fresia Mesaj tarihi: Haziran 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2024 forum artık yaşlı ergenlerden ya da olgunlardan oluşuyor sanırım hala zorbalık yapıyoruz gidenler bi noktada haklıymış başlığa dönecek olursam mühendislik, tıp, icatlar, bilim konularından sürekli faaliyette olanlar dışında (aslında onlar da dahil) sanırım psikoloji, insan davranışları, bildiğini öğretmek, bilgileri paylaşmak, tarih edebiyat... spor hobiler el becerileri gibi alanlara kaymak şeklinde yeni şeyler öğrenmeye çalışıyoruz şahsen kendi branşımda/mesleğimde vasat kalan biri olarak bari kişisel gelişim yapayıma döndüm başka çare yok zaten öte yandan iş dahilinde imkan/projeler olsa mühendislik alanında da gelişme imkanı mevcut mesela ik'ya geçen üretim müdürleri, seminer verenler, danışmanlık yapanlar aslında yeni bi öğrenim yok eski bilgilerini satıyorlar bir noktaya kadar yeni işlerinde insanlarla olan iletişim gelişiyorlar çok şey öğrenip, anlatım kabiliyetini geliştirmiş olanları dinlemeyi seviyoruz, onlar da anlatıp tatmin olmayı bazen yeni şeyler öğrenmeyi bırakıyorlar ama muhattaplarını da konuşturup geliştirmek gibi bir yetenekleri, hedefleri olana pek rastlamadım bi yandan da düşünüyorum insanın psikolojik gelişimi, farkındalığı toplumun ötesine geçemiyor mu, bir yerde durmak zorunda mı manipülasyonlar, narsist durumlar, travmalar, okb, nevrotik eğilimler vs. yani bu sorunları aşınca artık çevredeki binlerce sorunlu insanla muhabbet kurmak zorlaşıyor, düzeltme eğilimi oluyor terapi alan biri olarak madem yaptığım iş artık beni tatmin etmiyor, daha ilerisine gidemiyeceğim, benden daha iyi yapacak gençler var düşüncesi mevcut ben de o zaman günlük yaşamda terapiye kayayım, kendi sorunlarım olmakla birlikte başka insanlara ufak dokunuşlar yapayım kafasına gidiyorum gidilir mi? kısaca bir işi bitirip ya da bir noktaya ulaşıp yeni bir uğraşa başlamak psikoloji bitince yeni bir şey arar insan, mevcut bilgisini de unutur-hata yapar-yeni olgular ortaya çıkabilir şu an emekli gibi bir boşluğum var, çalışmıyorum, bu yüzden mi bu kadar kendime sardım çünkü aşırı boş zamanım var, mesai saatlerini fütursuzca kendime harcayabiliyorum ortaya karışık yazdım, duygular-düşünceler- görüşleriniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Haziran 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2024 hayat yolculuğu devam ediyor hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar