Notsand Mesaj tarihi: Mart 5, 2026 Mesaj tarihi: Mart 5, 2026 Harika gidiyorsun. Kendine bir hedef koymussun ama bence zaten kazanmissin. Senin 1 birimlik yatiriminin karsi tarafta yarattigi kelebek etkisi katastrofik boyutlarda muhtemelen. Yuksek echelonlar kendilerine ait olmayan parayi harcamayi pek severler ama baslarindan savamadiklari bir mesele, rizalari disinda harcanmis 1 dakika onlar icin kabustur. Ben de gectigimiz yil kendi corpomda mobbing/suikast tarzi seylere maruz kalmistim. Alabildigini al, alamadigin vakit de verdigin zarari say. 1
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 5, 2026 Mesaj tarihi: Mart 5, 2026 aynen ole sheeple la ugrasmaya alisiklar, saniyorlar diger stratejistler gibi titriycem, korkucam filan. mckinsey genius mudurum "kocaman sirkete meydanmi okiycaksin" dedi, dedim stratejik dusunce olarak boyut = guc gibi sacma bir stratejik denklemi bir tek burada gordum. Dunya tarihinde hicbir mucadele simetrik taraflar arasinda yapilmadi yani. Asimetri yi iyi kullanan tarafin kazanma sansi hep yuksektir ve genelde "buyuk" olan stratejik korluk yuzunden beceremez yani. (double envelopment in en guzel ornegi o yuzden Cannae dir)
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 5, 2026 Mesaj tarihi: Mart 5, 2026 time to party like its 2023 It's one merc! It's just ONE FUCKING MERC!!
kizillelma Mesaj tarihi: Mart 8, 2026 Mesaj tarihi: Mart 8, 2026 “Bizim işimizin batak kumarla ilgisi yok... Biz yağlı ipin altında debelendik bunca yıl... İngiliz keferesi bulmuş rahatı, şaka sanıyor ölümle çelik çomak oynamayı... Enver Paşa kumarcı değildi. Ömründe eline zar almamış adama kumarcı demek ayıptır. Kağıdın papazını fantisinden ayıramazdı. Arkadaşlar ne yaptılarsa iyi olsun diye yaptılar. "Hasta adam" diyorlardı bize... Iskatımızı bölüşmek için, tepemize dikilmişler, gebermemizi bekliyorlardı. Sürünerek mi gebereydik it gibi?.. "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" dedik. Bir adam ne biçim yüreksiz olmalı ki, eli silah tutarken yılmalı da pes etmeli... Vuruşmakta uzun hesap yoktur. Ne denilmiş, "Ölen ölür kalan sağlar bizimdir” denilmiş... Durduğumuz yerde çürüsek miydi? Kül gibi dağılıp yele mi gitseydik? Yazılacaksa da, “dövüşe dövüşe yenildiler, güçlerinin son boğumuna kadar direndiler!" yazılsın... Hem, ne olmuş Allah'ıma şükür! Bir sürçen atın başı kesilmez. Borç yiğidin kırbacı... Yendiler bizi... Say ki borçlandık... Alacakları olsun... Benim bildiğim İttihatçı milleti bire kadar kırılmadıkça gayreti koyvermez. Bak bakalım bizde yılgın herif suratı var mı?” Yorgun Savaşçı - Kemal Tahir
Öne çıkan mesajlar