Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Artificial Intelligence (AI Thread)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Shadow, 25.12.2025 17:29 tarihinde dedi ki:

öyle simülasyonuna işkenceyle falan uğraşacağını ve o derece safsalak olacağını hiç sanmıyorum maalesef...

cennet ve cehenneme laf etmiş, yakın.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

onu anladım da, direk gerçek dünyada cezasını kesecektir bence AI ileride insanlığın. tanrı gibi öyle bir haz duyma ihtiyacı duyacağını sanmıyorum yani.

Shadow tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

gemini çok pis basıyor ya, adamlar tüm medyaları da okutmuşlar heralde.

the world at war belgeseli 5. bölümü izliyordum. işte almanlar donuyor ruslar ezmeye başlıyor ve axis birlikleri esir düşmeye başlıyor. şöyle kısa bir karede teslim olan bu askeri görünce rus askerini çakmışlar lan araya ne alaka dedim. sahne geçip gidiyor, gerisi hep alman esirler ama şundaki üniforma yüzünden sorayım dedim.

zVjEROo.png

chatgpt

Ellerini kaldırmış askerler görülüyor. (no shit, bi de kim olduğunu tanıyamam falan da dedi "kimlerden" diye sormama rağmen)

Başlarındaki yumuşak saha şapkası ve genel görünüm, Doğu Cephesi’nde çekilmiş görüntülerde sık rastlanan bir stile benziyor.

Bu tür görüntüler çok yaygın olarak Alman Wehrmacht askerlerinin, özellikle Doğu Cephesi’nde (Sovyetler Birliği’ne karşı) teslim olurken çekilmiş arşiv filmlerinde görülür.

Ancak şunu net vurgulamak gerekir:

Görüntü düşük çözünürlüklü ve siyah-beyaz olduğu için, Üniformada açık seçik arma, rütbe ya da ayırt edici işaret görülmediğinden,

➡️ “Kesin olarak şunlar Alman askeridir” demek mümkün değildir.

claude

Bu görüntü Sovyet askerleri gibi görünüyor. İkinci Dünya Savaşı dönemine ait siyah-beyaz bir fotoğraf. Askerlerin üzerindeki üniformalar ve başlıklardaki detaylar (özellikle öndeki askerin şapkasındaki çizgiler) Sovyet Kızıl Ordusu'nun karakteristik özelliklerini taşıyor.

Sovyet askerleri 1941-1945 yılları arasında Doğu Cephesi'nde Nazi Almanyası'na karşı savaştılar ve bu dönemden çok sayıda benzer fotoğraf ve film kaydı bulunuyor. (no shit)

gemini

Görseldeki asker, II. Dünya Savaşı sırasında Mihver Devletleri (Axis) safında yer alan Macaristan Krallığı Ordusu'na (Magyar Királyi Honvédség) mensup bir askerdir.

Yaka İşareti (Paroli): Askerin yakasındaki üç beyaz (veya gümüş) şerit, Macar ordusuna özgü bir rütbe işaretidir. Bu işaret, askerin Szakaszvezető (Çavuş) rütbesinde olduğunu gösterir.

Şapka: Başındaki şapka, Macar ordusunun sembolleşmiş "Bocskai" tipi saha kepidir.

güzel, buraya kadar süper, yeteri kadar bilgilendirdi.

sonra şunla dumur ediyor, nerede çekildiği ve belgeselin bu görüntüyü nereden aldığını falan söylüyor.

Nerede ve Ne Zaman? Bu görüntü büyük olasılıkla 1943 yılının başlarında, Doğu Cephesi'nde (Don Nehri veya Voronej bölgesi civarı) çekilmiştir.

Olay: 1943'teki Sovyet karşı taarruzu sırasında Macar 2. Ordusu çok ağır kayıplar vermiş ve binlerce Macar askeri Kızıl Ordu'ya esir düşmüştür. Bu kare, o dönemdeki teslim olma sahnelerini gösteren bir Sovyet savaş haber filminden (newsreel) alınmış bir karedir.

oeh

Mesaj tarihi:

Google One Premium'a (eski Google Drive 2 TB) Ai Plus özelliklerini eklemişler böylece AI Plus + 2 TB Google Drive gibi bir seçenek oluşmuş.

Bugün o pakette yıllık kampanya görünce direkt yükselttim. Yıllık ₺1,019.99'a geldi. Tavsiye ederim. 

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
Deathblade, 30.12.2025 01:49 tarihinde dedi ki:

Google One Premium'a (eski Google Drive 2 TB) Ai Plus özelliklerini eklemişler böylece AI Plus + 2 TB Google Drive gibi bir seçenek oluşmuş.

Bugün o pakette yıllık kampanya görünce direkt yükselttim. Yıllık ₺1,019.99'a geldi. Tavsiye ederim. 

bende yıllık 2000 tl gozukuyor

Mesaj tarihi:

gemini pro ve chatgbt pro karsiliastiriyorum ikiside 1 aylik deneme surumleri verio. 

chatgbt en sevdigim suan, phyton kullanip ableton icin midi yazdirio sana direk dosyayi verio, baya baya iyi. vibe codingle de bir tane sarkilari stemlerine ayiran app yaptirdim. (telif yuzunden chatgbt stemlere ayirmio, ama kendi dosyalarinizi verip onlari midi dosyalarina filan cevirebiliosunuz. bu islere ilgisi olan icin daha da degisik seyler yapar belki.) 

kafaniza birsey yapmayi koyarsaniz ai ara tool olarak cok acaip is yapio. 

ozellikle vibe coding bence cok eglenceli.   Agentlara is yaptirirken token biterse, direk chate sorup ordan aldiginiz cevap ile dusuk seviye ucuz agenta anlatip onla devam edebiliyorsunuz.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Deathblade, 30.12.2025 01:49 tarihinde dedi ki:

100gb için 500₺ verdim yeni 😕

xaty tarafından düzenlendi
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 30.12.2025 09:52 tarihinde dedi ki:

Gemini cidden diğerlerine göre çok daha iyi geldi bana. Sağlıkla alakalı meselelerde özellikle çok mantıklı ve güzel sonuç veriyor. 

bunu tekrar yazmak istedim. ne zamandır tek bir falsosunu bile görmedim. chat gpt oyuncak gibi kalıyor bunun yanında. 

• Yeni Oluştur...