Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

yogun zamanda vidyo cekmek zor cunku ... yogun oluyoruz, telefonla ugrastiktan sonra elimi yikamam lazim fln,

 

yeni vidyo cektim koymaya caliscam onumuzdeki gunlerde ama istedigim gibi olmadi, ticket printeri gosteren bi vidyo cekmem lazim, neyi ne zaman pisiricegimi takip etmek fln olayin yarisi

Mesaj tarihi:
DoGMeaT, 27.03.2023 18:09 tarihinde dedi ki:

adacayli brown butteri eritip (cok guzel bisi, ilerde kendi restoranimi acarsam bunu bi sekilde menuye eklicem)

Normal teragından oluşturduğz bir şey mi ? YOksa hazır mı alıyorsunuz ? 

Yapılabilen birşey ise deneyelim 🙂

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

brown butter evde yapilabilen bisi, ona adacayi ,shallot ve sarimsak `infuse` ediyoruz, yapmasi kolay bisi , ama tarif vermek zor be, asdf, vidyo fln cekmem lazim yazarak olmaz.

 

calistigim yeri cok seviyorum, cidden, cok zor bir is yapiyoruz ve cok emek yogun calisiyoruz, standartlar yuksek, surekli ogreniyorum, cogu zaman ise giderken midemde hafif bir yumruk hissi oluyor, ama `hallettigimde` hissettigim haz inanilmaz, kafamda boss muzikleri caliyor bazen servis sirasinda, servis oncesi hazirligi yetistirmeye calisirken makine gibi oluyorum

 

 

o kilise tecrubem varya, simdi baktigimda cok sey katti bana, 

sabahtan, basimda kimse yok, anahtari cevirip kilidi acip binaya giren ilk kimseyim, isiklari aciyorum fln , her günün planını öncenden yapmış oluyordum ama ylnede kolay degıl. 200-300 hatta bazen 400 kişiye yemek çıkarmak dilekolay..... zamanı cok efektif kullanmayı ve kendimi pushlamayı - yüksek tempoyla çalışmayı yahut blr işi yaparken arada monotonluğa dalıp tempo kaybetmek yerine "hadi yigit hadi hızlan" fln diye kendimi gaza getirip vites attırmayı adeta second wind açmayı masterladım o kilisede. Baska türlü olacak gibi degildi be asdfa

neyse. şimdi mesela kol gibi hazırlık listeleri oluyor ve öyle efektif ve hızlı ve temiz hallediyorumki hayran kalıyorlar

devam etcem klavyem sacmalıo

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
  • Like 2
Mesaj tarihi:

Bu restoranda çalıştığım 3. Istasyondayim, soğukta başladım

Ara sicak

Şimdi sotedeyim, makarnalar bende, I'm the pasta guy. Herkes uyarmıştı, zor bu istasyon, hızlı tempolu, Multi tasking, ama arkadaşlar, eski mesajlarimda da bahsettigime eminim, ben kendimi ezelden beri iyi bir soteci olarak görüyorum. Rahat hissediyorum, Multi tasking kolay geliyor, 6-7 tavayı aynı anda hallediyorum

Ve bu restoranda standartlar çok yüksek, her makarna "perfect" olmalı, sosu kıvamlı, peyniri düzgünce yayılmış, tadı dengeli, suyun tuzu yerinde, ısıdan fokurdamali, buharlaştikca sürekli su eklemeli dolayısıyla makarna suyunun tuzunu gece boyunca sürekli takip etmeli fln of yazarken yoruldum

Çok şey istiyorlar ve kaliteden ödün verilmiyor, 100 makarna satiyorsam 100üde incelenip yollanıyor masaya, tadına bakıyor fln, ve hakkını veriyorum

Her akşam mutfağa teşekkür yollayanlar oluyor, yediğim en iyi makarnaydi diye yorum aldım kaç kere, bugün kereviz dolgulu , dana kuyruk ragulu agnolottiyi yapan çocuğa verin bunu diye tıp yollamışlar, ayol, çok komigime gitti.

 

 

 

  • Like 3
Mesaj tarihi:

Burda o yüksek standartlara alışmak öyle olmadı, cidden çok zorlandım, küçük düşmüş, zayıf,  yetersiz hissettiğim günler oldu, yardıma muhtaç... anlamiyorum yapamıyorum fln diye dilimin ucuna geldi , demedim kaç kere

Tepemde demoklesin kılıcı gibi sallanan, sürekli feedback veren benden senior 2 tip var, anlatıyorlar anlatıylar anlamıyorum, yapamıyorum, ama " anlayıp" onlara ustalık seviyesinde yetiştiğim, oldum demiyecem ama o yolda büyük adım atıp aydınlanma yaşadığım bir an oldu

Yine yoğun bir gece, ticketlarla boğuşuyorum, bir yandan yine bunların feedbackleri peşimde , az su koy, çok tereyağ koyma, yeşillikler hizali olsun, vb 

Bunların dediği herşeyi dinlemeye çalışıyorum, çünkü ben seniorlar, ama , yok yapamıyorum, stres oluyorum, tempom düşüyor, ve bu anlattığım olay uzun bir süreçti, haftalar süren

Bi gece işte, bı an oldu bunların dediği her şeyi siktirettim, bı makarna yaptım, ve o kadar güzel olduki , görünce belliydi zaten, benim bı kaşık daldirasim geldi tabağı uzatırken, şef aldı son dokunuşları yapio bı yandan bana " dude this pasta is slutty as fuckk" 

Yeeah chef bi sonrakini gör dedim

Ve yine bana o güne kadar verilen feedbackleri bı siktiredip bildiğim gibi yaptım makarnayı, evet herşeyin bir methodu var ama ben metodun kölesi değilim, yemeği biliyorum, tekniğim yerinde , methodu ben mantıken anlıyorum, neyse , makarna yapmayı çözdüm demicem, zaten biliyordum, kendime güven aşılamam gerekiyordu sadece, biraz zaman aldı

Ama öyle bi geldim ki level up seviyeme, bi sonraki sattığım makarnada chef hayretle bakıyordu, tadım kaşığıyla bı tadına baktı, "this is banging, and so slutty"

Dedim şef, öyle sluttyki kilisenin sokağından geçse ter basar, stres yaşar 

Mutfak yıkıldı o an

Neyse, sanırım sırf benim anladığım bı değişim değil bu, kendini rahat hissediyorum bunu görüyorlar heralde, çünkü bugün citlattilar, Yurgi'yi eğit, başka istasyona geçiyorsun diye

Izgara mi acaba? 

Tamam güldük eğlendik, ama ızgara ciddi ustalık, kolay değil, 60-70 dolarlık steakleri pişirmenin bı stresi var, ama, otelde çalisirken o işi de yaptım, çok steak izgaraladim, hallederim bence, heycanliyiz, ama, hevesliyim

Bide bu ızgara, "ön mutfakta" , misafirlerle muhabbet ediyorsun fln, çok severim, çok eğlenceli olabilir

 

  • Like 4
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
DoGMeaT, 28.03.2023 10:43 tarihinde dedi ki:

Neyse, sanırım sırf benim anladığım bı değişim değil bu, kendini rahat hissediyorum bunu görüyorlar heralde, çünkü bugün citlattilar, Yurgi'yi eğit, başka istasyona geçiyorsun diye

Izgara mi acaba? 

Tamam güldük eğlendik, ama ızgara ciddi ustalık, kolay değil, 60-70 dolarlık steakleri pişirmenin bı stresi var, ama, otelde çalisirken o işi de yaptım, çok steak izgaraladim, hallederim bence, heycanliyiz, ama, hevesliyim

Haydaaa, abi okurken keyiflendim offf adam makarnada üst seviyeye çıkarmış kendini diyerek, şu kısım bi anda bozdu olayı fsdf

Peki bu kadar iyi olduğun istasyondan seni almalarının sebebi ne, bu çocuk iyi, diğer yerleri de adam eder düşüncesi mi yoksa bu kadar iyi pasta kimse yapmamalı falan mı fdsfs 

Orayı da skip atacağına eminim ya, aşırı keyifli yazılarını okuması, müşterilerle kaynatması da güzel olur umarım. 

Mesaj tarihi:
DoGMeaT, 28.03.2023 10:03 tarihinde dedi ki:

brown butter evde yapilabilen bisi, ona adacayi ,shallot ve sarimsak `infuse` ediyoruz, yapmasi kolay bisi , ama tarif vermek zor be, asdf, vidyo fln cekmem lazim yazarak olmaz.

Müsait olunca bekleriiz bir youtube videosu türkçe detaylı anlatımlı 🙂  sonrası bunu nerelerde nasıl kullanabiliriz ipuçları ile güzel bir video şahane olur

Mesaj tarihi:

Oturdum aldim cayimi seyrettim. 
Cok iyi video, terapi gibi geldi sgdgd

Aslinda boyle bi iki gunluk workshop olsa mutfakta calismali kesin giderdim, ustune para verip o tecrubeyi tatmalik. 
 

Yeni videolar gelsin, tebriks. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

cok guzel vidyo helal ossun

 

goldbären, 03.04.2023 09:10 tarihinde dedi ki:

ne tatlış vid. "in my lane. focused." havası var hep.
9.50deki hareketle nedense deepturkishweb'deki kardeşi andırdın sdf.

 

benzerlik sozkonusu 😄 

sardalya tarafından düzenlendi
  • 4 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

gecen ay review vardi

nasi zam istenir fln diye discordda sordum , kariyerli arkadaşlardan ve bosslardan akil almak icin

2. reviewim

iyi geçeceğini biliyordum, zaten burda anlattığım gibi, eşek gibi çalışıyorum, iyi takım oyuncusuyum

zam mam konusunda strateji yapmama gerek yokmus, adam direk zam yaptim sana diye başladı konuşmaya. Ben ise girdigimde restoran haftada 5 gun acikti. covidden once haftada 6 gun dinner ve brunch, simdi brunch yok, yeni 6 gune geçtik. 
yil bitmeden haftada 7 gun acik olmayı planlıyoruz ve detroitte boyle baska restoran yok, haftada 7 gun acik olan.

pazartesi yahut sali kapatıyorlar genelde. cogu mekanin personeli yetmiyor zaten. Biz kalabalığız ama yinede is yuku artiyor 1 gun daha fazla yemek satinca. o yemegin hazırlığı var fln. Bıde cuma cumartesı pazar yogun çalıştıktan sonra pazartesı fln dinlenmek istiyor insan. Recovery yaşlandıkça zorlaşıyor... 

Neyse. Adamın dedıgı: Yıgıt bılıyorsun haftada 7 gune gececegız. Daha farklı fırsatlar ve ıhtıyaclar oluşacak. Senden aynı şekilde çalışmanı istiyorum ama 7 gune gectıgımızde daha farklı sorumlulukların olabılır. Ayrıca bıze bı personel yemegı yapmanı ıstıyorum

Yes chef

40 kişiye yemek. eldekı malzemeler kullanılacak. kısıtlı cunku mesaı de var. onun hazırlığına da yetişmem gerek.

kolay degıl yanı. ama hallederız.

neyse bana malzeme olarak baktım arborıo pırınc var

patlıcan var bı dunya

balık artıkları var

domates sosu var 

dedım patlıcanı kızartam yanına sarımsaklı yoğurt. Pılav cunku bunlar hayvan ve carb yıyor doymuyorlar. bol tereyağlı.

balıktan  şemsa denizselden bı balık koftesı tarıfı var onu uyarladım

 

 

PXL_20230422_190151366.jpg

  • Like 3
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

gecen ay yaptım bunu. baya begendıler. guzeldı ama hersey

 

edıt 

 

ayrıca unuttum. James Beard fınalıstıyız. Great lakes regıondan. Kazanacagımızı sanmıyorum ama fınalıst olmak da basarı. Daha once 5 kere yarı fınale kalmıs restoran. 8 yıllık mekan. Ilk defa fınale kalmıs.

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

gectim izgaraya

nasil terliyorum anlatamam, full body sirilsiklam, saunada gibiyim, arada kacip walkin buzdolabina girip geri donuyorum, kafamdan assagiya su dokuyorum fln.

her gun boyle terlersem kesin kilo veririm, bu yaz bikini body olacam

cok zor bir istasyon, proteinlerin yuku bende, balik tavuk steak, hepsi perfect olmali, izgarada balik pisirmek zor. yapisiyor, ates cok sicak yahut soguk olursa yapisiyor, ters baksan yapisiyor.

steakler perfect olmali, bazilari icin (ribeye, ny strip) menude fiyat yok, market price yaziyor asdf, 60-70 dolar.

tavuk uzun suruyor pisirmesi, atesini izgarani duzgun organize etmen, planlaman lazim, 4-5 tavuk izgaranin yarisini kapliyor ve 25-30 dakka pisme suresi var, rush sirasinda zamana karsi yaris yasatiyor .

ve odun atesi, her gun belki 40-50 kilo odun yakiyorum, surekli atesle oynuyorum

neyse, it comes pre chopped, ben chop etmek zorunda degilim 🙂

komik oldu, basa donduk bir nevi

5-6 shifti basariyla atlattim, did you cook this steak yigit? wow bravo fln diye tepkiler aliyorum, hala ogrenmem gerekiyor ama 2-3 aya rahat hale gelirim diye umuyorum

pazartesi ilk defa solo ucacagim, su ana kadar egitimdi, yanimda birileri vardi hep, ve pazartesi diyip gecmeyin cok fena oluyor pazartesileri.

amerikada boyle bi geyik var, cogu klas restoran pazartesi sali fln kapali oluyor.

ekip tatil yapiyor.

o yuzden pazartesileri industry night, akin akin geliyorlar, vip masalar, baska restoranlarin sefleri, valla zor olcak ama, su ana kadar butun challengalari astim, bunu da asariz, lets goooo

 

  • Like 5
  • Tesekkurler 6
×
×
  • Yeni Oluştur...