Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Berbat uyumuşum


Dynun

Öne çıkan mesajlar

Oyuncak olsun diye galaxy watch 6 almıştım. beyaz yaka şeysi sdfsd

Tüm özellikleri kapalı idi takvim eposta bildirim zart zurt için kullanıyordum sadece.

DÜn gece dedim ki full sensor uyku takibi yapayım. Hiç anlamam bu işten.

 

 

Neyse, agalar,

Uyurken kandaki oksiyen %90'ın altına düşmüş. ????

Uyku skorum 57/100 

6 saat 10dk yatakta kalmışım, toplam uyku süresi 3 saat 16dk

Rem 56 dk derin 15dk - cilt sıcaklığı ölçmüş bi de bu neye yarıyo aw

22 dakika horlamışım. Bi de ses kaydetmiş hadsiz. olm boğuluyorum heralde. 

 

 

Uyku apnesi ihtimaline karşı doktora gitmeye karar verdim.

 

Evham mı yapıyorum?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bebe aranızda uyumaya başladı mı? etkiliyor hakikaten 😄 

saat akıllı da olsa özelliklerinin efektif çalışıp doğru sonuçlar verdiğini pek sanmam, hemen kırmızı alarm moduna geçme 😄 oda nem oranını da takip etmeye çalış. ideal değerlere göre oldukça düşüyormuş bizim  odada mesela. Bir kaç saat soğuk buhar cihazı çalıştırmak bile uyku kalitesini arttırmıştı

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende de uyku apnesi var. saat alıp test ettim ben de senin gibi perişan bir uykum vardı. gece kırk kere uyanıyormuşum. sürekli tuvalete kalkıyordum mesela. horlamamdan ötürü kızım yanıma yaklaşamıyordu geceleri. 30-40 saniye nefesim tıkanıyordu nefessiz kalıyordum. sabahları acayip yorgun uyanıyordum. tüm günüm berbat geçiyordu işyerinde uyukluyordum falan. doktora gittim burnumdan boğazımdan falan tomografi çekildi. ya kilo vereceksin ya da cbap cihazı kullanacaksın dedi doktor. ilki uzun vadeli bir çözüm olduğu için cbap cihazı aldım. normalde uyku merkezi olan bir hastaneye gidip uyku testine giriyorsun(randevu bulmak aylar sürüyor.) doktor sana bu cihazı reçete ediyor. ya sgk'dan kullanılmış alıyorsun ya da para verip aldığın sıfır cihazın cüzi bir miktarını ödüyor sana. senin cihazın sgk'nın oluyor bir de. 

ben de bunlarla uğraşmadan hava basıncını sana göre otomatik ayarlayan, nemlendiricisi de olan bir autocbap cihazı aldım. ilk başlarda hortumla maskeyle falan uyumak utandırıcı gelmişti. ama şöyle söyleyeyim. hayatım tamamen değişti. gece uyanmalarım 1 veya 2 kez oluyor. sabah dinç uyanıyorum. kaliteli bir maske de aldım, burun maskesi, yüzümde var yok belli değil. artık makine olmadan kesinlikle uyuyamıyorum. sabahları boğazım horlamaktan perişan olduğu için sürekli boğaz enfeksiyonu da yaşıyordum. hasta olma sıklığım da azaldı. yani şiddetle tavsiye ediyorum bu sorunları yaşayanlara. 

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha yeni Auto-CBAP cihazını almış ve alışmaya çalışan birisi olarak konuya baya hakimim. gerçi hakimim diyorum da uykumda meğersem ölüyormuşum farkında değilmişim sadece. uyurken doğal olarak siz fark edemiyorsunuz ama yanınızda birisi varsa: uyku sırasında nefes kesilmesi, aşırı horlama uyku apnesi belirtilerinden. Ama aynı zamanda şu şekil olaylar yaşıyorsanız uyku apnesi olmanız da mümkün:
uykudan ani uyanma, uyku bölünmeleri, gün içinde halsizlik, sabah baş ağrısı, "araba sürerken" bile dahil olmak üzere sağda solma uyuyakalma gibi olaylar.

uyku testi yaptırmak şundan dolayı faydalı: ne tür apne olduğunu ölçüyorlar. alacağınız cihazı etkiliyor bu testin sonucu.
1- sürekli sabit basınç üfleyen cihaz (cbap)
2- nefes alamama sırasında basıncı arttıran cihazlar (auto cbap)
3- ritimli basınç veren cihazlar (bazen uykudayken vucut nefes almayı unutuyormuş hava yolları açık olmasına rağmen, ona yarıyor bu)

benim gördüğüm çoğu kişi nefes yollarının tıkanmasından dolayı ilk iki kategoriye giriyor ve bazı cihazlar ilk ikisini de kapsıyor (cbap, auto cbap)

fiyat hakkında bilgi:

Spoiler

özel sağlık sigortanız filan olmadığı durumda acıbadem gibi özel bir hastaneye giderseniz de:
~1500 tl göğüs hastalıkları muayene ücreti
~1500 tl kbb muayene ücreti
~12000 tl uyku apnesi teşhisi için uyku testi. kafanıza oranıza buranıza 50 yane kablo yapıştırıyorlar normal bir gecede nasıl uyuduğunuzu ölçüyorlar. (kol saatinin çok tutarlı olmayan sözde ölçüyorum dediği şeyin gerçeği) beyin dalgaları oksijen her şeye bakılıyor.
~8000 tl ikinci uyku testi (işkencesi). hangi tür makine size lazım olduğunun testi. bu sefer 50 kablonun yanına maske de taktırıyorlar ve gece uykunuz boyunca farklı farklı ayarları deneyip duruyorlar, basınç veriyorlar, ritim değişiyorlar vs.vs.

ilk uyku testi öncesinde kan değerleri, göğüs röntgeni gibi şeyler de istiyorlardı, fiyatını hatırlayamadım. istediğiniz yerde yaptırabiliyorsunuz bunları sonuçta. ilk test sonucunda ameliyat da önerebiliyorlarmış, burun yollarınız aşırı tıkalıysa gibi gibi.

cihaz konusu ise baya komedi. SSK sadece 4200tl para veriyor rapor çıkarsa. istediğin cihazı al diyor. cihazlar (çin versiyonu) 8 bin tl den başlıyor ve cihaz sizin değil, SSK'nın oluyor, 10 sene size kullanma izni veriyor sadece. düzgün bir cihaz piyasada 28 bin tl şu an. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Maddi durumunuz varsa o fiyatları verip girebilirsiniz teste ama zaten eminseniz uyku apnesi var diye o paraya direkt cihazı alın. Basıncı falan cihaz otomatik ayarlıyor zaten. Bir seneyi geçti benim hiç bir sorun yaşamıyorum. 

https://www.hepsiburada.com/respirox-g2s-auto-cpap-cihazi--maske-ve-hortum-dahil-p-HBCV00000SET83?magaza=umut+med&url_src=and-product-detail

Şu benim cihaz. Çin yapımı ama gayet sessiz. Nefese göre basınç ayarlıyor. Nefes verirken basıncı kesiyor alırken artırıyor.(bu önemli bir şey. Kendi nefesinizi kendinize geri basmadigi icin kandaki oksijen düşmemiş oluyor.) Nemlendirici güzel calisiyor hiç boğazım kurumadi simdiyr kadar. Maskeyi kaliteli alın ama. Philipsin var o çok iyi. Yerli malı bir kaliteli maske de var alt düzey biraz ama o da çok iyi. Asıl konforu maske sağlıyor. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...