurtuluyorsun. tertemiz. ai az daha ilerlesin "yonetmek 31inden kurtar bizi" gibi bir secenek ile sunlari izlemeden once editletip atak dizilerden iste. yonetmen 31i var gene. gereksiz yagi atarlarsa azicik izlenilir. ama yonetmen her hafta 31de
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 13, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2025 Spoiler Yavaşlığa takmıyorum ama şu son bölümde klişe saçmalıklar var. Ya hocam kasetlerle ingilizce öğrenmesi falan he yol boyunca çalışıp Carol la karşılaştığında harika ingilizce diyalog kuracak. Artı hive dan hiç bir yardım almadan elinde benzin bidonu e yardım almadan yemek nasıl yiyor nerede uyuyor tüm kıtayı geçip kuzey amerikaya gidecek ormanları falan yarıp. Buralar baya saçmaydı, Carol da bu bölümde elle tutulur bir şey yaptı denemez, bence gereksiz bir bölümdü
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2025 Spoiler öncelikle o adam baya kaliteli. ve inatçı + old school. ormanları yarıyor da belli ki orası zaten kendi kültüründe bilinen bir yol, belki küçüklüğünde babası oradan getirdi vs bunlar doldurulabilecek şeyler. salaklık evet, bin git uçağa. çok daha kolay olurdu ama bu adam da baya ana karakter bence ve altını dolduruyorlar. bu arada sadece bu bölümde bir aydan uzun süre geçiyor. adam da yollarda gayet öğrenebilir, zaten the world is big, yellow dog seviyesinde ingilizce öğreniyor yani gayet normal. arabası, kaset dinlemesi, giyimi vs adam tutarlı yani. yolculuk müziği ile gittiği sahneler falan çok hoştu bence. ben yine 5sn şekli yapıyorum kastırılan sahnelerde ama bence karakterlerin oturması için yavaştan gidiyor. bu iki karakter diğer 11'e tek takılmayan aykırılar sonuçta ve birleşmek üzereler. ayrıca tüm bölüm boyunca sinek yakalamaya çalışan bi walter izlemiştik hatırlarsak. benim şu an en çok uyuz olduğum şey carol'un hala gerizekalı bi şekilde telesekreter mesajını dinlemesi. ben daha 2. duyuşumda bunu kapat direkt biple başlasın derdim, kadın üşenmeden bekliyor mesajı.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 13, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2025 bu bölüm görsel olarak güzel karelere sahipti. onun dışında hikayelik bir şey yok işte geçiş bölümü.
neokrasi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 son 3 bölümde olanları toplasan süre olarak bi tane insta storysini geçmez...... nbc fanboyuna bunu söylettiler 1
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 oha bu kadar boş bölüm olamazdı ya. önceki bölümlerin boş geçmesini sonraki bölümlerde çok büyük bir şey olacak beklentisiyle izlemiştim de. daha büyük boş geldi!
Liebe Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 (düzenlendi) Acaba böyle böyle mi izletecekler diziyi, bak şimdi bomboş bir bölüm çekelim ki beklenti artsın bir sonraki bölüm daha da boşunu çekelim manyak olsunlar diyor olabilirler dbfshs Bölümle ilgili tek güzel şey Spoiler Hold life im gonna live it up Duyunca baya şok oldum lan telefondan falan mı açıldı dedim ahdhshaba Aralık 14, 2025 Liebe tarafından düzenlendi
Notsand Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2025 razzRaziel, 13.12.2025 15:22 tarihinde dedi ki: İçeriği gizle ormanları yarıyor da belli ki orası zaten kendi kültüründe bilinen bir yol, belki küçüklüğünde babası oradan getirdi vs bunlar doldurulabilecek şeyler. Spoiler Adam Paraguay'li, kendi ulkesinden baya uzakta su an. Peru, Ekvador, Kolombiya'yi gecip su an Panama'daki Darien Gap'e ulasti anladigim kadariyla. Orasi gercekte kara yoluyla asilamayan, jungle + karteller tarafindan istila edilmis, oldurulmenin neredeyse garanti oldugu vamvahsi biryer. O tuzaklar da o yuzden var. Neyse, bolumde de gorduk ki tek basina yetemeyecek zaten. Virusler surekli izliyor onu havadan, sonunda da yardim ettiler iste.
Phyx Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 her bölümde vurdu kırdı mı istiyosunuz?
progamer Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 gayet güzel ilerliyor bence dizi. Hiç baymadı beni. Prodüksiyon, cinematografi çok iyi olduğu içindir belki. Böyle çeksinler 4-5 sezon seyrederim ben sdf.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 gorseller guzel abi. ben mesela, apple arkaplan resimlerini falan acsan, sicarken falan izlerim yani. o kareleri nasil yakaliyorlar? ne kadar guzel cekiyorlar yeryuzunun her yanini. hastasiyim. bu dizide de o arkaplan resimlerine doyduk vallahi. hoop haritya zoom in, hooop zoom out. deniz-dalgalar falan. ama bu guzellik ne yazik ki superficial. su anda bu dizi de oyle superficial. bir sey soyleyecek diye bekliyorsun. ama bir sey demiyor, diyecegi cok bisi yok gibi geliyor. mesela yazdim mi hatirlamiyorum, the thing vardi. acilisinda konusma vs yok. olani da anlamiyorsun zaten. ama filmin tek karesi bosuna harcanmis degildi. simdi dijital iste. yonetmen diyor, "suradan bu adamin boyle melul melul saga dogru bakisini cekelim 20-25saniye" yanindakiler de demiyor, uyarmiyor (iyi gun dostu) "peki bu 5sn cekimi, 20saniye uzatinca, konuya ne katki saglayacak?" cekiyor sadece. vakit gecsin, torba dolsun. dizileri filme cekme zorunlulugu getirip eski usul, agir-kutleli kamera versen aslinda bak biter yonetmek otuzbiri. "anlatacak konum var! dur anlatayim!" der girer konuya. bir de hissiyati bize tek sahneyi 40saniye cekerek vermeye calistigi ve bunu da beceremedigi icin 48d 14h 31m 69s diye gosterme cabasina giriyor. cunku kadindan anlamiyorsun bunu. (iyi bisi olsa da izlesek) 1
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2025 razzRaziel, 27.11.2025 23:12 tarihinde dedi ki: İçeriği gizle veya belki bir uzay paraziti, ilk baş tüm türü ele geçirip sonra kendini kopyalamak için sinyal güçlendirici gibi kendi kodunu bu yeni gezegenden de yaymaya başlıyor. Spoiler bu doğru çıktığına göre bunlar baya baya bütün evrende tek tek bulaşıp hayatı sonlandırıyolar. tüm enerjiyi de yayılmak için, kodu evrene yayacak sisteme harcayacaklar. aynı kanserin farklı hücreleri sadece kendi amacına hizmet eden bir kütleye indirgemesi gibi çoğalıp, enerjisini çekip, yayılıp en son da kendiyle birlikte hostu da öldürüyor. yani evrenin kanseri adamlar. bu arada carol çaktırmadan bunların açığını bulmaya çalışırken, bana bunlar da aynısını yapıyor gibi geldi. carol'un hisleri ve anılarıyla bir çeşit açık arıyor veya anlamaya çalışıyor olabilirler. nasıl hissettirdi vs gibi sorular fazla meraklı. 7 milyar insanın kolektif bilinci ve hafızasıyla bu tarz şeyleri merak etmezsin. sonuçta 7 milyar insan dönmüş, dönmeyen kişilerin neden dönmediklerini çaktırmadan ve bilmediğimiz kurallar nedeniyle rızası eşliğinde anlamaya çalışmaları gerek bence. üzerinde çalışıyoruz, bunu biz de anlamaya çalışıyoruz vs sürekli gelişen bir hive mind, şu anki hali bebekliği bile olabilir.
Notsand Mesaj tarihi: Aralık 19, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2025 Ben Carol'un yerinde olsam viruse 1993 yilinda Hugo programinda gercekten kufur edilip edilmedigini sorardim. 2
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2025 sanirim dizinin tek "azicik da olsa bir sey olan" bolumunu izledik. gec basladi ama acilacak bence!! 5 bolume yoluna girer ve guzellesir!! ne? sezon 9 bolum mu??? sadece cliffhanger verip sacma sekilde arada birakcaklar oyle mi? hmm... yaz abi basina "breyking benjaminin sarkicilarindan" diye, iki de sabit kamera koydun mu tamamdir. ne kafani yoruyorsun senaryo, derinlik falan. min 84% rotten potato garanti abi.
Norak Mesaj tarihi: Aralık 21, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2025 Son 2 bolumde butceyi kismislar bariz, sezon sonu bolumune para yetsin diye
neokrasi Mesaj tarihi: Aralık 24, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2025 (düzenlendi) sezon final bölümü gelmiş. yarısında bıraktım. ben pes ettim. siz devam edin. Aralık 24, 2025 neokrasi tarafından düzenlendi
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 24, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2025 bu sezon sonu muydu şimdi, başka bölüm yok galiba
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 24, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2025 çok yavaş ilerledi ya, 2x şey olabilirdi şu 9 bölümde. bölüm çıksın diye uzatılmış gibi. sonraki sezonlarda ne derece derinleşir bilmiyoruz tabii ama film daha iyi olurmuş sanki. tek atımlık film konusu ya bu.
Öne çıkan mesajlar