AmoRPHouS Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Bu sefer sadece content de değil yani herşey efsane gözüküyor. Önceden d3 zamanı diyoduk poe content iyi güzel ama animasyon,grafik leş. Sonra zamanla poe grafikleri güzelleştirdi, sonra d4 geldi yine aynı mevzu döndü , d4 ün grafikler, animasyonların temizliği vs vs dedik. Şimdi geldik poe2 ye grafik, animasyon, spell effect, boss dizayn hepsi efsane öyle böyle değil şu trailerlarda gözükenler. Last epoch falan dükkanı kapatıp gider yani bu tanıtımdan sonra. D4 falan da sonraki 10 expansion için planladığı tüm contenti sonraki sezon çıkarcakki yakalasın.
axedice Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Ha bu arada mapler ve boss fightlar için şu anda portal diye bi mekanik yok, ya kesip bitiriyorsun ya da faillayıp başka bi tane deniyorsun. Dr Strange kitava meme olmayacak yani. Last Epoch da böyle olduğu için tam olmaz demiyorum, ama DCler elektrik kesintileri falan ekstra sinir bozucu oluyor bu durumda. İleride değiştirebiliriz diyorlar, communitynin ne kadar ağladığına bağlı.
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 AmoRPHouS, 25.11.2024 03:57 tarihinde dedi ki: Bu sefer sadece content de değil yani herşey efsane gözüküyor. Önceden d3 zamanı diyoduk poe content iyi güzel ama animasyon,grafik leş. Sonra zamanla poe grafikleri güzelleştirdi, sonra d4 geldi yine aynı mevzu döndü , d4 ün grafikler, animasyonların temizliği vs vs dedik. Şimdi geldik poe2 ye grafik, animasyon, spell effect, boss dizayn hepsi efsane öyle böyle değil şu trailerlarda gözükenler. Last epoch falan dükkanı kapatıp gider yani bu tanıtımdan sonra. D4 falan da sonraki 10 expansion için planladığı tüm contenti sonraki sezon çıkarcakki yakalasın. ya ben de bu yüzden PoE oynayamadım pek açıkçası. content vs bombastik olabilir ama animasyonlar gameplay falan çok kalas gelmişti. 2 gelsin oynarız 1
axedice Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Delibalta mh. Bıçaklayan sok no 31 Ümraniye tşk Eski 6 base class aynen devam ediyor (shadowun ismi assasssin olmuş ,duelistin ismi gladiator olmuş), üstüne passive treede aynı yerde başlayan 6 class daha geliyor toplam 12 base class, her birinde 3er ascendancyden toplam 36 class olacak. Boldlar kesin açıklanan ascendancyler Intelligence Classları : Witch : Eski class ama teması biraz değişiyor, elementalist teması artık bunda olmayacak. 2 ascendancy açıklandı Blood mage : Life stack - life recovery ve tabii ki mana yerine life spend klasik bone/blood necro teması. Infernalist : Bu da demona dönüşüp damage taken ve damage dealth increase alan bide hellhound summonlayan bi class, barı doldur çok damage ver mekaniği var. Üçüncüyü bilmiyoruz ama heralde minion necro falan olur. Blood mage in minion ağırlığına göre belki chaos spellcaster da olabilir. Sorceress : Bu da işte witch in karanlık büyüler olmayanı. Stormweaver : Eski elementalist. Chronomancer : Time stop diye bi mega abilitysi var, temporal chains bilmemne bunda. Üçüncü ascendancy heralde mana stacker / arcane spelller işte büyük setup büyük damage tarzı bişey olur. Int/Dex Classları: Monk : Monk olayı tuttu d3ten sonra. Invoker : Elementalist monk, way of the 4 winds kafası işte lightning vur firela tamamla sonra freezele falan. Acolyte of Chayula : Bunun lore u çok komik, bunların order bi tanrıya inanıyor sonra bi bakıyorlar aslında tanrı değil breach demon lord chayulaymış inandıkları. Diyorlar ki madem bi boka düştük sonuna kadar bağlı kalalım işte acolyteı oluyorlar falan. Chaos damagelı monk özetle. Üçüncü ascendancy bence kessin drunkmaster/physical monk temalı bişey olur gibi geliyor. Bam güm vurmacalı dünyayı hafife almacalı tema pas geçilmeyecek kadar klişe. Assassin : Shadow ismini kaldırmışlar assassin koymuşlar. Ascendancy bilgisi yok ama aynen korunur ya bence archtypeları. Saboteur için en uygun base class burda, bi trapçi lazım E düz assassin yok crit fishing falan. Adı da contract killer olur (olmaz) Trickster : Pas geçilmeyecek kadar önemli bi archtype. Bence korurlar. Dexterity Classları: Ranger : Eski ranger aynen devam. Deadeye : Eski deadeye aynen devam, projectile +1 bilmemne Pathfinder : Eski pathfinder aynen devam mana flaskı bomba yapmaca bişeyler Üçüncüsü açıklanmadı ama wardenın bazı olayları sanki elementalist monka kayıyor gibi. Daha böyle melee ağırlıklı bişey olabilir, ama süpriz ascendancy daha olası. Huntress : Melee dex spear class. Debuff ve evasion based olur heralde. Ascendancyler açıklanmadı Spear dex class geliyorsa bi tane javazone kesin lazım D2ye saygı duruşu. Bence bi tane minion based ascendancy gelir hatta valkyrie çakması bişi bile yapabilirler, ama sanki daha bi primalist kafası var beastial minionlar da olabilir. Elemental based bi tane daha olabilir, ama çok repetetif oluyor o zaman diğer classların ascendancylerle. Burda pek bi fikrim yok Dex/Str Classları : Gladiator : Eski duelist işte. Bilgi yok daha. Bi tane block based karakter lazım klasik gladyatör, ama bleed focus burda mı olur emin değilim. Bi tane slayer lazım aoe cyclone focus. E geriye champion kalıyor ama, fortify ve impale o kadar da tematik focuslar değil sanki. Bi ihtimal bleed + debuff classı olabilir sanguine fighter falan gibi cheesy bi isimle. Mercenary : Yeni class, crossbow odaklı değişik kafalar var shotgun referansı çok veriyorlar. WitchHunter : Spellcasterlara karşı bonuslar, demonlara undeadlere bonuslar (bi tane skill var bosslara ilk vurduğunda 30%a kadar damage veriyor falan fazla rng sanki). Sürekli expedition - breach farmlamak lazım ki undead / demon bonuslarından faydalanasın. Bilemedim. Gemling Legionnaire : Bu en değişik tema, vücüduna gem takıp işte toplam skill gem slotlarını arttırıp onlardan max res falan alıyor. Heralde her yola gelen versatil ascendancy bu olacak. Mercenary base classda hep xbow teması olduğu için bundan emin olamadım, sanki archtype ın bi melee ascendancye ihtiyacı var belki melee ranged hybrid bişey yaparlar?Crossbow at kendine çek aparkat vur , chainhookun yandan yemişi. Ama böyle bişey görmedik tabi safi spekülasyon. Strength Classları : Warrior : Yeni class. Yalnız ascendancyler tematik olarak hep eski marauderdan arak Titan : Slam classı. Ancestral totemler, yavaş ama gümleten slamler falan, biraz chieftain kafası gibi geldi fire based attacklarla. Warbringer : Ancestral spiritler ve warcry based class. Hem bunun üçüncü ascendancy, hem de yeni marauder ascendancyler tematik boşlukları dolduracak şekilde seçilir, hangi archtype açık kalır bi fikrim yok şu anda. Marauder : Eski marauder ama warcrylar olsun slamleri bufflayan totemler ve karui spiritler olsun sanki warrior tarafında kalmış. Elimizde bilgi yok ama tahminen geriye kadar archtypelar : Juggernaut : Armor stackersız olmaz. Berserker : Damage taken + damage dealt + attackspeed focused bi melee de lazım. Belki str based caster? Değişik bi kafa bekliyorum burda. Str/Int Classları : En az bilgi bunlarda var, aylar önce azıcık druid hariç hiç bir gameplay görmedik sanırım. Templar :Mevcutta 3 tane belirgin odağı olan archtype var, yeniclasslar tarafından çok doldurulmuş gibi de görünmüyor. O zaman niye betaya yetişmedi ciddi bi overhaul mu düşünüyorlar? Ama sanmıyorum ya, bence dümdüz devam ederler bundan da. Inquisitor : Melee + spelli birlikte kullanan (eski inqde bu çok çalışmadı ama bence buna yüklenecekler) elemental penetrationı olan hybrid class direk gelir. Guardian : Belki adı değişir ama spell + minion teması için çok uygun bi base class. Hierophant : İşte bundan emin değilim, bence mana stackingdir energy shield / arcane spellerdir yeni sorceress classının açıklanmayan son ascendancysine gelecek. O zaman bu class boşta kalıyor. Temayı ikiye bölüp bunu biraz daha defansif bi versyonu yapabilir ya da sıfırdan bişi koyabilirler ortaya. Druid : En çok beklediğim çılas. D2de de çok sevmiştim, Last Epoch çıktığında da ilk duryid oynadım. Bi tane shapeshifter focus Bi tane minion / summoning focus E bi tane de elemental spell damage focus. Böyle yazınca çok bayık göründü, belki bu 3 archtype ı 2 ascendancy arasında bölüp daha yaratıcı bi druid teması da getirebilirler poisonlı plant summonlı falan, keza elemental spell focuslu druidin diğer casterlardan ne farkı olur bilemedim. Hem kendi kafamda bi yerine otursun istedim, hem de yeni gelebilecek classları tartışalım haybeden atalım eğlenceli oluyor. 1
axedice Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Bak WASD movementı da konuşmadık. Kalkanlarda raise shield özelliği var, önden gelen TÜM attackları blockluyor ve wasd movement sayesinde kalkan ön tarafa bakarken siz geri geri gidebiliyorsunuz. Keza shotgunner gibi çalışan xbow / mercenary için de önemli bi özellik, onların da baya geri geri giderken kullanacağı ranged skilller falan var. Bunu da hesaba katınca eski gladiatorun boşluğunu dolduracak shield master benzeri ascendancy büyük ihtimalle arkadan gelen attackları spelleri falan da otomatik blocklayabilecek büyük ihtimal.
µh Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Valla ben de dahil olmak üzere çoğu kişi bu tarz oyunları PC'de oynarken bile controller'la oynuyor. Ortalama oyuncu git gide artıyor, akşam eve gelip klavye mouse uğraşmak istemiyor kimse. Steam üzerinden bi de salonda TV'ye yansıt, oh mis. Steam deck vs. el konsollarında bile oynanır.
yusema Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 klavye/mouse -> controller geçişini diğer oyunlar gibi yaptılar mı sonunda? her geçiş için ana menüye dönmek zorunda kalıyorduk?
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 µh, 25.11.2024 14:56 tarihinde dedi ki: Valla ben de dahil olmak üzere çoğu kişi bu tarz oyunları PC'de oynarken bile controller'la oynuyor. Ortalama oyuncu git gide artıyor, akşam eve gelip klavye mouse uğraşmak istemiyor kimse. Steam üzerinden bi de salonda TV'ye yansıt, oh mis. Steam deck vs. el konsollarında bile oynanır. hiç controller insanı değilim ama şöyle yazınca canım çekti ya hazır büyük monitör de almışken bi de controller mı alsam
Scalanova Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Son 4-5 senedir pc media station gibi, an icin 77inch 144hz tv ye bagli, yattigim yerden oyun, tv show, film, futbol, nba maclari, is guc.. Controller sart gibi oyunlar icin.
axedice Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Ben de iş laptopundan civ oynayarak başladığım "uzanarak bilgisayar" macerama yattığım yerde klavye mouse alışkanlığıyla devam ediyorum, poe falan gayet rahat oynanıyor. Yarın öbürgün sağlam bi pc alsam heralde kucağımdaki laptopa streamlerim. Mortal kombatta birbirimizin omurgasını söküp genital joustingde birbirimizi saeroslarken controller iyi de, poe bilemiyorum ya 1
Scalanova Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2024 (düzenlendi) d4, warhammer 40k martyr vs cok rahat, poe2 de oyle olur umarim, wireless klavye mouse zaten mevcut ama yattigim alanda keyifsiz onlar. Kasım 25, 2024 Scalanova tarafından düzenlendi
Esnaf Mesaj tarihi: Kasım 26, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2024 d4 etkisi sanırım hayatında poe oynamamış insanlar bile bekliyor oyunu, bir de baya uygun oldu bence 15 dolar, her lig başı ilk gün sunucuları çöküyor muhtemelen 3-4 gün oyuna girmek zulüm olur
Frostbite Mesaj tarihi: Kasım 26, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2024 Ne zaman cikiyor oyun? Poe 1 e baslamak gerek mi ya acaba?
axedice Mesaj tarihi: Kasım 26, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2024 PoE1e gerek yok, 6sında early access var min 30 dolarlık supporter pack alanlara (düzeltilmediyse steamde 15 dolara satılıyor). Open betaya en az 6 ay, release e en az 1 yıl var. O sürelere bi 3-4 ay eklenir gibi.
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2024 subında 24 saatlik çekiliş var, yorum atmak yeterli. 1000'de 1 de olsa çıkar bana diyosanız. https://old.reddit.com/r/PathOfExile2/comments/1h1260g/giving_away_5_early_access_keys/
axedice Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 (düzenlendi) axedice, 25.11.2024 13:37 tarihinde dedi ki: Dex/Str Classları : Gladiator : Eski duelist işte. Bilgi yok daha. Bi tane slayer lazım aoe cyclone focus. E slayer overleechleri notable olarak koymuşlar (reveallarda content vidyolarında falan görünen tüm notablelar var linkte) https://imgur.com/a/poe-2-RzfeB5f Savoured Blood — 50% increased amount of life leeched + Leech Life 20% slower Voracious — 20% of Leech is Instant Fast Metabolism — Leech doesn't stop at full life (overleech) Vaal pact de var yeni ve gelişmiş haliyle: 100% of Life Leech is instant. Cannot use life flasks. Yeni bloodmage ascendancyde (ve tabi tüm life leech casterlarda) kullanılabilsin diye melee tagini kaldırmışlar vaal pactin. Mercenaryde hem cull hem de reverse cull (ilk damage 5-30% damage veriyor) var, improved culling treede falan. Slayerın tüm önemli baseler coverlanmış durumda, heralde daha farklı bi ascendancy gelecek ordan. Bu arada full mercenary Kasım 29, 2024 axedice tarafından düzenlendi
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Steam Wallet'de birkmis puan var, harcayacak biryer de bulamadim. Buna baksam mi ya.
axedice Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Bak tabii ki. Gelmiş geçmiş en iyi ARPG Bu arada poe2db de gelmiş, reveallardaki bilgileri falan alıp toplamışlar aynı formatta. Açıklanan tüm skillere ascendancylere falan bakabilirsiniz. https://poe2db.tw/ 1
Cokomantis Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 axedice, 29.11.2024 13:29 tarihinde dedi ki: Bak tabii ki. Gelmiş geçmiş en iyi ARPG dur hele bi oyun çıksın sdf
Cokomantis Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2024 en az 6 ay demişler ea'e https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3587981
axedice Mesaj tarihi: Kasım 30, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2024 1 yıl ya , 2025in sonunda anca gelir release. Daha EA çıkmadan gönül rahatlığıyla söylüyorum.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 30, 2024 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2024 Ben böyle şeyleri görünce daha da soğuyorum ya oyundan. Bu kadar çok seçenek darlıyor beni. Sürekli yanlış mı yapıyorum acaba hissi oluyor. 1
Öne çıkan mesajlar