Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 (düzenlendi) Esimin online bi site uzerinden satisa sundugu gelinligine once kendisine telefon mesaji, sonra da email ile ulasan bir talip cikti. Detaylar ve sundugu kosullar ne bileyim cok bi supheli geldi. "Kaca satiyosun, gelinlik kac senelik" gibi kisa sorularin ardindan direk su emaili atmis (mail Ingilizce yazilmis ama ben Tr'ye cevirerek ve kadinin adini gizleyerek yazicam ki Google'da endekslenmesin yok yere. "Merhaba dostum, Email icin tesekkurler.. Tamamdir..Gelinligin fiyati ve durumu beni tatmin etti. Ismim XXX, Iskocyaliyim. Marine engineer oldugum icin su an dogu bolgesinde bir gemide bulunmaktayim ve is durumumdan dolayi telefon konusmalari, internet gezintileri gibi seyler kisitli. Senin ilanina bakip sana yazacak kadar zaman yaratmayi basabildim.... Derhal kendi hesabimdan direk olarak senin PayPal hesabina odemeyi yapacagim (umarim bir PayPal hesabin vardir). Eger PayPal hesabin var ise bana bilgilerini ver ve sana ucreti gondereyim. Sana odemeyi yaptiktan sonra benim kargo sirketiyle iletisime gecip urunu senden teslim alacaklari adrese gonderecegim." Benim dikkatimi ceken "kirmizi bayraklar": -Siradisi senaryo -Online marketi aradan cikarip alisverisi bire bir yapmaya calisiyor. -Kadin urun hakkinda pek soru sormadi, hic gormedigi bir kiyafete pazarlik dahi yapmadan trink cikarip verecek -"Isim geregi telefon internet yok" gibi seylerle ortadan kaybolacagi zamanin yolunu yapmis gibi. -Teslimat onun kontrolunde, biz kadinin adresini dahi bilmiyoruz. Biz evet dersek ne gibi bir tuzak cikabilir buradan? Urunu bir sekilde kaybedip "onlar benim yolladigim adam degildi" ya da "mal bana ulasmadi ya" diyip, ya da odemeyi calinti bir karttan yapip sonra paranin bizden geri alinmasina sebep olabilir mi mesela? Mart 14, 2019 Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 para verecek ve sonra gelinliği alacaksa hiç bi sıkıntı yok ki. isterse kraliçeyim desin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Benim tahminim, ödemeyi yapmayacak. Bunun için bir bahane uyduracak, senin boşluğuna getirip önce kargolatmanı isteyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Neanderthal Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Iskoçyalı marine engineer adam doğuda zor şartlarda iletişim kurması da kısıtlı ve gelinlik almaya çalışıyor Cool story diyorum ben.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 (düzenlendi) paypal de ödeme yaptıktan sonra geri alma gibi bir olay var mı. callback deniyordu galiba. Mart 14, 2019 Mal tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paypaldan refund ister büyük ihtimalle. Paypal yassag türkiyede de, gitsin alsın siteden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Evet dolandiricilikmis. Emailden cumleler aratarak bulamamistim ama gelinlik dolaniriciligi gibi seyler aratarak Polonya sitelerinde benzer olaylar bulmayi basardim. Anladigim kadariyla "Paypal hesabiniza para yatti" diye sahte bir mesaj yaratip, "miktarin su kismi kargocular icindi. sen onlara verirsin artik" diyorlar sonra sen o ana kadar uyanmadiysan da o "ekstra parayi" de gelinligi de sahte kargoculara veriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 lan ne saçma dolandırıcılıkmış yav. sahte mesaj yaratmak ne paranız yattı diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 sen hangi ülkedesin. türkiyedeysen nasıl kargocu gönderecek sana. gelen kargocuda dolandırıcı değilmi. gelinlik dolandırıcılığı ney. ne yapcakmar o kadar gelinlik dolandırıp. sendemi dolandırıcısın yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Gelinlik ticaretinin genelde kadınlar arasında döndüğünü düşünürsek bayağı iyi bir scam kapısı aslında. On kadından dokuzu yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2019 paypaldeki adresi haricinde başka bi adresini yolarsanız chargeback ile kazanır. Yollamayın paypaldeki adresi hariç biyere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mart 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2019 Bunun laptop arakçısı versiyonları var. Afrikada askerim falan diye giriyor oğluma laptop bakıyordum diyor falan... önce kargola sonra parayı göndereyim diyor falan bunlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2019 17 saat önce, deadwoll dedi ki: Gelinlik ticaretinin genelde kadınlar arasında döndüğünü düşünürsek bayağı iyi bir scam kapısı aslında. On kadından dokuzu yer. Bu işin kadın olmakla alakasını çözemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar