Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Yazılım Geliştirici / Yazılım Mühendisi / Bilgisayar Mühendisi ile Full Stack Developer arasındaki fark nedir? zaten yazılım öğrenirken HTML/CSS, PHP, MySQL ve bazen de Mobile geliştiriciliği öğretiyorlar. CV'mizde Software Developer yerine Full Stack Developer yazmasının ne gibi avantajı/dezavantajı oluyor? HTML -> CSS -> Javascript -> React -> Angular -> Bootstrap -> PHP -> Node -> Java -> Swift -> React Native -> ASP.NET -> MSSQL -> MySQL -> PostgreSQL -> MongoDB bu sırayla konuları öğrendik diyelim. Geriye sadece DevOps kalıyor. Full Stack'i Full Stack yapan bu DevOps kısmı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Fullstack ile kasit genelde hem frontend hem backend'den anlasin oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 hepsini biliyor demek değil full stack, bilme de zaten, neutrino'nun dediği gibi fe-be bilmeni bekliyor işte. kendimden örnek vereyim; java-spring boot, angular ve mysql (relational, non-relational olarak ayırabiliriz aslında da öğrenilir bu çok önemli değil db için) kıyısından da DevOps biliyorum profesyonel düzeyde. geri kalan teknolojiler evde kendi kendime uğraştığım kadar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 (düzenlendi) neler neler var Bone bi bilsen ya Bi de bilip yapabilmek ayri, bunu her gun iste yapmak istemek ayri, bence bu title insandan cok is ayiriyor. bi yazilim muhendisini mecbur biraksan illa yapar hepsini yeterli zamanda o konuda haklisin ama yapmak ister mi o bir tercih nascar surucusu de illa f1 araci kullanabilir herhalde Temmuz 8, 2020 sardalya tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 (düzenlendi) isler birbirine girdi. diyelim startup in var 3 kisisiniz, last time tracking uygulamasi yapacaksin. yani en son ne zaman tra$ oldum, bumping yaptim, baliga ciktim vs ve bunlari sana hatirlatacak fln filan. hani hava guzel baliga cik, bisiklete binmek icin harika bir gun! pizza yememissin hadi ye su restoranda gibisinden. ios / android (switf / kotlin) bilicen ki mobile yapasin angular bilicen ki en azinan eli yuzu duzgun bir FE yapabilcen .net core / C#, node/typescript bilicen ki API yazabilesin. SQL bilicen ki datalari kaydedebilesin Elastic query azcik bilicenki en azindan search yapabilesin az biraz bash / powershell bilicen ki, build / deploy CI/CD yapabilesin. bunlari ister tek basina yap, istersen takimla. tek basina yapabilirsen full stack gibi biseysin, degilsen gruba dagitip yapican iste. zaten ihtiyacin oldukca ogreniyorsun, hepsi birbirine benziyor zaten. variables, classes, functions, loops ve if statements. bitti gitti. Temmuz 8, 2020 reyou tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Abi oyle bi anlatmissin ki dfsfs ”artificial intelligence da bir yerde if/else statementtir” gibi olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 değil zaten, her framework'ün bi kasa bilgisi var öğrenilecek. öğrenmeden best practiceleri nasıl uygulayacaksın falan filan. ha yazarsın çalışan kod tabi de maintain edecek adam bi dolu söver sana sonrasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 1 senede ogrendigim su ihtiyacin varsa birseye ogrenicen yoksa uzerinde cok dusunmiycen ehuahau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 yine Bonelanıyoruz sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 net bonelanıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 adamin tarzi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 On 08.07.2020 at 20:10, sardalya dedi ki: neler neler var Bone bi bilsen ya Bi de bilip yapabilmek ayri, bunu her gun iste yapmak istemek ayri, bence bu title insandan cok is ayiriyor. bi yazilim muhendisini mecbur biraksan illa yapar hepsini yeterli zamanda o konuda haklisin ama yapmak ister mi o bir tercih nascar surucusu de illa f1 araci kullanabilir herhalde 4 senelik okuldan mezun olurken zaten en basitinden HTML, PHP, MySQL öğreniyorsun zaten de, dediğin gibi bilmek ve yapmak ayrımı önem kazanıyor burada. zaten ekip varsa ortada, herkese aynı işleri vermek yerine işleri bölüştürmeyi tercih ederdim ben. ama full stack developer diye bir title çıktıysa bir mantığı vardır diye düşünüyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2020 son donemlerde react/vue sayesinde frontend ile backend development baya yaklaştığı için birbirine 'fullstack' deniyor. yoksa herbokolog manasında değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 nasıl be-fe baya yaklaştı react sayesinde? nodejs ile react falan mı demek istedin hani ikisi de js olduğu için? o yüzden fullstack denmiyor, yazdığım gibi java-angular biliyorum mesela. bir java diğeri js frameworkü, alakaları yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 spring boot-angular olacak, yanlış yazmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 herbokologlar, yapariz ya iste hepsini diyenler kendilerine fullstack deyip geciyorlar iste ? iki tane js+python spa yap 0'dan, deploy et, fullstacksiniz tebrikler \o/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 1 saat önce, Laraken dedi ki: nasıl be-fe baya yaklaştı react sayesinde? nodejs ile react falan mı demek istedin hani ikisi de js olduğu için? o yüzden fullstack denmiyor, yazdığım gibi java-angular biliyorum mesela. bir java diğeri js frameworkü, alakaları yok. react ile mobil ve web birleşti iyicene. back için gene farklı bir şeyler lazım oluyor. eme en güçlü dil JS haline geldi bu react yüzünden. bilmeyeni dövüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 ionic var abi angular için, react tek değil piyasada tabi de, ucundan olsa bile fe development yapıyorsan js bilirsin ama tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 (düzenlendi) 2 saat önce, Laraken dedi ki: nasıl be-fe baya yaklaştı react sayesinde? nodejs ile react falan mı demek istedin hani ikisi de js olduğu için? o yüzden fullstack denmiyor, yazdığım gibi java-angular biliyorum mesela. bir java diğeri js frameworkü, alakaları yok. full-stack developer diyoruz cunku bu mevzu bahis adam artık hem backend hem frontend kod yazıyor artık. bu furyayı baslatan da angular, react, vue vs işte. java/asp.net core'da da backend yazılıbiliyor sonucta illa node.js'e de gerek yok. nodejs ile react fln demek istemedim yani. eskiden angular/react/vue daha ortada yokken, backendcinin verdigi datayı, frontendci adamın jquery ile consume etmesi gerekiyordu ki baya farklı işlerdi. şimdi işte yeni paradigmayla buna gerek kalmadı, tek adam hem apiyi kodlayım hem on tarafta consume edecek kodu yazıyor. Temmuz 10, 2020 -Bonesoul- tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 insanların jquery + java ejb bilmesiyle şimdi .net core + react bilmesi arasında nasıl devasa bir fark görüyorsun bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 (düzenlendi) ee anlat o zaman madem sana göre full stack neymiş biz de bilelim. backendde kullandıgın framework olarak bi ayrım yapmadım ama ilginc bir sekilde java diye tutturdun. dedim zaten java olur, dotnet core olur, node.js olur farketmez diye. paradigm shiftten bahsediyorum. Temmuz 10, 2020 -Bonesoul- tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 yazdım dayıcım üstte ne olduğunu, senin dediğinle ters de düşmüyor zaten, itirazım react çıktı backend frontend development baya yaklaştı muhabbetine. yine öğrenmesi gereken iki kocaman değişik alan var developerın. rest sayesinde de gayet düzene girdi aldı verdi evet, ha bi de hepsi hakkında deste deste de tutorial falan var tabi artık eskiye göre. öğrenmek isteyince diplere kadar gidebiliyorsun zaman ayırabilirsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2020 React ın gözünü seveyim zevk veriyor ya yazmak, Hooks la daha tatlı oldu. MERN stack güzel oluyor ama büyük projelerde falan yemiyor sanırım .Net tüm backendler bizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar