Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Miras Hukukundan Anlayanlar Yardım Pls


Nekro

Öne çıkan mesajlar

Durum bildiğim kadarıyla şu şekilde;

Ahmet'in evliliğinden çocukları var. Evlilik dışı da bir tane çocuğu var fakat kendisinden olduğu şüpheli. Ahmet ölüyor, kendisinden sonra, babası ölüyor. Babasından kalan miras hakkı kan bağı olanların olduğu için gayri meşru çocuğun hakedip etmediği belli değil. Nasıl bir yol izlemek lazım dna testi istemek için.

Henüz bir avukatla anlaşılmadı bu hafta görüşecekler, ön bilgi olsun diye sordum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Çocuk tanıma farklı bir olay, çocuğun yaşı, ne zaman babalık davası açtığı, ne zaman öğrendiği, bir sürü değişkeni vardı okuldan hatırladığım, sadece de okuldan hatırlıyorum. Tekrar araştırma yapmak, mevzuat ve karar taramak lazım böyle az rastlanan konu geldiğinde.

Avukata sorun siz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte mevzuatı bilmiyor aile de o yüzden mirasçı olarak gözükeceğini düşünüyoruz. Belki hiç bir şey yapmaya gerek yok. Ama gerçekten çocuk Ahmet'tense, kan bağı varsa Ahmet'in babasından miras alma hakkı doğuyor(muş). O yüzden gerçek neyse belli olsun da sonradan miras kararı bozulup tekrar gündeme gelmesin diye dna testi yaptırılması konuşuldu.

Ahmet'in üstüne hiç bir şey yokmuş aksine borçları varmış o yüzden paylaşılan bir miras yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kan bağıyla babaya bağlıysa mirasdan hak elde edebilir, DNa testi sonucu çıkana kadar miras paylaşılırsa saklı payı için dava açar, yok paylaşılmazsa nesep bağı kurulduğu için yeni veraset ilamı ile zaten mirasçı olacağından o da terekeden paayını alır. Ama o zamana kadar tereke paylaşılırsa davalarla yine hakkını alır. İzmirdeyseniz yazın brolar bana. Yok İstanbul ise oradan avukat bulmak daha çok işinize gelir. see ya

 

EDIT: oha mevzu 1 hafta öncenin mevzusuymuş zaten....

GokTuRK tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...