cabiria Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) https://www.apple.com/tr/macbook-air/ etkileyici gözüküyor baya Haziran 6, 2022 orc_lord tarafından düzenlendi WWDC 2022'de tanıtılan M2 sonrası başlık adı güncellendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 macmini (m1) veya macbook air (m1) alıcam ben, kafama girdi anlamadığım bir şekilde. niyeyse inandım ve şu an 0 ihtiyacım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 (düzenlendi) Inanılmaz, devrim bu. Native res, full ayar wow 50 FPS veriyor PASSSIVE COOLING cihaz ya. Fan yok fan. throttle falan da olmuyor testlerde, full load 10 dakikadan sonra belki oluyor diyen var. Ve bu emulasyon ile çalışıyor, x86 sürümü bu, native arm gelmiş yarın deneyecekmiş. Ya bu nedir ya? Kasım 17, 2020 paradoksalkedi tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2020 harbi akıyo ya yeni arch. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 (düzenlendi) single core intel x86ları tokatlamış yani, ohahhah zaten yıllardır ibm powerpc kullanmış adamsınız niye intel x86ya geçmiştinizki lan, şimdi tekrar doğru yolu bulmuşlar Kasım 18, 2020 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Tamam da Air uzun süreli nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 8 saat önce, Goering dedi ki: macmini (m1) veya macbook air (m1) alıcam ben, kafama girdi anlamadığım bir şekilde. niyeyse inandım ve şu an 0 ihtiyacım var. Abi yeni mimarinin ilk prototipleri bunlar ve henüz uyumlu olmayan zibilyon tane uygulama var. Az sabret v2 yi al, ne kadar iyi olsa da bu yanılma öğrenme ürünü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 7 saat önce, paradoksalkedi dedi ki: Inanılmaz, devrim bu. Native res, full ayar wow 50 FPS veriyor PASSSIVE COOLING cihaz ya. Fan yok fan. throttle falan da olmuyor testlerde, full load 10 dakikadan sonra belki oluyor diyen var. Ve bu emulasyon ile çalışıyor, x86 sürümü bu, native arm gelmiş yarın deneyecekmiş. Ya bu nedir ya? Abi orada 50 fps mucize degil. Raid ya da main city prime time performansini gormek lazim. Starting zone'da 50 fps aliyorsa oralarda 10 fps falan oluyordur oyun + cihaz bagirmaya baslar. Tabii benim 2015 macbook pro'da aldigim sene dahi 10dk'den fazla saglikli WoW oynayamadigimi dusununce gelisme var da, sanmiyorum alinabilecek fiyattaki macbooklarla yakin gelecekte WoW tarzi oyunlari "gercekten" oynayabilecegimizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 (düzenlendi) mac mini review'lari dusmeye basladi akiyormus Spoiler Spoiler Kasım 18, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 (düzenlendi) lan benim de hiç ihtiyacım yok ama canım çekti bir m1li mac. imac g3üm vardı 20 küsür yıl önce, o zamandan beri telefon hariç apple kullanmadım Kasım 18, 2020 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 (düzenlendi) 36 dakika önce, deadwoll dedi ki: Abi orada 50 fps mucize degil. Raid ya da main city prime time performansini gormek lazim. Starting zone'da 50 fps aliyorsa oralarda 10 fps falan oluyordur oyun + cihaz bagirmaya baslar. Tabii benim 2015 macbook pro'da aldigim sene dahi 10dk'den fazla saglikli WoW oynayamadigimi dusununce gelisme var da, sanmiyorum alinabilecek fiyattaki macbooklarla yakin gelecekte WoW tarzi oyunlari "gercekten" oynayabilecegimizi. Abi oturup dedicated 500 dolarlık gpulu sistem ile karşılaştırma tabii. Fark etmiyorsunuz ama bak bir daha dikkat çekiyorum, fansiz bir sisyem bu ve dedicated gpu yok integrated. Ki bu videoda da native değil, emulasyondan intel versiyonu çalışıyor, native 100 fps falan verecek neredeyse hala inanılmaz bu. yani gaming pc gibi karşılaştırma yapmamak lazım, şu an fansiz laptop diye celeron var piyasada öyle karşılaştırmak lazım. Kasım 18, 2020 paradoksalkedi tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 i9ları single core tokatdığı tablo yeterli bence farkı nasıl değişik bir şey olduğunu kavramak için. bi de daha ilk çip, her yıl gelişirse akar apple Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 @paradoksalkedi yok ben de farkındayım da test etmek için seçilebilecek en kötü ortamı seçmişler. Performans beklentisini yükseltirler böyle. Yoksa WoW iyi bir benchmark olabilir yeni işlemci için, çünkü işlemciyi sömüren bir oyun. Bu arada BigSur kullanan varsa bir söylesin durum nasıl? İş bilgisayarını update edeceğim, riske girmek istemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 yil bitmeden bi M1 alip vergiden duseyim diyorum, uyumluluk sikintisi yasama ihtimalim ne programlama yaparken? 32 gb opsiyonu olmamasi kotuymus ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 (düzenlendi) Abi bunu baya düşündüm ben de, elimde 2013 Mac Pro (Xeon işlemcili 96 GB ECC RAM'li ana pc, 7-24 açık) ve 2016 Macbook var (m7 işlemcili fansız model, taşınabilir diye aldım), özellikle Macbook acayip yavaşladı son zamanda. Webex'te birkaç kullanıcı video konferans yaparken bile kasan bir alet haline geldi. Sıfırdan M1 işlemcili bi modele geçeyim desem, benim için virtualisation çok önemli, anladığım kadarıyla vmware'in henüz bu x86-arm geçişi için bir çözümü yok. Bi yandan beklesem, eğer bu performans değerleri doğruysa eldeki aletler resmen çöp oldu, şu tabloya bak: https://browser.geekbench.com/mac-benchmarks#multi-core) Yani ayı gibi mac pro'ya bi ton elektrik yaktıracağıma, ufacık mac mini'de aynı performansı alabilirsin diyor bana. Açıkçası kafam basmıyor yani, aklıma gelen tek formül adamlar belli workflow'lar için aşırı optimizasyon yapmış da diğerleri patates olur gibi bir düşüncem var, yani geekbench, ne bileyim final cut belki çok iyi çalışıyordur ama ilgisiz bi uygulama daha yavaş olur gibi. 2017 Macbook'um da 12 inçlik fansız model - acayip güzel bir form faktörü var, incecik ufacık ve bence apple'ın ultraportable kategorisindeki en iyi cihazıydı. Ama işte ısınma sorunu var, ısındı mı da aşırı yavaşlıyor ve ısınıyor da. Neyse özetlemek gerekirse henüz bu platforma geçebilecek durumda değilim, ama eldeki mac'lerin resmen çöp olması beni baya endişelendiriyor. End user'ı her türlü aldılar şu anda da bi hamleyle power user'ları da kolayca bu platforma geçirebilirler gibi görünüyor. Acaba Mac Pro tarafında nasıl bir update olacak onu da görmek lazım. Kasım 18, 2020 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 (düzenlendi) iyi de sadece eski macleri değil amd-intel tüm x86 sistemleri patatese çevirmiş gözüküyor eğer senin düşündüğün gibi belli benchlere optimizasyon yapıp puanı yüksek göstermedilerse ki sanmyorum öyle bir şey olabileceğini Kasım 18, 2020 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2020 42 dakika önce, sardalya dedi ki: yil bitmeden bi M1 alip vergiden duseyim diyorum, uyumluluk sikintisi yasama ihtimalim ne programlama yaparken? 32 gb opsiyonu olmamasi kotuymus ama. Bu işlemcilerle en fazla 16gb ram kullanılabiliyormuş şu anda sanırım. Nedenini de açıklamışlardı okuduğum kaynakta da unuttum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 kullandigim programlar sadece pc'de oldugu icin bu sefer yine intel islemcili bilgisayar aldim. ancak sanirim bundan sonra apple'a gecmemiz gerekecek (eger digerleri bir atilim yapmaz ise) ayni paraya cok cok daha uzun sure pil omru ve guc... intel'in boyle bir darbe konusunda gorusu, bir plani, bir on hazirligi yoksa karsilik vermesi cok zaman alacak bir durum olacak gibi. ikici jenerasyonunu sanirim cogumuz alacagiz gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 bu arada parallels yeni update ile windows çalıştırdı, m1 maclerde native; windows da arm64 updatelere başladı; sektörün bu tarafa kaydığı çok açık, aynı otomobillerdeki EV'ye kayış gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 bu parallels cok iyi calisiyor gibi. macmini ile air arasinda bu kadar fark olmasa keske Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 (düzenlendi) Valla fiyatlar iyice cozutmadan ben bir macmini patlatabilirim. Acayip kafam gidiyor o tarafa. İzlediğim videoların alayında öve öve bitiremediler. Aralık 27, 2020 MrLevie tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Asıl Apple bir sonraki nesil cep telefonlarinda fena ezicek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Kiz arkadasim aldi bir tane, bakalim onumuzdeki hafta gelecek bir aksilik olmazsa. 16gb ramli istiyorduk ama 1 ay bekleme suresi var custom olunca. 13k lira ilk basta fazla geliyor kulaga ama komsunun 6k liraya aldigi makineyle kiyaslayinca bedava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2020 2. neslinden bi tane çakacam ben bundan kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar