Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaşlandıkça sosyal bilimlere kaymak

fresia

Öne çıkan mesajlar

forum artık yaşlı ergenlerden ya da olgunlardan oluşuyor sanırım

hala zorbalık yapıyoruz

gidenler bi noktada haklıymış

başlığa dönecek olursam mühendislik, tıp, icatlar, bilim konularından sürekli faaliyette olanlar dışında (aslında onlar da dahil)

sanırım psikoloji, insan davranışları, bildiğini öğretmek,  bilgileri paylaşmak, tarih edebiyat... spor hobiler el becerileri gibi alanlara kaymak şeklinde yeni şeyler öğrenmeye çalışıyoruz

şahsen kendi branşımda/mesleğimde vasat kalan biri olarak bari kişisel gelişim yapayıma döndüm başka çare yok zaten

öte yandan iş dahilinde imkan/projeler olsa mühendislik alanında da gelişme imkanı mevcut

mesela ik'ya geçen üretim müdürleri, seminer verenler, danışmanlık yapanlar

aslında yeni bi öğrenim yok eski bilgilerini satıyorlar bir noktaya kadar

yeni işlerinde insanlarla olan iletişim gelişiyorlar

çok şey öğrenip, anlatım kabiliyetini geliştirmiş olanları dinlemeyi seviyoruz, onlar da anlatıp tatmin olmayı

bazen yeni şeyler öğrenmeyi bırakıyorlar

ama muhattaplarını  da konuşturup geliştirmek gibi bir yetenekleri, hedefleri olana pek rastlamadım

bi yandan da düşünüyorum insanın psikolojik gelişimi, farkındalığı toplumun ötesine geçemiyor mu, bir yerde durmak zorunda mı

manipülasyonlar, narsist durumlar, travmalar, okb, nevrotik eğilimler vs. yani bu sorunları aşınca artık çevredeki binlerce sorunlu insanla muhabbet kurmak zorlaşıyor, düzeltme eğilimi oluyor

terapi alan biri olarak madem  yaptığım iş artık beni tatmin etmiyor, daha ilerisine gidemiyeceğim, benden daha iyi yapacak gençler var düşüncesi mevcut

ben de o zaman günlük yaşamda terapiye kayayım, kendi sorunlarım olmakla birlikte başka insanlara ufak dokunuşlar yapayım kafasına gidiyorum

gidilir mi?

kısaca bir işi bitirip ya da bir noktaya ulaşıp yeni bir uğraşa başlamak

psikoloji bitince yeni bir şey arar insan, mevcut bilgisini de unutur-hata yapar-yeni olgular ortaya çıkabilir

şu an emekli gibi bir boşluğum var, çalışmıyorum, bu yüzden mi bu kadar kendime sardım

çünkü aşırı boş zamanım var, mesai saatlerini fütursuzca kendime harcayabiliyorum

ortaya karışık yazdım, duygular-düşünceler- görüşleriniz?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...