Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Hazırda SuperOnline fiber hattı var, bir de Türk Telekom fiber hattı bağlatacağım. Bu iki hattı birleştirip evin içinde odalara dağıtmak istiyorum. Bunu yapmak mümkün mü, veya bir sıkıntı yaratır mı? Böyle bir birleştirmeyi yapmak için router bakarken hangi özelliklere dikkat etmek gerekiyor? Multi WAN olması yeterli mi bunun için? SuperOnline'ın ve Türk Telekom'un verdiği cihazları da bağlamak gerekiyor mu, yoksa her şey tek router üstünden olur mu?
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2025 açıklayıcı oldu bu sağol
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2025 eger hatlardan en az 1 tanesi gigabit degilse getirisine degmez. eger en az biri gigabitse, seni gigabit switch kurtarmaz. bottleneck in o switch olur.
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2025 amaç ne? ona göre cevap vermek lazım. evdeki çocuğun internetiyle babanın interneti farklı olsun diye mi?
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 burada SuperOnline kullanan varsa, anlamadığım bir şey var. SuperOnline 100mbit kullandığım başka bir dairede, PC'de Speedtest yaptığımda 95/95 mbit hız çıktı. cep telefonunda browserda test yapınca 400-500 mbit arasında bir hız veriyor. uygulama üstünden test yapınca 550/900 mbit hızlara çıkıyor. benim hatırladığım, buradaki Superonline altyapısı en fazla 100 mbit destekliyordu. benim kullandığım paket ise standart 100 mbit paketleri gibi en fazla 20 mbit upload'a izin veriyordu. hatta şimdi baktım benim altyapıya uygun 50 ve 100 mbit paketleri listeliyor sadece. ben paketimin desteklediği hızın üstünü nasıl alabildiğimi anlamadım. aşağıdaki PC'de çektiğim görüntü: 10Gbit Network Adapter'ın aygıt yöneticiler altında Speed & Duplex ayarını değiştirsem acaba daha hızlı internet erişimi mi olur diye baktım. 2.5 / 5 / 10 Gbps full duplex ayarlarından birini kullanınca kabul etmiyor, internet bağlantısı çalışmıyor.. 100 Mbps full duplex seçtiğimde internet bağlantısı çalışıyor. ama Speedtest üstünde 95/20 mbit internet hızı gösteriyor. Auto Negotiation kullanınca 95/95 mbit hızlarını görüyorum tekrar. gerçi bu tamamen rastgele olabilir, emin değilim. şimdi tekrar denedim, 100 Mbps full duplex seçince, Speestest üstünde yine 95/95 mbit gösterdi. Auto Negotiation'a geri getirince 95/20 mbit'e geri düştü. Aynı hatta bağlı eski bir PC'de denedim, Speedtest'te 900/20 mbit hız sonucu veriyor. Onun Speed & Duplex ayarlarını değiştirip tekrar Auto Negotiation'a geri getirince Speedtest'te 900/650 mbit hız gördüm. Daha yeni olan PC'de hız ayarlarının 100/100 mbit'e limitlenme problemi var, onu anladım. Ama SuperOnline'ın iki bilgisayarda da upload hızını 20 mbit'e indirip sonra geri maximum hıza çıkartmasını anlamadım. Testlerin birinde 20 mbit çıkıyor diğerinde maximum hız. Tabii burada esas problem... Lan 100 mbit fiber altyapısını destekleyen ortamda, 100 mbit internet hızı paketimde ben niye 1000/1000 mbit hızlarını görebiliyorum? Ne saçma şey bu?
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 Oce4n, 22.08.2025 18:40 tarihinde dedi ki: amaç ne? ona göre cevap vermek lazım. evdeki çocuğun internetiyle babanın interneti farklı olsun diye mi? birden çok amaç var. birincisi hazır tadilat devam ediyorken internet altyapılarını ona göre düzenlemek. bu ev Türkiye'ye fiber internet ilk geldiğinde pilot bölgelerden biriydi, o zamandan beri 100 mbit kullanıyorum. o kurulum sırasında evin içinden duvarlardan dele dele kablo geçirilmişti. bir odada modem üstünden kullanıyorduk. şimdi hazır ev tadilattayken, evin içinde dolaşan o kablodan kurtulalım istedim. bir de kısa süre önce Türk Telekom binaya yeni panel koymuş. hani şu ince kabloyla binanın içinden geçip evin içinde odalarda dolaştırılan sistemden bahsediyorum. hazır ev tadilatta iken bu 1000 mbit altyapısını da kurmak istedim. SuperOnline da Türk Telekom da yanyana kurulu olsun, birisini iptal edersek bile en azından altyapısı yapılmış olsun istedim. ikincisi de ben bu iki internetin hızını birleştirip kullanmak istiyorum, özellikle Wi-Fi internet olarak. diyebilirsin ki "100 mbit ile oyun indirmek 4K film izlemek çok kolayken, 1000 mbit neyine yetmiyor?". elbette, 1000+1000 kombinasyonu yapmasak bile, 1000 mbit tek başına her şeye yeter. ama SuperOnline da, Türk Telekom da limitli upload veriyor. SuperOnline'ın 100 mbit internet için upload hızı 20 mbit, Türk Telekom'un 1000 mbit internet için upload hızı 50 mbit imiş. İkisini birleştirirsek 70 mbit hız elde ediyoruz. internet üstünden veri transferi yaparken biraz daha hızlandırmış oluruz diye düşündüm. sanırım gerçek 1000/1000 mbit interneti bir tek TürkNet veriyor. ama bundan birkaç ay önce hem SuperOnline'a, hem Türk Telekom'a, hem de TürkNet'e "burada 1000 mbit altyapınız var mı" diye sorduğumda üçünden de "hayır" yanıtını almıştım. sonrasında Türk Telekom paneli gelmiş yerleştirilmiş. hazır o fırsat varken değerlendirmek istedim. ayrıca tabii farklı kullanım alanlarında internetin farklı olması da bir avantaj. mesela Televizyon için çekilen internet hatlarına ayrı internet, PC için çekilen internet hatlarına ayrı internet bağlayabilirim. gerektiği durumlarda iki internet hattının birleşimini kullanırım. böyle imkânlardan da yararlanmak güzel olur.
Pordakal Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 Bone, 23.08.2025 14:44 tarihinde dedi ki: burada SuperOnline kullanan varsa, anlamadığım bir şey var. SuperOnline 100mbit kullandığım başka bir dairede, PC'de Speedtest yaptığımda 95/95 mbit hız çıktı. cep telefonunda browserda test yapınca 400-500 mbit arasında bir hız veriyor. uygulama üstünden test yapınca 550/900 mbit hızlara çıkıyor. benim hatırladığım, buradaki Superonline altyapısı en fazla 100 mbit destekliyordu. benim kullandığım paket ise standart 100 mbit paketleri gibi en fazla 20 mbit upload'a izin veriyordu. hatta şimdi baktım benim altyapıya uygun 50 ve 100 mbit paketleri listeliyor sadece. ben paketimin desteklediği hızın üstünü nasıl alabildiğimi anlamadım. aşağıdaki PC'de çektiğim görüntü: 10Gbit Network Adapter'ın aygıt yöneticiler altında Speed & Duplex ayarını değiştirsem acaba daha hızlı internet erişimi mi olur diye baktım. 2.5 / 5 / 10 Gbps full duplex ayarlarından birini kullanınca kabul etmiyor, internet bağlantısı çalışmıyor.. 100 Mbps full duplex seçtiğimde internet bağlantısı çalışıyor. ama Speedtest üstünde 95/20 mbit internet hızı gösteriyor. Auto Negotiation kullanınca 95/95 mbit hızlarını görüyorum tekrar. gerçi bu tamamen rastgele olabilir, emin değilim. şimdi tekrar denedim, 100 Mbps full duplex seçince, Speestest üstünde yine 95/95 mbit gösterdi. Auto Negotiation'a geri getirince 95/20 mbit'e geri düştü. Aynı hatta bağlı eski bir PC'de denedim, Speedtest'te 900/20 mbit hız sonucu veriyor. Onun Speed & Duplex ayarlarını değiştirip tekrar Auto Negotiation'a geri getirince Speedtest'te 900/650 mbit hız gördüm. Daha yeni olan PC'de hız ayarlarının 100/100 mbit'e limitlenme problemi var, onu anladım. Ama SuperOnline'ın iki bilgisayarda da upload hızını 20 mbit'e indirip sonra geri maximum hıza çıkartmasını anlamadım. Testlerin birinde 20 mbit çıkıyor diğerinde maximum hız. Tabii burada esas problem... Lan 100 mbit fiber altyapısını destekleyen ortamda, 100 mbit internet hızı paketimde ben niye 1000/1000 mbit hızlarını görebiliyorum? Ne saçma şey bu? Bunu ben superonline ekibine sormuştum ilk 100 mbit bağlamaya geldiklerinde, "tv+'da aynı fiber üzerinden geldiği için bizim internet hızımızdan harcamaması için" demişti, ne kadar doğru veya yanlıştır bişey diyemem.
df Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2025 (düzenlendi) Benim de 2 internet var birisini direkt salona tv ye getirdim stream için ve hanıma wifi olarak onu açtım. İkincisi direkt brnim pc ye kablolu takıp wifi kapattım. Ping vs etkilemeden oyun oynamak için mis gibi oldu. Yani birleştirmeye gerekte yok pek böyle fonksiyonel bölersen. Ağustos 23, 2025 df tarafından düzenlendi
µh Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2025 (düzenlendi) Bone, 23.08.2025 14:44 tarihinde dedi ki: burada SuperOnline kullanan varsa, anlamadığım bir şey var. SuperOnline 100mbit kullandığım başka bir dairede, PC'de Speedtest yaptığımda 95/95 mbit hız çıktı. cep telefonunda browserda test yapınca 400-500 mbit arasında bir hız veriyor. uygulama üstünden test yapınca 550/900 mbit hızlara çıkıyor. benim hatırladığım, buradaki Superonline altyapısı en fazla 100 mbit destekliyordu. benim kullandığım paket ise standart 100 mbit paketleri gibi en fazla 20 mbit upload'a izin veriyordu. hatta şimdi baktım benim altyapıya uygun 50 ve 100 mbit paketleri listeliyor sadece. Tabii burada esas problem... Lan 100 mbit fiber altyapısını destekleyen ortamda, 100 mbit internet hızı paketimde ben niye 1000/1000 mbit hızlarını görebiliyorum? Ne saçma şey bu? SuperOnline 1.000 mbit destekliyor, aklıma gelen tek seçenek 1.000mbit bağlantı satın almışsın ama bilgisayarın kablosu cad5 olduğu için 100 mbit hız alıyorsun, cad6-7 ile değiştirip dene. 1.000 mbit hız ile tv+ salonda açıkken, benim pc'de 2. ekranda 4k stream açkken çok rahat oyun oynuyorum bir yandan bu arada. 2. bağlantıyı napacaksın? Bana fazla bile geliyor ama sırf şu hızların tatminini yaşamak için gene de daha düşük paket istemiyorum sdfsdf Ağustos 24, 2025 µh tarafından düzenlendi
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2025 Aynı durum bende de var. Kafayı yiyecektim sonra gördüm ki laptop ethernet karti en çok 100mbit destekliyormus.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2025 Ki o 100 Mbit geforce now'da full ayarlarda oyun oynamama hayli hayli yetiyor.
Öne çıkan mesajlar