Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evden çıkarmak isteyen ev sahibi

beatifulmind

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

2 yılını doldurmayan bir kiracıyım. Kiraları düzenli ödeyip fazla fazla zam yaptım geçen sene. Ev sahibi yaşlıyım vb. bahanelerle kirayı elden aldı, makbuz vs. de vermedi ama düzenli ödediğime dair kanıt var. 

Şimdi tadilat olacak benzeri sebeplerle evden çıkmamı istiyor nakliye gibi masraflara da yanaşmıyor gözüküyor. İnatlaşsam beni tahliye etmesi 2 sene sürer ama huzurum kaçmasın diye çıkmayı düşünüyorum. Sülalecek ya bu apartman ya arka sokakta vb. oturan belalı tipler. Bir de yalnız kalmıyorum, bakmakla yükümlü olduğum aile bireyleri var ve yarın bir gün onlara laf atarlar olay çıkartırlar diye korkuyorum açıkcası.

İhtar çekerse kafam rahat ama 10 gündür de çekmedi bu arada...

Bu durumda ne yapılmalı dostlar? Gerçekten fikre ihtiyacım var.

Sosyal ağlarda paylaş

adamın bir sonraki hamlesini bekle, kaba olmaz sanırım, zaten çıkmayı düşünüyorum demişsin, öyle bir imkanın varsa ve çıkacaksan pozitife bile evrilir, imkanın yok ve çıkacaksan aile bireylerini rahatsız etme kısmı çok sıkıntılıymış, yazdığına göre hangisi olursa olsun şuan ev bulman lazım, kısa vadede olumsuz bir olay yaşamazsınız diye düşünüyorum, geçmiş olsun.

sesli düşündüm ama hukuk senin durumunda çok yardımcı olamıyor sanırım, sonrasında işleyeceği için.

Meow tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel, 01.09.2023 07:11 tarihinde dedi ki:

Elden kira vermek yasal olmadığı için bence sıkıntı yaşarsın. 

Sıkıntıyı ev sahibi yaşar. Çünkü vergi kaçıran kendisi. Elden kira vermekte bir sorun yok ancak elden kirayı alan kişi bunu kira geliri olarak beyan etmeli. Elden alıyorsa kesin bunu yapmıyordur.

Eğer seni çıkartmak istiyorsa bir şekilde orta yolu bulması gerekiyor. Henüz iki yıl olmadığını söylüyorsun, kontratınız ilk yıl sonunda otomatik olarak ikinci yıla uzuyor zaten aksini belirtmezseniz. Depozitonu zaten vermesi gerekiyor çıkman durumunda da, eğer uğraşmak istemiyorum çıkayım diyorsan da mutlaka nakliyat bedelini iste. Nakliyat firmasını da kendin seç. Buna yanaşmazsa doğrudan arabuluculuk için başvur. Hukuki süreç başlasın. Öyle olunca sözlü/fiziksel tacizde bulunmaktan çekinirler. Kimse kafasına göre evine kiracı alıp, istediği gibi zam yapıp, kirayı elden alıp, istediği zaman da hiç bir maliyete katlanmadan kiracı çıkartamaz. Yaptığı her şey yasa dışı.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...