Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 1 saat önce, deadwoll dedi ki: CPU'yu ne yapıyorsunuz? 15" mi makine? 2 çekirdekli leş. Ohoo, 2 çekirdek mi kaldı. 6 veya 8 var yeni satıştakilerde. Bu arada @Goering in dediği gibi ne yazık ki resmi olarak NVIDIA desteği yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 magnet - penceleri düzenleme yanaştırma şeyi itsycal - barda takvim uygulaması appcleaner - sürükle bırak uninstall amphetamine - uyku modu düzenleyicisi IINA - basit daha iyi media player transmission - torrent için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 @orc_lord, benimki 2015 ya. Satıp yenisini de alamıyorum devlet ödeneğiyle aldığım için... Hoş şu an laptop alayım hem iş için kullanayım hem oyun oynıyım desem high-end bir şey alır geçerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 24, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2019 (düzenlendi) 17 saat önce, serjuhan dedi ki: Aynen ben de 2018 MacBook Pro'ya Sonnet eGPU aldım. En ucuzuydu ama plug&play direk o açıdan güzel. Ama Bootcamp ile uğraşmak istemiyorum. Hali ile bir şekilde MAC üzerinden veya VM alternatifleri üzerinden oyun açabilmek istiyorum. sonraki aldigim laptopta ben de bunu yapicam sanirsam. huawei mate x tadinda bisi alip, evde kullanmalik ta eGPU. Pahali bir cozum ama baska bir alternatif te yok gibi gozukuyor. 10Kg laptop alip mobiliteyi 0lamak istemiyorum. Sen arastirdin mi performans kaybi ne kadar oluyor bu egpu lar ile? Performans konusunda cunku her kafadan ses cikiyor nerdeyse, kimi test ettim bende %40lara yakin kayip var derken bir baskasi benzer configurasyonla bende %10 civarlrainda diyebiliyor. Haziran 24, 2019 senko tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 24, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2019 Nintendo olmasa Macbook almazdım ben zaten, oyun için düşünmeyin. Windows istemiyorsanız güzel bir Dell filan alıp Debian ya da Fedora yükleyin. (Ubuntu multilib kaldırdığı için oyun oynatmıyor artık, salaklığın önde gidenini yaptılar). PS. Gerçi Macbook'da da Debian kullanıyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2019 27 dakika önce, senko dedi ki: sonraki aldigim laptopta ben de bunu yapicam sanirsam. huawei mate x tadinda bisi alip, evde kullanmalik ta eGPU. Pahali bir cozum ama baska bir alternatif te yok gibi gozukuyor. 10Kg laptop alip mobiliteyi 0lamak istemiyorum. Sen arastirdin mi performans kaybi ne kadar oluyor bu egpu lar ile? Performans konusunda cunku her kafadan ses cikiyor nerdeyse, kimi test ettim bende %40lara yakin kayip var derken bir baskasi benzer configurasyonla bende %10 civarlrainda diyebiliyor. Üstünkörü araştırdım. TB3 ile performans kaybı sanırım yüzde 20 civarında. Ancak olur da direk TB3 ile bağlayıp görüntüyü de yerleşik ekrandan almak istediğinde, eGPU'nun üzerindeki harici ekran kartına DP ile vb bağladığın ekranla aldığın performansa oranla kayıp daha da artıyor. Hali ile her türlü eGPU takıyorsan harici ekran ile kullanmak lazım ki zaten sen de bu şekilde düşünüyorsundur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
http Mesaj tarihi: Haziran 25, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2019 Alfred ile spotlight arasında ne fark var? @GERGE Dell vostro var (serisini hatırlamıyorum i7 ve ssdsiz) windows nedense çok yoruyor. Office ve internet tarayıcısı dışında kullanımım yok. Debian, fedora yine forumda manjaro ve elementary görmüştüm bunlara office 365 yüklenebiliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 25, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2019 alfred spotlight'ın 10 gomlek fln iyisi. olmazsa olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Linux ile Office 365 Crossover ile yüklenir, ama çok verimli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 (düzenlendi) On 23.06.2019 at 19:12, Goering dedi ki: hic cikarmayacaklar, isbirligi coktan bitti. mojave = amd / high sierra = nvidia macbook pro alacağız da şu konuda aydınlatabilir misiniz? mojave al mı diyorsun? sıfır düşünüyor şu an alacak kişi. bi de nerden alayım diye soruyor bana Apple store mu sahibinden mi nerden vs ben hiç bilmiyorum. 8gb ram 256 gb storage 13" düşünüyoruz. 8gb bu devirde yetiyor mu? yeni başlık açacaktım ama bu başlık var ayıp olmasın. macten zerre anlamıyorum. bi googlea mojave high sierra yazayım hatta. yazdım mojave zaten updatemiş sdfs. nvidia kartlı alma diyosun o zaman? ek: kullanılacak programlar Corel Painter tarzı digital art programı, Photoshop, THE SIMS Haziran 26, 2019 tiLi tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Ne kadar parası varsa o kadar ram taktırsın işte. Düz versiyonunu alacaksa (stock ram, stock ssd işte) Vatan filan bazen kampanyi filan ile daha ucuza gelebiliyor. Sahibinden gibi yerleri geç ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Apple Store üzerinden eğitim vb diyerek online da alabilirsin. Ben o şekilde aldım kimse de benden belge vb istemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 9 saat önce, -Bonesoul- dedi ki: alfred spotlight'ın 10 gomlek fln iyisi. olmazsa olmaz. Abi hiç kullanmadım ama çok övülmüş bir indirip bakayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Alfred, Popclip ve Unclutter. Bu üçü vazgeçilmez benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Hiç birisini kullanmıyorum ben de. Bir tek finder'ı adam eden bir app. kullanıyordum, onun özellikleri de osx'in iterasyonlarından bir tanesinde native olarak eklendi sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 21 dakika önce, GERGE dedi ki: Alfred, Popclip ve Unclutter. Bu üçü vazgeçilmez benim için. Alfred kesiikle vazgecilmez. Keske windowsa da portlansa, vox diye bisi kullaniykrum da alfred in tadini vermiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Gerge'nin dediği üç uygulamayı da indirdim deniyorum. Unclutter'ı şimdiden beğendim. Aslında arada bir ayarlanabilse de hatırlatma misali tepeden inse fena olmaz. Diğer ikisini de inceliyorum bakalım da baya bir özelliği var tümünü kullanmaya alışsan el ayak olur muhtemelen özellikle Alfred gibi görünüyor. Free versiyondan paralıya geçmeye gerek olur mu onu göreceğiz ilerleyen günlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 3 saat önce, senko dedi ki: Alfred kesiikle vazgecilmez. Keske windowsa da portlansa, vox diye bisi kullaniykrum da alfred in tadini vermiyor arkadaşlar vox diye arayıp zaman kaybetmeyin benim gibi. wox demek istiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 pardon ya wox abi evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Ofis bilgisayarımsa Wox var, Alfred yanında bir hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Alfred'in free sürümü indirdim de spotlighttan daha güzel bir tarafını göremedim, powerpackle mi iyileşiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 parali lan bunlar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 en çok ondan muzdaribim zaten, osurma appi indirmek istesen paralı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Spoiler Word'de native gelen highlight bar için para istiyor popclip. İşin komik yanı, benim word'de ilk kapattığım şey o bar sdf Unclatter bence çok güzel, ama o da 20 dolar. Yaptığı iş için çok para istiyor. Alfred'in powerpack'i fena değil ama onca özelliğin 3-5 tanesini kullanacaksınız yalnızca düzenli olarak. Pack pack ödeme olsa belki düşünülebilir. Spotlight yokken Alfred ve türevi app.ler bayağı iş yapıyorlardı. Bir de finder'ı falan canavar yapan app'ler vardı. Ben onları kullanıyordum bahsettiğim gibi. Sonra hepsi native olarak osx'e girdi, app kullanma derdi bitti. Insomniax var bu arada, çok basit bir app. ama bayağı işimi görüyor benim. Ayda bir falan da düzenli olarak Insomniax açıkken makinayı çantaya atıyorum, gittiğim yerde şarjı bitmiş oluyor slfgjsdkng Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar