Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Unity oyunlarında Türkçe Windows hatası


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Yıllardır random Unity oyunlarında garip buglar çıkıyordu, çözemediğim, bazen oyunu bıraktıran. Sonunda buldum sorunu, kesin ben yeni bulmuşumdur, hepiniz biliyorsunuzdur ama sorun "ı" ve "i" kaynaklıymış. input.css yerine ınput.css filan yazıp bozuyormuş. Dev hatası genel olarak.

En son bu hafta Tyrion Cuthbert: Attorney of the Arcane oynarken karşılaştım, oyunu öneririm bu arada Ace Attorney seviyorsanız. Oyun bazı yerlerde tamamen oynanamaz hale gelince bulup çözdüm sorunu sonunda.

İki yolu var:

Windows'un Regional Format yerini Türkçe olmayan bir şey yap. Bu kökten çözüm. English (Europe) seçip sonra takvim, sayı, para vb. şeyleri tek tek elle ayarlayarak Türkçe'ye çevirdim ben. İngilizce Windows, Türkçe Regional Format kullanıyordum. Sorun dil değil, Regional Format.

Ya da şu süper programı kullanmak (bu Japonca isteyen VN'ler ile de kullanılabilir: https://xupefei.github.io/Locale-Emulator/

Ama bu da işte DRM olan oyunlarda çalışmıyor.

Bu devirde hala Türkçe'nin, özel olarak Türkçe'nin, "ı" harfi nedeniyle dikkatsizce yapılan oyunlarda buglı olması çok saçma ve sinir bozucu.

  • Tesekkurler 2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...