Jump to content

Merhaba patiler. Yeni sisteme hosgeldiniz. Hemen BURAYI okuyun.

 

Sleeep

"Turistik" vs "İş ve Fuar Ziyareti" vize seçimi

Öne çıkan mesajlar

hallo,

almanya'daki bir şirketten "invitation for an face to face interview in hamburg, germany" başlıklı bi davet mektubu aldım, daha önceden almanya'dan sorunsuz turist vizesi almıştım en son da geçen yıl bu tarihlerde 6 aylık bi vize vermişlerdi. şimdi böyle bi mektup olunca da turistiğe başvurabiliyor muyum yoksa iş ve fuar ziyareti mi seçmem gerekiyor? turistik evrakları gözüme daha kolay geldi hem de daha uzun verme ihtimalli, iş için istesem görüşme süresince vercekler gibi bilgisizlikten oluşan bi his var. ne yapayım, ne edeyim?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
ben hollanda'ya görüşmeye giderken turistik almamı önermişlerdi. Çünkü şirket otel, yol parası bizden diye yazı veriyor sana. Geri dönmeni garanti edemiyor haliyle. Davet mektuplarında buradaki seyahati boyunca tüm masrafları bizden işi bitince de dönecek yazarlarsa veya halihazırda çalıştığın şirketin, iş için gidiyor haberim var geri de gelecek diye yazı vermiyorsa hiç davet mektubunu karıştırma turistik bas geç demişlerdi.

Yerinde olsam öyle yaparım. Bu arada vizeyi uzun çıkarmak için 6 ay / 9 ay sonrasına birkaç fake rezervasyon yapıp onların evraklarını da ekle. Genelde işe yarıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Düz turist vizesiyle de iş görüşmesine girebiliyorsun. Elinde uçak otel rezervasyonları varsa bir de standart banka/iş belgeleri varsa, davetiyeyi karıştırmadan direk turistik al geç. Ha ben hayatıma heyecan katmak istiyorum dersen de travel sebebine business yazarsın, davetiyeyi verirsin bu belgelerin üstüne.

Kısaca adamların ülkesinde mülteci olmayacağını garanti edebildiğin kadar belge yeterli olur.

Geçen hafta günübirlik Londra görüşmem için aşağı yukarı aynı şeyleri yaptım (heyecan katma kısmını). Ha embesil startup entürpürünörü bana davetiye atmadı yoğunluğundan, ben de mailleri verdim aracıya. Bir sıkıntı çıkartmadan yapıştırdılar 6 aylık vizeyi =)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
ben vizelerimin çoğunu turistik aldım iş için gitsem bile. iş için istenen evraklar yazıldığı gibi daha zor toplanıyor.

Karşı tarafta (davet eden firma vs.) istenildiği zaman ulaşılabilen, isteklere hemen cevap veren biri varsa o da farketmez aslında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
idata call center'ından iki kere aynı cevabı aldım.

iş için gidebilmeniz için ya sizi burada çalıştığınız firmanın görevlendirmesi gerekiyor ya da karşı taraftaki firmayla ticari bi faliyet içinde olmanız gerekiyor.

karşı taraftan gelen bu davet mektubu basit bi görüşme talebi olduğu için turistik başvurun araya da mektubu ekleyebilirsiniz dediler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Çok ilginç ya, iş başvurusu için iş vizesi çıkardım daha önce. Mevcut çalıştığım firmadan çalışan belgesi aldım, görüşme için gittiğim firmadan da davetiye. Ülke Hollanda'ydı.

Neyse iş vizesine belge toplamak daha kolay oluyor bence, üstüne ilk sefer 6 aylık, ikincisinde 12 aylık vize almıştım. Ayrıca bekleme süresi de turistiğe göre daha düşük.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum eklemek için lütfen giriş yapın

Giriş yaptıktan sonra yorum ekleyebilirsiniz



Hemen giriş yap

×
×
  • Yeni Oluştur...