Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Andor

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

son 3 bolum paket halinde yapilmsi en iyi star wars medyasi, peak star wars demicem, lucas buyuk ihtimal bu kadar dusunemezdi hicbir sart altinda. 

peak production, karakterlerden setlere, diyaloglara, kostumlere. cringe yok, ucuz line yok, harcanmis gereksiz sahne yok. 

insanin karnina bam bam vuruyor

ozellikle tecrubeli bir TC vatandasi icin ayri vuruyor, ince belli ile icilen ghorman kacak cayindan taksim meydanina, oradan diyarbakira goturdu beni.

Irlandali bir arkadasimla konustum izledikten sonra, oda belfast tan girdi, kanli pazardan cikti

gazze den bahsetmiyorum bile.

vay anam vay, hunger games filan halt yemis. muhtemel yasaklicaklar andoru belli ulkelerde. Disney nasil izin verdi buna hala inanamiyorum. 

cok sert

muhtemel NO POLITIK diye kiyamet koparcak bazilari

https://www.theguardian.com/film/2025/may/07/by-calling-a-genocide-a-genocide-andor-just-made-its-most-political-point-yet

665b4b5472becd98d5859c78c4d0d996.jpg

• Like 2
Mesaj tarihi:

5. bölümdeyim @Laurelin'in gazze göndermesi cuk oturmuş. 

Spoiler

gece gündüz 7/24 dronlarla santim santim izlenen, belki yüzlerce binlerce muhbirin olduğu yalova kadar şehirde paramotor'la binlerce kişilik saldırı planını israil'in önden bilmemesi imkansız bence. bugün yaptıklarını yapabilmek, gazze'yi tamamen yok edebilmek için yol verdiler belki yol gösterdiler hamas'a. yahya sinvar gibi son nefese kadar savaşan adamlar muhtemelen farkında olmadan düştüler bu tuzağa. netenyahu'nun geçmişte açık açık hamas bize lazım demeçleri var. dizideki direnişçileri gördükçe karnıma ağrılar girdi. algı çağında çok çabuk yönlendirilebiliyoruz her konuda. cidden gerçeklik algımız yok oldu iyice. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

8 ve 9... hala etkisinden çıkamıyorum. inanılmaz 2 bölüm üst üste izleyince kendine gelemiyorsun. 

welcome to rebellion repliğinin neye cevaben verilmesi mi, 9'un son kısmı mı... Mon Mothma'nın konuşması mı... baştan sona masterpiece

BiTcH_oFBaT tarafından düzenlendi
  • Like 2
Mesaj tarihi:

7 ekimden once cekim bitmis hani direk israil in son olaylara protesto diil, trump secilmeden once gene hani.

Andorun mesaji "enternasyonel" baya, tek bir event diil, hepsi birbirine benzio istedigine yontabiliosun cunki bir kisiyi, ulkeyi veya ideolojiyi diil sistemin kendisini elestiriyor.

Ahlak olgusunu kirmizi fulorasan cubuklu ziplayan adam vs mavi/yesil florasan cubuklu ziplayan adam in otesine aliyor, harbi shades of grey. Not my empire / not my rebellion zirlamalari oradan geliyor. 

14c97d22b9d65b3c3008081058eb475a7c879942

d9d24016ade84acd1ab04651226d807ba03cd36e

607b3f245013007977f9b4039e5a9fb741967451

Biraz provakatif olucam ama turkiyeden bakin. 

Tesadufe bakin ki amerika kibris sonrasi turkiyeye silah satmayi kestiginde, bir sekil kendi savunma sanayimizi kurmamiz gerektigi ortaya cikti.

Pazari olmadan sanayiyi nasil kurucaksin?

Tesadufe bakinki coruscant siyasal cikisli bir hirbo 55 sene surecek yogun siddetli bir ic savas baslatiyor guneydogu rim de. Gerektigi zaman siddet artiyor, gerektigi zaman azaliyor. Dag kadrolarinin yarisi istihbarat kontrolunde. Ustune sehir yapilanmasi davasi ile birileri ISB nin basina kadar goturmeye calisiyor

ve soguk savas denklemi bozulur bozulmaz silah birakiyor orgut. bak sen su allahin isine. 

?imw=512&imh=288&ima=fit&impolicy=Letter

*Tamamen kurgu uzerine yorumdur, ISB ye ve imparatorluk buyuklerine saygimiz sonsuz. Palpatine iyi, cevresi kotu. Narkina 5 soguk ve elektriklidir bu mevsim malum.

• Like 1
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Hicbir karakter suikasti ve tutarsizlik olmadan tertemiz bitti

yazilmis en iyi star wars uclemesi net, andor 1-2 ve rogue one. Rogue one i vasat bulan biri olarak diyorum, rogue one i bile efsane yaptinsu background islemesi ile nakis gibi.

agliyordum televizyonu kapattigimda.

muhtemel bana bu kadar dokunan, bu kadar karnima yumeuk ustune yumruk atan… bu kadar iyi yazilmis bir star wars yapimi goremeden omrumu tamamlarim. 20-30 senede bir geliyor bu kalitede isler.

Ozellikle hicbir karakter suikisati islemeden, ozellikle x2 kadin karakterleri bok etmeden wraplemek buyuk huner.

mon mothma ya veya dedraya emmy lutfen su sezon icin.

kisisel dedra mirildanmam finalden sonra:

Spoiler

Su anda inzivadayim calistigim cilgin proje burnoutundan, uzun suredir relate edebildigim nadir karakterlerden biri olan dedra ile asagi yukari ayni endingim (fasist rejime hizmet vs disinda)

Neurodivergince, aidiyet arzusu ve onun kiskacinda kalmis mukemmel bir stratejik beyin ve merak. Sonuc Narkina 5 soguktur oldu obzesyon yuzunden. Mentoru parthagaz ida yakti, krennicide yakti, death starida yaktı, imparatoru ve imparatorluguda yakti ultimately. 

“how does one balance such passionate competency with such a mindless decision to confront x”

Varyasyonunu cok duydum hayatimda, en son mentorum benzer bir sekilde patlamisti bana bole “impulsivity bitiricek seni, learn to let go” diye, Krennic ayni sekilde dedra ya bogurdugunde ekrandan suratima indi direk.

saka maka i will go home and rethink my life i force trick siz yapti bana tony gilroy ahaha. 

muh queen haketti narkina yi, aglarken isiklar kapandiginda haftaici ofise gitmek icin uyandigi mvakitte hala televizyonun karsisinda oturuyor olusumda carpti suratima

Izleyin, izlettirin

remember this, try

• Like 2
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Ustune rogue one izleyince daha kotu vuruyor, nakis gibi islemis tony gilroy. Rogue one in stakelerini, anlamini filan binbesyuz kat arttiriyor. Rebellion in nasil kuruldugunu, kendi cocuklarini nasil yedigini ve rebeller arasinda ‘mutlu’ hikayeler olmadigini gorunce o scarifteki gun batimi baska sekilde dank ediyor

luke dunyanin en buyuk kill stealer i olabilir ahaha

luthen baskan en iyi sw karakterlerinden biri olarak gecti ya tarihe.

598851-20;1747197652y.jpg

• Like 1

Şu sahneyi diziden çıkarmasalar iyi olurmuş:

https://screenrant.com/star-wars-andor-season-2-missing-episodes-scenes-k-2so-mon-mothma/

https://screenrant.com/one-cut-andor-scene-totally-changes-mon-mothmas-entire-story/

Spoiler

"I had a scene in my first draft where, after she fled the Senate and got away, she went back to Chandrila because she wanted to tell her daughter why she'd done what she had done. I had a scene where she went back; the house where you saw the wedding? It's now empty, and the drapes are billowing, like it's all empty, and she goes upstairs to look. And Perrin is there, and she had this really heavy conversation with Perrin as to what was gonna happen, how he was gonna raise the daughter, and what the cost of this was gonna be.

Speaking to Backstory Magazine, Andor season 2 writer Tom Bissell has revealed more of this scene. It seems this would have completely turned Mon Mothma's story upside-down, revealing she could have trusted Perrin after all.

"That was gonna be an interesting moment. Tony [Gilroy] performed it - Perrin just saying, 'I knew what you were up to. This whole time. They talked to me, every week they'd interrogate me, I never said a word. You didn't trust me. You could've trusted me.' And the heartbreak she would feel in that moment, of this guy that she'd pushed out could've been reliable. The double heartbreak of her walking away from her life, thinking she's dropping this deadbeat husband who never supported her, and then the double dagger stab... But that's head-cannon, that didn't happen."

Komutan tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:
Spoiler

Remember this.

The rebellion did not start with Luke Skywalker, Chosen One. The galactic civil war, the downfall of the Empire, the end of the Sith, did not start with Luke that day, when he found two droids and a secret message.

It started nearly twenty years before, with an Imperial Army sergeant, shaking in his transport, whimpering softly...

"Make it stop. Make it stop. Make it stop."

2sJG0ya.png

• Like 2
Mesaj tarihi:
Aceace, 05.03.2025 20:55 tarihinde dedi ki:

(Uzay büyücüleri ve ışıklı kılıçlar olmadığından yine haaarika bir şey çıkacak bence)

BU KADAR HAKLI OLMAYI BEN BİLE BEKLEMİYORDUM.... O DE RE CE....

Tek seferde oturup izlemek için bekliyordum. 4. bölümdeyim... Çok iyi başladı. Çok çok iyi başladı.

Dun rog 1 izleyeyim dedim, hala ilk ciktigi kadar bok gibi. Kyle katarn died for this shit.

Diziyi yaparlarken daha ozgur olduklari belli. Aptal salak sahneler ittirmemisler filmdeki gibi belli ki.

Sparkcaster tarafından düzenlendi
  • Haha 1
  • Kustum 1
Mesaj tarihi:

sw tarihinin en iyi yapımı

Spoiler

fedakarlık temasını muazzam ince işçilikle kanımıza işleyip, neyin uğruna sorusuyla rebellion kavramına hak ettiği açıklamayı olabilecek en iyi haliyle kazandırdı. çok üzücü ki bir daha bu kalitede bu işçilikte bir yapım izleyemeyiz.

485390909_1102137741943248_4120072817925

Rogue-One-Ending-Cassian-Jyn-Erso-Beach-

• Tesekkurler 1
  • Yeni Oluştur...