Gizli Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Ben bu konuda yazdıklarımda haksız olduğumu kabul ediyorum bu arada, yanılmışım. Eğer benim yazdıklarım nedeniyle fikrini değiştiren vs. olduysa diye bu deklarasyonu yapmam gerektiğini düşündüm. Yazacağım yazacağım ölmüş konuyu uyandırmamak için yazmıyordum. Madem hali hazırda uplanmış, belirtmek istedim.
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 (düzenlendi) turkiyeye devlet destekli veganlık propagandası şart. millet hala 100 gram kıymalı onunda yarısı soya ve kıkırdak etc olan adanalar yiyip et yemeyi övuyor. midesini ekmekle dolduruyo sonra lol sağlıksız beslenme tavan yaptı. fiyatlar zaten uçtu gitgide erişilemez duruma geliyor. ama millet hala et övuyor lol zaten bu kebaplar pideler fastfood zincilerleri son 30 yılın falan modası. özellikle akdeniz mutfağı bu kadar etcil bir mutfak değil. özümüze dönmemiz gerekiyor Ocak 24, 2022 Flassh tarafından düzenlendi
Gallant Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Vegan processed food (Vegan peynir, vegan et, vs.) yiyip vegan olucaksaniz hic olmayin, processed food un her turlusu zararli. Turkiye'de kebap, pide, vs. hep vardi, gelecekte de olucak. Son yillardaki sikinti siparis zincirinin fastfood a erisimi cok kolay hale getirmesi ve insanlarin calismaktan yemek yapmaya zaman bulamamasi. TR de kime sorsam, haftada en az 2-3 gun disaridan yemek soyluyor, "Manavdan, kasaptan kendim alip yapsam, hem ugrasicam, hem de ayni fiyata geliyor" kafasinda. Halbuki disardan soyledigin yemegin fiyatinda; dukkan kirasi, elektrik/su/gaz faturasi, calisan maaslari, servis ucreti, malzeme ve kar var. Dusun ayni fiyata gelen yemekte adam nasil malzeme kullaniyor. Diger sikinti mevsimsel beslenme aliskanliginin cope gitmesi. Bu global bir sorun olmus durumda, yaz-kis markette ayni urunler var. Domates, portakal, avokado, kiwi, ananas gibi yilin belirli doneminde yada normalde hic gormedigin meyveler her gun orada. Bugun ki cocuklara sorsan, 3 asagi 5 yukari butun yil ayni yemekleri yiyorlardir. Cevresel olarak kisin ortasinda avokado yiyip, lokal et (Tr'de lokal et bulursaniz tabii) yiyenlere karbon salinimi dersi vermek bayagi iki yuzlu bir olay. Insanlari vegan/vejeteryan beslenmeden once lokal urun tuketimine ozendirmek hem saglik hemde cevre icin daha dogru.
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 avokado kışın hasat ediliyor. migros manavında öyle ama pazarda işler değişiyor
reyou Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Su animal protein vs plant protein kismi cok canimi sikti. Hele filmdeki çük testi dffss olay karisik ya, koye gittigimde hergun sakatat gomup 80 inde tarlaya giden dayilar da var, hergun yumurta toplayip yiyen teyzeler de. At izi, it izine karismis.
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 ameriganın oyunu bunlar, kanmayın. tavuk dönersiz yaşanır mı hiç.
Loex Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 beyin ne kadar önemli bir organ ya
senko Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 niye hala icinde ihtiyacimiz olan herseyi iceren bi sivi bisi cikmadi. gunde 3 ogun ondan icsek derdimiz tasimiz kalmasa vegandi, processed food'tu diye. Teknoloji bazi alanlarda cok daha yavas gelisiyor sanki sdf
reyou Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 15 senelik mevzu degil mi bu ya, var ztn.
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 19 dakika önce, Seru dedi ki: https://soylent.com/ şu var. bunlar söylentiden ibaret ya
Gizli Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Abi hem processed food zart zurttan şikayet ediyorsun hem de ultimate processed food çıksa günde 3 öğün onu tüketsek yazıyorsun
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 1 saat önce, Xenocide dedi ki: bunlar söylentiden ibaret ya ismi bülent olana da ne kadar türbülent bi insansın diye şakalar yapıyor musun
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2022 16 dakika önce, goldbären dedi ki: ismi bülent olana da ne kadar türbülent bi insansın diye şakalar yapıyor musun cidden kusucam şimdi midem bülenti
Öne çıkan mesajlar