bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 3-4 yıldır baktığım bir Dracenam var 4 gövde olmuştu, en minik gövde yıllar önce kurudu zaten aşırı cılızdı. Şimdi ise durum aşağıdaki gibi. En minik gövde de kurudu, ortanca gövde ise dalları sararmaya başadı. 5ay önce evi değiştirdim, bu yüzden strese girebileceğini öğrendim ama son 1 aydır çok hızlı şekilde dökülüyor. 3 yıldır hiç toprak ve saksı değişimi yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 çok su veriyor olabilir misin acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 (düzenlendi) toprakta yeterli besin ve mineral kalmamış olabilir, e bu bitki nasıl beslenecek, saksıyı bir numara büyüt, gübre ve mineral ekle. dracena ışığı sever günde 6-10 saat aydınlık direkt güneş ışığı görmeyen bi yer lazım. bir de hava akımını sevmez rüzgarlı cereyanlı yerden uzak tut. saksıyı nisana doğru değiştirirsin ama o zaman gelene kadar bir gübre takviyesi yapabilirsin yeri uygun bi yer ise. gün içinde yüksek sıcaklık farkını sevmez sabit oda sıcaklığında olmalı. gece 10 gündüz 25 olmaz 20-25 arası dengeli sıcaklık şart. o yeni çıkıp sararan sürgünleri de kesip mumla kesilen yeri kapatabilirsin, saksıyı, toprağı yeniledikten sonra sanmıyorum ki bir hastalık olsun yaşamaması için bir sebep yok Ocak 11, 2021 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Çook teşekkürler. Tarçın önerdiler bir de kesilen dallar için? ev soğuk değil, ışık ise direkt bir güneş ışığı almıyor ev ama aydınlık, cam kenarına yerleştirdim şimdilik. o halde acil olarak gübre takviyesi yapıp, sararan dalları buduyor ve mum ile kapatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 (düzenlendi) dallarda problem yok gibi aslında, sanki ışıksız kalmış gibi bir zayıflık var. gündüz perdeleri açmayı unutma sabah uyandığında, nasıl köpek beslerken sabah kakaya çıkarıyorsun bitkilere de besini sabah perdeleri açarak veriyorsun ben olsam şu an kuru, sararmış yaprakları dibinden güzelce keserim, toprağını bir kalem gibi bişeyle biraz kabartırım, ekstra toprak koyma şansın varsa köklere inmeden üstten kenarlardan eskiyi alıp, yeni toprak eklerim. daha sonra sıvı bir gübre ile karışık sularım. saksının altındaki delikleri kontrol ederim, drenaj şart. delik az ise yeni delikler açabilirsin bıçak ucuyla falan. kış günü çok sulamak köklerini de çürütme ihtimali var bu şekilde zayıf görüntü nedeni o da olabilir. yeni sürgün dalları kesmeden kurtarmaya çalış bence, nisana kadar yaşat sonra saksıyı yenile. kolay gelsin. Ocak 11, 2021 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 kalem ile toprağın ortalarına kadar kabarttım birkaç tane ölü kök çıktı belki eski gövdenin kökü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 (düzenlendi) çok sulanmaktan kökleri çürümüş olabilir. köklere zarar vermeden yeni toprağa al. tam kurumadan su verme en az 10 gün. Ocak 11, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 muhtemelen çok sulamışsın abi; Water: Dracaena require less water than most indoor plants. Keep them hydrated by misting the leaves with water and keeping the soil lightly misted (never soggy) as well with good drainage. Always allow the top soilto dry out before watering. Do not overwater, as it may cause root rot. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Fistan ve Goering'in dediklerine katılıyorum, bir de toprak değiştirirken dikkat et eğer kökleri ayrılıyorsa çoğaltabilirsin. Muhtemelen küçük olan kök salamadığı için rahmetli olduydu. Ayırabilirsen daha hızlı ve sağlıklı büyür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 5 saat önce, bLackcha0s dedi ki: 3 yıldır hiç toprak ve saksı değişimi yapmadım. ayni boyutlarda bos bir saksi al (ya da bir kova gibi birsey kullan) saksi bitkisi icin topraklar satiliyor onlardan al bir paket, yeni saksinin icine koy %80 yeni toprak %20 eski toprak kullan. sonra bitkinin koklerini uzmeyecek bicimde yeni saksiya yerlertir. 3-6 ayda cozulen fertilizer/gubre al topragin ustune or esele. ustune yeterince su dok. kendine gelmesi lazim 1-2 hafta icinde. toprak degisimini yap 1-2 senede bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2021 (düzenlendi) yeni saksiya alirken eski topraktan kurtarmak icin su dolu ufak bir kovaya fln sokup gently topraklari ayir (islatarak) Ocak 11, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 bunu tavsiye etmem, büyük ihtimalle bu bitki ölür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 ztn koku curuduyse olur, ben sagliklisini bakiyorum bu bitkinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Bitkiyi doğrudan ışık almayan bir yere koy, haftada bir kez sula, o saksı için maksimum 300-400 ml şu fazlasıyla yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar